Inhuldiging nieuwe LED sfeerverlichting Vismarkt Mechelen

Feeërieke Hemel Laat Vismarkt Baden in het Licht

Culinair Economie Shopping Toerisme

De Mechelse Vismarkt en Nauwstraat zijn sinds donderdagavond gehuld in een betoverende gloed. Bezoekers kunnen genieten van gezellig tafelen, een verfrissend pintje drinken of rustig een kopje koffie kunnen nuttigen. Deze sprookjesachtige atmosfeer wordt mogelijk gemaakt door een fonkelende toevoeging: een feeërieke hemel die de straten verlicht. Dit charmante project, geïnitieerd door de handelaars van beide straten, heeft een extra glans gekregen. Dit dankzij de samenwerking met de stad Mechelen en handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken.

Sfeerverlichting Vismarkt Mechelen
Sfeerverlichting Vismarkt Mechelen
Copyright Verschueren Eddy

Een Schitterend Lichtspektakel

De prachtige lichtslingers, geplaatst door De Decorkliniek, zweven boven de Vismarkt en Nauwstraat. In totaal vijf lichtslingers van elk 100 meter, voorzien van 100 fittingen voor de energiezuinige LED-verlichting. Wanneer nodig kan deze gedempt worden of harder branden, zo straalt dit schouwspel het hele jaar door. De handelaars hebben echter plannen om de sfeer aan te passen aan de seizoenen. Bij specifieke festiviteiten zullen extra elementen toegevoegd worden aan de structuur.

Inhuldiging nieuwe LED sfeerverlichting Vismarkt Mechelen
Inhuldiging nieuwe LED sfeerverlichting Vismarkt Mechelen
Copyright Verschueren Eddy

Dit betoverende schouwspel wordt mogelijk gemaakt door een gezamenlijke financiering van de betrokken handelaars, de stad Mechelen en Mechelen MeeMaken. “De Vismarkt is een onmisbare plek in Mechelen voor onze shoppers. Elk moment van de dag heerst hier een unieke sfeer,” verklaart Geert Millis, voorzitter van Mechelen MeeMaken. Hij benadrukt de veelzijdigheid van het plein: van ochtendlijke brunches tot (zaken)lunches in de namiddag, en ’s avonds als ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Een Verbindend Initiatief

De ondernemers van de Vismarkt en Nauwstraat streven ernaar de omgeving nog aantrekkelijker te maken door het plein te hullen in een feeërieke hemel. Greet Geypen, schepen van Economie, benadrukt het enthousiasme van ondernemers om samen te werken aan de beleving van het stadscentrum van Mechelen.

Een Toekomst van Magie en Samenwerking

Na de uitdagingen die de coronaperiode met zich meebracht, tonen de lokale ondernemers vastberadenheid om de Vismarkt extra in de schijnwerpers te zetten. Luk Van Oosterwyck, handelaar van de interieurwinkel Simple Design, benadrukt het plan om jaarlijks of tweejaarlijks nieuwe thema’s aan te snijden. Zo willen ze de Vismarkt nog meer laten stralen en het tot het meest gezellige plein van de stad maken.

Sfeerbeelden nieuwe sfeerverlichting Nauwstraat
Copyright Verschueren Eddy
Sfeerbeeld verlichting Vismarkt Mechelen
Copyright Verschueren Eddy
Sfeerbeeld verlichting Vismarkt Mechelen
Copyright Verschueren Eddy

Deze betoverende toevoeging aan de Mechelse Vismarkt belooft niet alleen een sfeervolle ervaring voor bezoekers, maar illustreert ook de kracht van samenwerking tussen handelaars en de stad Mechelen. De feeërieke hemel boven dit historische plein zal ongetwijfeld nog lang de harten van de Mechelaars en bezoekers betoveren.

Tekst, foto’s en video door Verschueren Eddy voor stadsblog Mechelen op zijn Best en het YouTube-kanaal Traveltopper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *