Fietsotheek uitleendienst Mechelen

Uitleendienst voor kinderfietsen te Mechelen

Sinds 18 augustus 2016 heeft de stad Mechelen zijn eigen “Fietsotheek“, een uitleendienst voor kinderfietsen. Dit project is een initiatief van ’t Atelier vzw en Fietsatelier vzw, ontstaan uit een idee van Mechelaars Katleen Craenen en Dietlinde Willockx. In plaats van een fiets te kopen, kan je een kinderfiets mits een abonnement een jaar lang huren voor een kleine prijs.

Kinderen groeien snel, en als ouders steeds een nieuwe fiets aankopen, is voor sommige gezinnen een prijzige investering. Mede dankzij de steun van Sociaal Huis Mechelen, de Nationale Loterij, Novotel Mechelen en de stad Mechelen, beschikt de stad sinds 18 augustus 2016 over een eigen “Fietsotheek“.

De Fietsotheek is een uitleendienst voor kinderfietsen. op basis van een abonnement. In plaats van telkens de kinderen groter worden een nieuwe fiets te kopen, kan je beter een fiets huren, en later inruilen voor een groter model. Voor de allerkleinsten zijn er eveneens loopfietsjes te huur. Per fiets dien je uiteraard een klein bedrag als waarborg te betalen.

Een kinderfiets huren, beter voor het milieu en efficiënt

Vanzelfsprekend is het uitlenen van fietsen ook beter voor het milieu en zeer efficiënt. De Fietsotheek over heel wat fietsen voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Dit aantal zal nog worden aangevuld met herbruikbare tweedehandsfietsen die door her en der geschonken worden aan de Fietsotheek. Halfjaarlijks zorgt de Fietsotheek voor het onderhoud van de fietsen, zodat ze in goede conditie blijven. Het onderhoud van de fietsjes is inbegrepen in de huurprijs.

Deze sociaal economische organisatie heeft de steun van de stad, mede omdat zij mensen die het moeilijk hebben op onze arbeidsmarkt tewerkstellen. In de Fietsotheek is tevens een team aan de slag die nieuwkomers in onze stad begeleiden in het herstellen van fietsen, gecombineerd met een intensieve cursus Nederlands. En nu fietsen maar …

Praktische informatie

Fietsotheek aan ’t Atelier
Battelsesteenweg 50
2800 Mechelen
Telefoon : +32 472 08 04 85
E-mail : fietsotheek@atelie-mechelen.be
Website : www.fietsotheek.be

Openingsuren :
woensdag van 13.00 tot 18.00 uur
vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur

Tekst Verschueren Eddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *