Met de autocar naar Mechelen

Een dagje uit met de autocar naar Mechelen

De stad Mechelen zit in de lift wat het toerisme betreft. Onze historische stad is door zijn historisch- en cultureel karakter en zijn aangename winkelstraten, dan ook de toplocatie in Vlaanderen voor een citytrip.

Veel toeristen uit binnen- en buitenland beoeken onze stad met de auto of het openbaar vervoer als trein en bus, maar ook autocar reisagentschappen weten Mechelen te vinden..

Mechelen bezoeken met de autocar is handig, mede door twee op- en afstaplaatsen direct in het stadscentrum. De Veemarkt is veruit de makkelijkst bereikbare locatie waar de passagiers makkelijk kunnen in- en uitstappen. De Veemarkt is bereikbaar via de Frederik de Merodestraat / Biest of de Keizerstraat. De passagiers hebben hier 15 minuten de tijd om rustig in- of uit te stappen. De Grote Markt bevindt zich op korte wandelafstand. Vanaf de Veemarkt kunnen de bussen eenvoudig de stad weer uitrijden via Biest / Frederik de Merodestraat, of omgekeerd.

De andere op- en afstapplaats bevindt zich op de Wollemarkt, die bereikbaar is via de Sint-Katelijnestraat. Terug buiten de stad rijden kan via de Goswin de Stassaertstraat.

Parkeerplaatsen voor bussen zijn gratis ter beschikking op het Douaneplein, die gemakkelijk te bereiken is langs de vesten van de stad. Alternatief voor de autocars om te parkeren is aan de Stuivenbergvaart, bereikbaar via de Gentsesteenweg (Battelcomplex). deze parkeerplaats bevindt zich wel verder van het stadscentrum. Er is een bushalte “Mechelen Leestsesteenweg286 en 287 van De Lijn naar het stadscentrum.

Let op! Een groot gedeelte van de Mechelse binnenstad is autoluw en dus overdag niet toegankelijk voor autobussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *