Scala Vocale op stadhuis Mechelen

Scala Vocale schenkt 11.000 euro aan ALS Liga na groots Meezingconcert

Concerten Personen Samenleving

Een Warmhartige Donatie na Indrukwekkende Uitvoering

Een hartverwarmend gebaar van verbondenheid en steun werd dinsdag op het stadhuis vastgelegd toen het Mechelse koor Scala Vocale een gulle donatie van 11.000 euro overhandigde aan de ALS Liga. Dit indrukwekkende bedrag werd verzameld dankzij een grootschalig meezingconcert in de majestueuze Sint-Romboutskathedraal.

Scala Vocale en Lode Tooten overhandigen donatie van 11000 euro aan ALS Liga
Scala Vocale en Lode Tooten overhandigen donatie van 11000 euro aan ALS Liga
v.l.n.r Evy Reviers, Lode Tooten, Bernard Sintobin
Copyright Verschueren Eddy

Een koor van gemotiveerde amateurzangers is er in geslaagd om die prachtige maar grote Sint-Romboutskathedraal, helemaal te vullen met de prachtige klanken van ‘Messiah” van Händel” maar ook 700 enthousiaste toeschouwers” zegt voorzitter Bernard SintobinOndanks slechts drie gezamenlijke repetities, is het ons gelukt om bijna 100 zangers harmonieus en kwalitatief samen te laten klinken” (Meer interview op video. Kijk hier binnenkort)

Een Concert met Diepere Betekenis

Deze gulle daad kwam voort uit de inspanningen van dirigent Lode Tooten en zijn gepassioneerde koor, die de prachtige klanken van Händels ‘Messiah’ lieten weerklinken in de historische muren van de kathedraal, te midden van zo’n 700 enthousiaste toeschouwers. Een hartverwarmend gebaar van verbondenheid en steun toen het Mechelse koor Scala Vocale een gulle donatie van 11.000 euro overhandigde aan de ALS Liga. Dit indrukwekkende bedrag werd verzameld dankzij een grootschalig meezingconcert in de majestueuze Sint-Romboutskathedraal.

Een Verhaal van Persoonlijke Betrokkenheid

Het concert, georganiseerd ter ere van Tootens zeventigste verjaardag, kreeg een diepere betekenis toen zijn echtgenote enkele maanden geleden de verontrustende diagnose van de spierziekte ALS ontving. Het was voor Tooten dan ook vanzelfsprekend om de opbrengst van dit bijzondere evenement toe te wijden aan het ondersteunen van onderzoek naar ALS.

Overweldigende Steun en Resultaten

De verrassende opkomst van meer dan honderd zangers en solisten, die onder leiding van Tooten een harmonieus en kwalitatief concert verzorgden, vulde de kathedraal tot de laatste plaats. De steun van maar liefst 700 bezoekers onderstreepte de betrokkenheid bij dit nobele doel.

Dankbaarheid en Hoop

Lode Tooten sprak zijn dankbaarheid uit: “Dit aanzienlijke bedrag, bijna het dubbele van onze verwachting, vervult me met enorme dankbaarheid.”

ALS-Liga schenkt mascotte aan Scala Vocale en Bart Somers
ALS-Liga schenkt mascotte aan Scala Vocale en Bart Somers
Copyright Verschueren Eddy

Reviers voegde eraan toe: “Een benefietconcert dat zoveel kan bijdragen aan ALS-onderzoek, vervult niet alleen ons met vreugde, maar biedt ook hoop aan patiënten en betrokkenen. Het is hartverwarmend om te zien dat een benefietconcert zoveel geld kan opbrengen om onderzoek naar ALS te financieren, en dat doet ons niet alleen maar alle patienten en iedereen die ooit met ALS te maken heeft, heel veel plezier” zegt een super tevreden Evy Reviers (CEO ALS-Liga Nationaal, Europees en Wereldwijd) (Meer interview op video. Kijk hier binnenkort)

Erkenning en Waardering

Burgemeester Bart Somers prees de inzet van Scala Vocale en hun betrokkenheid bij het goede doel: “Het organiseren van een dergelijk groots concert voor een zaak die ons allen raakt, is bewonderenswaardig.” en vertelt verder “Wij zijn vooral heel dankbaar voor wat Scala Vocale doet, en vooral ook voor de rijke biotoop van negen koren in Mechelen. Een concert organiseren in onze kathedraal, bomvol volk, dat kan niet iedereen. En u doet dat dan nog eens voor een goed doel, evident waar je dan ook menselijk heel nauw bij betrokken bent, een ziekte die we moeten blijven overwinnen, waar we moeten blijven ons voor inzetten. 11000 euro verzamelen om daar ondersteuning te bieden, daar kunnen we alleen maar onze hoed voor af doen” (Meer interview op video. Kijk hier binnenkort)

Scala Vocale op stadhuis Mechelen
Scala Vocale en burgemeester Bart Somers op stadhuis Mechelen
Copyright Verschueren Eddy

Een Krachtige Stap in de Strijd tegen ALS

Dit indrukwekkende gebaar van solidariteit en steun zal niet alleen herinnerd worden als een muzikaal hoogstandje, maar ook als een krachtige stap in de strijd tegen ALS.

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best en Traveltopper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *