Hotels in Mechelen

Hotels in de historische stad Mechelen

Mechelen is een prachtige stad, een stad die dag in dag uit in beweging is. Steeds meer toeristen ontdekken deze parel van Vlaanderen. Meer toeristen betekent ook meer overnachtingen, want een stad als Mechelen bezoek je niet voor 1 dag. Een groot deel van de Mechelse hotels bevind zich in het historische centrum, anderen aan de al even mooie buitenrand van de stad, maar op korte afstand van het commerciële centrum.

Hotel Martin’s Patershof ****

Hotel Martin’s Patershof Mechelen
Foto Belgian Wino

Het hotel Martin’s Patershof bevind zich in de kerk van de Minderbroeders, op wandelafstand van het centrum.  Kijkers van het VTM programma “Met Vier in Bed” zullen zich zeker de deelname herinneren. Martin’s Patershof biedt u het comfort van een viersterrenhotel in een adembenemend kader, mede door de booggewelven, de statige zuilen, de glas-in-loodramen en de talrijke religieuze details. Vooral het ontbijt en het dessertenbuffet zijn een aanrader. U bevind zich in de nabijheid van de mooiste plekjes van Mechelen, de Vismarkt en de Haverwerf.
Ligging : Centrum – Karmelietenstraat 4, 2800 Mechelen
Openbaar vervoer : Bushalte 01 ( Korenmarkt ) op korte afstand van het hotel.
Parkeren: Het hotel heeft de mogelijkheid ( mits betaling ) tot een ondergrondse parking in de buurt. Gratis parkeren kan op het Douaneplein ( 15 min ) of tijdens het weekend op het Rode Kruisplein ( 10 min )
Meer infoMartin’s Patershof

Hotel Vé ****

Een gezellig design familiehotel met een al even gezellige ligging op de meest idyllische plek, de Vismarkt, dat is Hotel Vé. Het hotel is ondergebracht in een voormalige sigarenfabriek en visrokerij uit 1923. Het beschikt over een wellness ruimte, en is zeer stijlvol ingericht. Vanuit de lounge geniet je van het uitzicht op de Lamot site en de Dijle. Het commercieel centrum ligt op loopafstand van het hotel.
Ligging : Commercieel centrum – Vismarkt 14, 2800 Mechelen
Openbaar vervoer : Bushalte 01 ( Korenmarkt )
Parkeren : Ondergrondse parkings ( betalend ) in de directe nabijheid van het hotel
Meer infoHotel Vé

VixX Hotel ***

Op hotel logeren en toch het gevoel hebben dat je thuis bent, dat gevoel heb je in Hotel VixX. De ligging aan de Koolvliet, het Clarenhof en de Botermarkt is uitmuntend. De bruisende winkelstraten bevinden zich op zeer korte afstand van het hotel. De kamers kan je vergelijken met een privé appartement maar dan met de luxe van een hotelservice. Vooral het design ingericht door Ilse de Meulemeester, staat hoog in het vaandel bij Hotel VixX,
Ligging : Commercieel centrum – Muntstraat 11, 2800 Mechelen
Openbaar vervoer : op wandelafstand van de Veemarkt.
Parkeren : Gratis in de buurt van het hotel.
Meer infoVixx Hotel

Hotel Het Anker ( Carolus ) ***

Overnachten bij de brouwer, Het Anker is de nog enige bestaande 15de eeuwse brouwerij van Mechelen. Het hotel bevind zich direct aan het Groot Begijnhof, de jachthaven en de Sint-Romboutskathedraal. Lekker tafel kan in de gezellige brasserie. De bieren als Gouden Carolus en Maneblusser kan je aankopen in het brouwerijwinkeltje. Een bezoek aan de brouwerij is eveneens mogelijk na afspraak
Ligging ; Centrum ( ring ) – Guido Gezellelaan 49, 2800 Mechelen
Openbaar vervoer : Bushalte(s) 06 en 09 ( Rode Kruisplein ), 500 en 508 ( Nokerstraat )
Parkeren : Betalende parkeerplaats aan het hotel. Gratis parkeren in het weekend op het Rode Kruisplein.
Meer infoHotel Het Anker

Hotel Van der Valk Mechelen ****

Hotel Van Der Valk Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Aan de rand van het centrum van Mechelen, bevindt zich Van der Valk hotel Mechelen. Op 15 minuten loopafstand ligt de grote markt van de stad. Het hotel is in november 2019 geopend en is gevestigd in een monumentaal gebouw. Van 1924 tot 2001 deed het pand namelijk bestemming voor het zwembad van Mechelen genaamd den Ouwen Dok. Originele elementen zijn bewaard gebleven in het hotel en het grote zwembad is omgetoverd tot een prachtige vijver.
Ligging : Centrum (ring) – Rode Kruisplein 1-4, 2800 Mechelen (België)
Openbaar vervoer : Bushalte(s) 06 en 09 ( Rode Kruisplein ), 500 en 508 ( Nokerstraat )
Parkeren : Parkeren op de parking “Rode Kruisplein”, Dit is een openbare parking van de stad Mechelen en is tijdens weekdagen betalend van 8u tot 20u voor slechts €1 per uur of €5 voor een dagkaart. Betalen is mogelijk op de parking zelf aan een van de vele automaten. In 2024 is er een bijkomende torenparking op wandelafstand van het hotel
Meer info : https://www.valkverrast.nl/hotels/hotel-mechelen

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *