Mechelen stuurt je stappen …

Mechelen stuurt je stappen …

Het boek “Mechelen stuurt je stappen” is een boek dat twee interactieve wandelingen bevat voor kinderen die ze samen met hun ouders of grootouders kunnen ondernemen. De wandelingen staan niet alleen garant voor een gezellige namiddag in familieverband, maar vormen ook een ervaringsgerichte confrontatie met het Mechelse erfgoed.

Omdat initiatief troef is in Mechelen Kinderstad biedt het wandelboek kinderen de kans om zelf het voortouw te nemen. Het boek stuurt hen aan en op hun beurt sturen ze de stappen van hun begeleiders.

Het opdrachtenblad dat het boek vergezelt, schotelt hen bovendien een uitgekiende mix van leerrijke en plezierige ingrediënten voor. De kinderen voeren zelfstandig het doe- , denk- en kijkwerk uit, maar helpende handen en ogen zijn vanzelfsprekend toegelaten.

Met Natte Voeten en Van Arend tot Zwaluw

Zo maken kinderen én begeleiders op ludieke wijze kennis met de stad en zijn erfgoed. In de rijkelijk geïllustreerde publicatie staan twee routes uitgestippeld: “Met natte voeten” en “Van Arend tot Zwaluw”.

Met natte voeten” is een drie uur durende tocht die langs bekende en minder bewandelde plekjes in de binnenstad voert. Leidraad is de Dijle die door dwars door het centrum kronkelt. “Van Arend tot Zwaluw” doet in twee uren de toeristische hoogtepunten van Mechelen aan.

Alle klassiekers komen op een verrassende en verfrissende manier aan bod. “Mechelen stuurt je stappen” kwam tot stand in samenwerking met Tapis Plein vzw. Tapis Plein is een projecthuis voor actueel en alledaags erfgoed. Zij tekenden reeds voor de Kabba, een stadsgids voor kinderen samengesteld in het kader van Brugge 2002. De illustraties in “Mechelen stuurt je stappen” zijn van de hand van Tom Schamp. Hij illustreerde diverse boekomslagen, tijdschriften als Humo en Knack Weekend, maar ook affiches en platenhoezen. Zijn herkenbare stijl met volle kleuren en surrealistische toetsen spreekt zowel kinderen als volwassenen aan.

Praktische informatie

Het kinderwandelboekMechelen stuurt je stappen” is het hele jaar door uitleenbaar en bevat dus de twee wandelingen genaamd “Met natte voeten” en “Van Arend tot Zwaluw”.

1) “Met natte voeten” Kostprijs: € 3 per uitleen. 1 wandelboek per familie met max. 4 opdrachtenblaadjes per boek. Vooraf reserveren wordt aangeraden. Duur wandeling: ca. 3 uur Uitleen en start wandeling : Erfgoedcentrum Lamot, Van Beethovenstraat 8/10, 2800 Mechelen
Tel: +32 15 29 49 10
Website: http://www.lamot-erfgoedcentrum.be
Het Erfgoedcentrum Lamot is elke dag open van 11.00-13.00 uur en van 14.00- 17.00 uur. Op donderdag tot 20.00 uur. Gesloten op maandag.

2) “Van Arend tot Zwaluw” Kostprijs: € 3 per uitleen. 1 wandelboek per familie met max. 4 opdrachtenblaadjes per boek. Vooraf reserveren wordt aangeraden. Duur wandeling: ca. 2 uur Uitleen en start wandeling : In & Uit Mechelen Toerismehuis de Gulden Arent‚ Hallestraat 2-4-6, 2800 Mechelen
Tel: +32 (0)70 22 28 00 Fax: +32 (0)15 29 76 53
Website: http://www.inenuitmechelen.be
In&Uit Mechelen Toerisme is geopend :
1 oktober – 31 maart Ma-vr: 9.30-16.30 – Za-zo en feestdagen: 10.00-15.30
1 april – 30 september Ma: 9.30-19.00 – Di-Vr: 9.30-17.30 – Za-zo en feestdagen: 10.00-16.30

De folder ligt gratis ter beschikking in ondermeer het Erfgoedcentrum Lamot en de In&Uit-winkel of kan gedownload worden van www.mechelenkinderstad.be

Afbeeldingen : Uit in Vlaanderen, Toerisme Mechelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *