Construct Europe Zie Ons Doen Volksfeest stad Mechelen voorzitterschap Europese Unie

Ontdek het Grootschalige Volksfeest bij de Start van het EU-Voorzitterschap in Mechelen!

Evenementen Politiek

Een Spectaculair Begin van het EU-Voorzitterschap in Mechelen

Construct Europe en stad Mechelen maken zich klaar voor een grandioos openingsfeest op zaterdag 6 januari 2024 ter gelegenheid van het EU-voorzitterschap van België. Als opvallende start van dit voorzitterschap staat Vlaanderen klaar met een indrukwekkend en gratis volksfeest. Naast gerenommeerde muzikale optredens zullen ook lokale plaatsen en organisaties in Mechelen een cruciale rol spelen tijdens dit evenement.

Construct Europe Zie Ons Doen Volksfeest stad Mechelen voorzitterschap Europese Unie
Construct Europe ‘Zie Ons Doen’ met Volksfeest stad Mechelen voorzitterschap Europese Unie Copyright Verschueren Eddy

Een Dag vol Lokale Creativiteit en Diversiteit met Volksfeest

Op 6 januari zal Mechelen schitteren met een inspirerend programma dat bol staat van lokaal talent. Op diverse locaties in de sfeervolle Dijlestad zullen verschillende genres samenkomen: klassieke en gewaagde combinaties, humoristische en serieuze stukken, en traditionele versus vernieuwende optredens. Circusacts, dansvoorstellingen, poëzie, slam poetry, pop- en klassieke muziek, komedie en boeiende lezingen zullen de sfeer bepalen op en rond de pleinen en gebouwen van Mechelen.

Een Bruisend Festival in het Hart van Mechelen

Het historische hart van Mechelen, de binnenstad, zal omgetoverd worden tot een levendig festivalterrein. Onder leiding van dirigent Dirk Brossé zullen artiesten zoals Bart Peeters, Coely, Metejoor, Laura Tesoro, Aaron Blommaert, Gunther Neefs en Katnuf bekende nummers in een nieuw jasje steken. Ook GOOSE zal met hun opzwepende electrorock het podium betreden, gevolgd door energieke sets van Dr. Lektroluv en Bibi Seck, dankzij Maanrock en De Koer.

Construct Europe Zie Ons Doen Volksfeest stad Mechelen voorzitterschap Europese Unie
Construct Europe Zie Ons Doen Volksfeest stad Mechelen voorzitterschap Europese Unie Copyright Verschueren Eddy

Culturele Verkenningstocht door Mechelen

Burgemeester Bart Somers en Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest, benadrukken dat dit nog maar het begin is: ‘Het openingsfeest begint al in de namiddag en biedt de kans om onze stad te ontdekken. Als gaststad hebben we actief samengewerkt met culturele partners om dit grootschalige evenement mogelijk te maken. Het unieke programma, mogelijk gemaakt door onze lokale krachten, is de ideale start van Construct Europe. 2024 belooft een feestelijk jaar te worden in onze stad.’

Construct Europe Zie Ons Doen Volksfeest stad Mechelen voorzitterschap Europese Unie
Construct Europe Zie Ons Doen Volksfeest stad Mechelen voorzitterschap Europese Unie Copyright Verschueren Eddy

Verkeersmaatregelen :

Voor dit evenement worden uiteraard extra mobiliteitsmaatregelen genomen. De ondergrondse parking van de Grote Markt wordt uitzonderlijk omgetoverd tot een ruime fietsenstalling. De shuttles tussen de Grote Markt en parking Nekkerhal rijden meer en langer (tot 2u). Voor de NMBS-parking is een verlaagd tarief. Een overzicht:

Met de fiets

Tijdens het evenement zijn er diverse fietsenstallingen beschikbaar, waaronder de fietsenparking Grote Markt (ondergrondse parking) en fietsenparking Veemarkt. Overdekte fietsenstallingen zijn ook te vinden bij treinstations en randparkings. Een overzicht van alle fietsenstallingen is te raadplegen op deze pagina.

Met het openbaar vervoer

Het centrum is goed bereikbaar met de trein vanaf Station Mechelen (15 minuten wandelen) en Mechelen-Nekkerspoel (10 minuten wandelen). Voor busroutes en routeplanning, raadpleeg de website van De Lijn.

Met de wagen

Parkeer op de randparkings en maak gebruik van de gratis Shopping Shuttle die je naar het centrum vervoert. De shuttles rijden op zaterdag op alle routes van 09u t.e.m. 19u. Er worden op de route Parking Nekkerhal – Grote Markt extra busjes voorzien en vanaf 19u zullen er twee shuttles t.e.m. 02u ’s nachts rijden. Meer informatie over de routes vind je op: www.mechelen.be/shoppingshuttle

Daarnaast geldt er op Stationsparking NMBS op 6 januari een speciaal tarief van 10 euro voor 24 uur parkeren, in plaats van 24,60 euro.

Voor bezoekers die met de wagen naar het centrum moeten komen, is het belangrijk rekening te houden met de volgende verkeersmaatregelen:

  • Parking Grote Markt: gesloten van 6/1/2024 8u tot 7/1/2024 07u.
  • Hallestraat: Verkeersvrij vanaf 4/1/2024 06u tot 8/1/2024 22u. Handelaars blijven bereikbaar.
  • F. de Merodestraat: parkeervrij van 6/1/2024 08u tot 07/01/2024 06u.
  • Parking bij het postgebouw: parkeervrij van 3/1/2024 07u tot 8/1/2024 18u.
  • Grote Markt (zijde postgebouw en zijde stadhuis): verkeersvrij van 6/1/2024 14u tot 7/1/24 06u.

Voor alternatieve parkeermogelijkheden en een overzicht van alle parkings in Mechelen, kan je terecht op deze pagina.

Het gehele programma lees je hier na: www.zieonsdoen.beNegen maanden Europa in Mechelen? Ontdek het programma van www.construct-europe.be

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best en Traveltopper
#Mechelen #EUvoorzitterschap #België #Volksfeest #Cultuur #Evenementen #Artiesten #Muziek #Diversiteit #Festival #2024 #Grootschalig #Optredens #Entertainment #Kunst #Poëzie #Dans #SlamPoetry #Circusacts #Gratis #LokaleTalenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *