De Vuurmeesters begeesteren publik met De Reus op IJzerenleen

Betoverende Vuur- en Kerstbeleving tijdens Mechelen in Vuur en Vlam 2023!

Evenementen Samenleving Shopping Toerisme

Betovering in de Historische Binnenstad

Mechelen in Vuur en Vlam trok dit jaar een breed publiek naar de historische binnenstad. De zesde editie van dit spektakel, gevuld met vuuracts, straattheater en culinaire kraampjes, betoverde de bezoekers gedurende twee dagen

Kerst en Eindejaarsshopping in Mechelen
Kerst en Eindejaarsshopping in Mechelen
Copyright Verschueren Eddy

Zaterdag was het op de koppen lopen in de winkelstraten opzoek naar geschenken voor kerst en het eindejaar. De weergoden waren ons goed gezind, het was fris maar droog, alle ingredienten voor een geslaagd weekend in Mechelen waren vervuld. Heel wat acts namen hun start in de namiddag tijdens het shoppen wat het winkelen een totaal belevingspakket maakte. Door de drukke programmatie van Vuur en Vlam was het keuzes maken waar foto en videobeelden maken zodat u als lezer en kijker toch een glimp kan opvangen van het succesvolle Vuur en Vlam 2023.

Vuurkunst en Straattheater Overal

Bezoekers konden zich laten verrassen door een visueel spektakel in de prachtig verlichte Sinte Mettetuin, terwijl andere locaties zoals Veemarkt, stadhuis en verschillende straten werden ingenomen door diverse korte acts. Opvallend waren de indrukwekkende performances van gezelschappen als Ron Jaluai, Cirq Bover en TAMTAM’s figurentheater, die elke locatie omtoverden tot een magisch schouwspel.

Sinte-Mettetuin in Vuur en Vlam
Visueel spektakel in de prachtig verlichte Sinte Mettetuin
Copyright Verschueren Eddy
Circusvoorstelling op de Veemarkt door Circ Bover
Copyright Verschueren Eddy

De Circusvoorstelling op de Veemarkt door Circ Bover is een circusgezelschap uit het vakantie eiland Mallorca, dat in 2005 werd opgericht met als doel de verspreiding van circuskunsten op de Balearen, een discipline die destijds vrijwel onbestaande was in de archipel. Zo werd het opgericht als het eerste reizende circus van de Balearen dat wordt gekenmerkt door de creatie van shows waarin andere disciplines samensmelten, zoals livemuziek, theater en hedendaagse dans; waardoor een ongekend cultureel fenomeen ontstond waardoor het met een ongebruikelijke snelheid bekend werd over het hele grondgebied.
https://circbover.com/

De Vuurmeesters begeesteren met De Reus

De Reus van De Vuurmeesters over de IJzerenleen een parade van een creatuur die het publiek verwondert met een whow factor van de geweldige 4 meter en 4 meter lange reus met een technisch staaltje van bouwtechniek en technisch bediend door 5 personen. Het publiek voelt waar vooral kinderen hun fantasie de vrije loop laten. Tijd voor selfiemomenten. https://devuurmeesters.be/index.html

De Vuurmeesters begeesteren publik met De Reus op IJzerenleen
De Vuurmeesters begeesteren publiek met De Reus op IJzerenleen
Copyright Verschueren Eddy

Feestelijke Vuur- en Muziekoptredens

De Propere Fanfare van De Vieze Gasten uit de Brugse Puurt van Gent
Zowel op de IJzerenleen als in de drukke winkelstraat Bruul wist deze 60 mannen en vrouwen sterke Propere Fanfare het publiek in een feeststemming te brengen. Iedereen werd uitgenodigd om mee te dansen op opzwepende muziek. https://www.deproperefanfare.be/

De Propere Fanfare van De Vieze Gasten uit de Brugse Puurt van Gent
Copyright Verschueren Eddy
Vuuract door Nederlandse Compagnie Doedel met als thema De Fabriek
Copyright Verschueren Eddy

De avond van een superdrukke winkel zaterdag werd afgesloten met een Vuuract door Nederlandse Compagnie Doedel met als thema De Fabriek. Reeds vroeg zakten de mensen af naar de Grote Markt om een plaats te vrijwaren om de vuurkunsten van deze vuurmakers te aanschouwen. Een duizelingwekkende show met meters hoge vlammen trotseerden de toeschouwers. http://www.compagniedoedel.nl/

Mechelen in Vuur en Vlam trok niet alleen inwoners maar ook bezoekers van ver buiten de stadsgrenzen. Het evenement vereiste echter uitgebreide veiligheidsmaatregelen vanwege het grote aantal bezoekers. Het weekend bood tevens een bruisende sfeer voor kerstshoppen. Hoogtepunten van Vuur en Vlam werden vastgelegd voor een visuele ervaring op het videokanaal Traveltopper.

Verlangen naar een Echte Kerstmarkt

Ondanks het succes van Mechelen in Vuur en Vlam, klinkt er een verlangen naar een echte kerstmarkt in de stad. De oproep aan Mechelen Feest om inspiratie op te doen bij andere markten in Vlaanderen en Duitsland blijft prominent.

Kerstschalets aan Sint-Romboutskathedraal
Copyright Verschueren Eddy

Mechelen toonde met Vuur en Vlam haar potentieel voor grootschalige evenementen. Het blijft echter hunkeren naar een volwaardige kerstmarkt om de feestvreugde compleet te maken. De stad staat klaar voor nog meer magie en gezelligheid!

Wil je meer zien? Bekijk binnenkort de hoogtepunten op mijn videokanaal Traveltopper!
Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy
#Mechelen #VuurEnVlam #Straattheater #Kerstmarkt #Entertainment #Vuuracts #Evenement #HistorischeBinnenstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *