Als je denkt aan een BBQ, denk je waarschijnlijk waarschijnlijk aan sappige stukken vlees. Maar wist je dat een BBQ ook helemaal zonder vlees kan? Op 16 oktober toverde de Grote Markt in Mechelen om een feest van plantaardige lekkernijen, en dit allemaal dankzij The Vegan Butcher! In totaal werden er maar liefst 300 heerlijke veganistische maaltijden uitgedeeld. En ook dat was nog niet genoeg, kon je ook genieten van gratis cupcakes en sangria. Het was een kwestie van er op tijd bij te zijn, want dat lekkers was snel weg!
Een Verrassend Assortiment aan Plantaardige Alternatieven
Het aanbod aan plantaardige alternatieven is enorm. Vergeet die standaard groenteburger! Tegenwoordig vind je vegan kipspiesjes, ribbetjes, zalmfilets en nog zoveel meer. Zin in een culinaire ontdekkingstocht? Je bereidt deze alternatieven op dezelfde manier voor als hun verschillende tegenhangers, dus je hoeft geen BBQ-meester te zijn om te genieten.
Klimaatvriendelijk genieten
Audrey Vandenbauw, Campagne Manager van Week Zonder Vlees, was ook aanwezig en deelde enthousiast mee: “Met steun van de Europese Unie kunnen we dit concept in meerdere landen op de kaart zetten. We zijn inmiddels gestart in Denemarken en Duitsland. Wist je dat als je een week plantaardig eten, je hetzelfde doet als 95 km autorijden vervangen? Het is zo’n eenvoudige manier om je steentje bij te dragen aan het klimaat.“
Benieuwd naar meer? Bekijk dan snel mijn YouTube-kanaal Traveltopper , abonneer je, en mis de video over dit unieke evenement niet! Kijk tot dan naar De Langste Veggietafel 2023
De Plantaardige BBQ blijft een Succes
De Winter BBQ in Mechelen was onderdeel van de succesvolle Belgische editie van de Week Zonder Vlees , die na de geslaagde editie in 2023 voor een tweede keer werd georganiseerd. Dit evenement is een samenwerking tussen Stichting Week Zonder Vlees , Mechelen Klimaatneutraal en ProVeg Mechelen . Hun missie? Mensen aanmoedigen om minder vlees te eten en te kiezen voor een flexitarisch eetpatroon.
Lees verder onder de foto’s
Benoit, de man achter The Vegan Butcher, die het tijdens de BBQ perfect uit: “We willen niet per se vlees imiteren. Het gebeurt wel steeds vaker dat mensen het verschil niet merken, en ze vragen dan soms zelfs of er iets vegetarisch is omdat ze geen vlees eten!“
De Week Zonder Vlees is inmiddels een vaste waarde in Mechelen, met als onmogelijke de beroemde Langste Veggietafel . Het doel blijft hetzelfde: mensen uitdagen om een week plantaardig te eten en zo bij te dragen aan een duurzamere toekomst.
Heb je deze BBQ gemist? Geen zorgen, volgend jaar is er een nieuwe kans, en natuurlijk kun je ook thuis lekker plantaardig aan de slag. Smakelijk!