3000 schorten voor hulpverleners brengen 32000 euro op

3000 schorten voor Covid-19 hulpverleners

Samenleving

32.000 € verzameld voor schorten actie

32.000 € is het bedrag dat Jan Simons van vzw Foundation Mechelen donderdag op de Grote Markt bekend maakte bij het slot van de schorten actie. De kracht van netwerken in de Mechelse regio heeft zich in tijden van COVID-19 laten voelen. Het streefdoel van 2000 beschermingsschorten werd ruimschoots overschreden met op de teller een eindtotaal van 3000 stuks.

3000 schorten voor hulpverleners brengen 32000 euro op
Symbolische ‘Schenk een schort‘ slotactie voor hulpverleners in stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

We zijn een Mechelse vereniging die het probeert op te nemen voor mensen die het moeilijker hebben dan wij. Als mensen als wij die het wat beter hebben, is het onze plicht om dit te doen” zegt Jan Simons

Foundation Mechelen coördineert initiatief

Toen mevr Machteld Verbruggen (Thomas More) het bestuur van vzw Foundation Mechelen reeds in het begin van de corona crisis contacteerde, twijfelde men geen minuut om hun schouders hier mee onder te zetten.

Bestuursleden Foundation Mechelen
Bestuursleden vzw Foundation Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

vzw Foundation Mechelen hield woord en zorgde voor de verdere coördinatie van het werven van fondsen. Er werd een speciaal rekeningnummer geopend met als titel “Schenk een schort!”. Om de voorziene schaarste aan materialen een stap voor te zijn werd uit eigen middelen financieel bijgesprongen door de Foundation, zo kon men snel starten met de productie.  Piet Den Boer vertelt me dat alleen het materiaal al voor één beschermingsschort 8.5 € bedroeg, er diende dan ook nog een serieus bedrag opgehaald te worden.

Mechelen draagt een warm hart

Al snel draaiden met vereende krachten de stikmachines op campussen van Mechelse scholen met een modeafdeling en zelfs naaiwinkel Stitch & Co met steun van matrassenfabrikant Salus en Rotary Mechelen Opsinjoor, op volle toeren. Ook andere organisaties en bedrijven van Mechelen sloten zij zich graag bij het initiatief aan. Vrijwilligers hebben zich, met behoud van de regels van social distancing, tijdens de paasvakantie ten volle ingezet om er voor te zorgen dat hulpverleners veilig konden werken.

Tekorten aan beschermingsmateriaal

We hebben het allemaal dagelijks via alle media mogen vernemen dat er tekorten zouden zijn aan beschermingsmaterialen en dan in eerste instantie mondmaskers. Aangezien snel bekend werd dat de overheid niet tijdig aan de materialen zou geraken, werden in heel Vlaanderen zeer snel acties op touw gezet om het tekort aan beschermingsmaterialen in o.a ziekenhuizen, woonzorgcentra, thuisverpleging, huisartsen, … te voldoen.

Wist jij dat je dit blog en video kanaal al kan steunen vanaf 1 € / maand ? Neem snel een kijkje op mijn Patreon pagina
Bent u al abonnee op mijn youtube kanaal ? Doe het snel, het is gratis !

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *