Hoe bereik ik Mechelen

Hoe bereik je Mechelen ?

Door de uitmuntende ligging is Mechelen zeer gemakkelijk te bereiken vanuit iedere windrichting in België en ver daarbuiten. Kom je met de auto dan bied de stad u diverse ondergrondse parkings in het hart van het centrum. Aan de rand van de stad zijn er enkele bovengrondse parkings waar je tijdens het weekend en op feestdagen gratis kan parkeren. Zo ben je steeds op wandelafstand van het commerciële centrum.

Het openbaar vervoer brengt u graag nabij het centrum van de stad. Mechelen heeft twee treinstations en een uitgebreid netwerk aan busdiensten.

Met de auto :
Vanuit Antwerpen : E19 Antwerpen – Brussel – Uitrit nr 9 – Mechelen Noord
Vanuit Brussel      : E19 Brussel – Antwerpen – Uitrit nr 10 – Mechelen Zuid
Vanuit Leuven      : N26 Leuven – Mechelen ( kaart )
Vanuit Lier            : N14 Lier – Mechelen ( kaart )
Vanuit Antwerpen : N1 Antwerpen – Mechelen ( kaart )
Met de trein :
Vanuit Antwerpen neemt u de trein richting Brussel.
Vanuit Brussel neemt u de trein richting Antwerpen of Amsterdam.
Treinstations in Mechelen zijn Station Nekkerspoel en Centraal Station

Nekkerspoel Station (Mechelen) Links op- en afrit Fietssnelweg F1
Foto Verschueren Eddy

Met de bus :
Met het openbaar vervoer van “De Lijn” zijn er verschillende busdiensten die Mechelen bedienen. Alle busdiensten stoppen aan het centraal station of aan de Veemarkt (centrum)

Vanaf het Centraal Station kan u gebruik maken van de pendelbus of Centrumpendel nr 01 ( perron 9 ) van De Lijn tot in het centrum. ( kaart van Mechelen ). De pendelbus vertrekt iedere 10 minuten van maandag tot vrijdag naar het commercieel centrum. Op zondag iedere 15 minuten. Bij alle halteplaatsen is een duidelijke kaart aanwezig met alle buslijnen van, naar en in Mechelen. Via een Qr-Code kan je in real-time de aankomst en vertrektijd aflezen van uw smartphone.
Met de fiets :
Wil je het sportief houden dan is fietsen naar Mechelen de juiste beslissing. Door zijn uitstekende ligging aan gekende rivieren en de spoorweginfrastructuur is Mechelen zeer goed bereikbaar. Talrijke jaagpaden langs de Dijle, Nete en de Zenne zorgen ervoor dat onze stad Mechelen dagelijks en vooral in het weekend door honderden fietstoeristen word bezocht.

Mechelen heeft dan ook alle voorzieningen om de fiets veilig achter te laten. In het centrum zijn in alle winkelstraten fietsrekken voorzien, waar je uw fiets kan vastmaken. Sinds 2014 is de Fietsostrade van Antwerpen naar Mechelen aangelegd door de Provincie Antwerpen klaar voor gebruik. Deze fietsostrade loopt lijnrecht langs de spoorweg Antwerpen-Mechelen. Meer info over de fietsostrade kan je hier lezen.

Met de Shopping Shuttle

Mechelen verwent graag zijn bezoekers, daarom heeft het stadsbestuur op zaterdag en speciale gelegenheden een Shopping Shuttle voorzien. Vooral op zaterdag pendelen kleine busjes gratis tussen de randparkings en het shopping centrum.

De Shopping Shuttle busjes rijden op zaterdag van 10 tot 19 uur iedere 5 minuten, zo hoef je de talrijke shopping inkopen niet ver te dragen. Om gebruik te maken van de Shuttle Bus parkeer je uw auto gratis op het Douaneplein, De Nekker en Zandpoortvest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *