Winter in het Vrijbroekpark

WINTER 2021 : Een echt Mechels succesverhaal

Natuur Parken en Tuinen Vrije tijd

Vrijbroekpark in sneeuwlandschap

Enkele dagen voor de dooi haastte ik me naar het Vrijbroekpark. In #vlog 212 kon je al genieten van sneeuwbeelden in het stadscentrum. In #vlog 213 neem ik je mee naar het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark in een besneeuwd landschap

Winter in het Vrijbroekpark
Winterlandschap in Vrijbroekpark Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Sneeuwlandschap in Vrijbroekpark Mechelen
Sneeuwlandschap in Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Een stralend blauwe lucht en een winterzon lokte heel wat wandelaars naar het Mechelse park. Het was dan ook genieten van een winterlandschap dat we al vele jaren niet meer meegemaakt hadden. Op sommige uitkijkpunten leek het wel of ik me ergens in een wintersport locatie in Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk bevond. Zo mooi !

Zelf ben ik helemaal geen fan van de winterse koude, maar ik geef graag toe dat een besneeuwd landschap als een postkaart op het netvlies gegrift staat. Veel meer woorden kan ik daar niet aan toevoegen. Het is van korte duur en alles verdwijnt als sneeuw voor de zon. Gelukkig heb ik deze pracht op foto en video voor u vereeuwigd.   

Valentijnsweekend lokt 4000 schaatsers naar Bleukensweide

Het eerste schaatsweekend sinds jaren was een schot in de roos. In totaal kwamen er 4000 schaatsers opdagen aan de natuurijspiste Bleukensweide in Leest. Een echte opsteker in deze coronatijden wat bevestigt wordt door burgemeester Alexander Vandersmissen.

Schaatsen op natuurijs Bleukensweide deelgemeente Leest (Mechelen)
Schaatsen op Bleukensweide in Leest (Deelgemeente Mechelen)
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Zowel zaterdag als zondag kwamen er 2000 schaatsers afgezakt. Toch werd het toegelaten maximum van 750 schaatsers tegelijkertijd nooit bereikt. Op het toppunt rond de middag waren er 550 schaatsers aanwezig en steeds was er voldoende ruimte tussen de schaatsers mogelijk, perfect veilig volgens de coronarichtlijnen. Een zelfde beeld tekende zich af op zondag.

Alles verliep heel gedisciplineerd. Dankzij de inzet van stewards werd de mondmaskerplicht goed opgevolgd. De politie en stewards zijn enkel sturend moeten tussenkomen. Bijvoorbeeld om mensen ervan te overtuigen om hun hockeysticks niet mee op het ijs te nemen. Sommige schaatsers zullen allicht wat blauwe plekken mee naar huis dragen, maar gelukkig bleven ernstige ongevallen uit.

Schaatsplezier op Bleukensweide Leest bij Mechelen
Winter 2021 | Schaatsen op natuurijs Bleukensweide Leest

Uitkijken naar een winters volksfeest !

Alzo hebben 4000 jongeren, volwassenen, kinderen, Mechelaars en niet-Mechelaars hun hart kunnen ophalen tijdens dit weekend. Een echt Mechels succesverhaal! De burgervader kijkt nu al reikhalzend uit naar komende winters om er dan een volwaardig volksfeest zonder coronabeperkingen te kunnen van maken.

Tweede deel WINTER 2021 IN MECHELEN | VRIJBROEKPARK
Video Verschueren eddy (Mechelen op zijn Best)

Hoe hebben jullie deze korte winterprik beleefd ? Laat het weten onderaan dit artikel of via sociale media. Bij deze nodig ik u met plezier uit om te kijken naar mijn video’s over het winterse Mechelen. 

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *