Markten en Braderieën te Mechelen

Openbare markten en braderieën

Markten en braderieën in de historische en shopping centrumstad Mechelen. De stad heeft dan ook één van de grootste wekelijkse markten in de regio. Maar Mechelaars waarderen ook de talrijke kleinere markten zoals rommelmarkten en curiosa. Bovendien is er steeds in de buurt wel een gezellig café terras of restaurant waar je even kan uitrusten van al het slenteren. Ontdek op deze pagina de belangrijkste markten en rommelmarkten in de stad.

Wekelijkse zaterdagmarkt in centrumstad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Facebook/YouTube/Instagram)

Zaterdagmarkt in een uniek kader

De markt op zaterdag in de binnenstad van onze stad Mechelen is een druk bezochte markt. Niet alleen inwoners van de stad komen naar de markt, maar ook inwoners van andere steden en gemeenten weten de markt te appreciëren. Alle producten worden door de marktkramers aangeboden zoals voedingswaren maar ook huishoudartikelen, dierenbenodigdheden en nog veel meer.

De Bellemadam ( Myriam ) zorgt tussendoor voor de nodige ambiance en brengt met een luide stem en bel het nieuws van Mechelen.
Wanneer : Zaterdag ( deze markt kan tijdelijk verplaatst worden bij evenementen )
Uur : Van 07.30 tot 13.00 uur
Locatie : Grote Markt, Steenweg, Schoenmarkt, IJzerenleen, Hallestraat, Befferstraat, Veemarkt, Désiré Bouchérystraat, Botermarkt

Gezellige zaterdagmarkt in het stadscentrum van de Vlaamse stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Lentebraderie
Ieder jaar tijdens het Hemelvaartweekend heeft in de Mechelse binnenstad de Lentebraderij plaats. De middenstand van Mechelen waaronder alle handelaars maken er steeds een groot feest van. De winkeliers plaatsen voor deze gelegenheid een kraam voor de winkel met een verscheidenheid aan artikelen die je kan kopen aan zeer lage prijzen. Randanimatie zoals muziekgroepen zorgen voor dat tikkeltje extra sfeer.
Wanneer : maand Mei ( Hemelvaartweekend ) raadpleeg de evenementen pagina voor de juiste data
Uur : van 10 tot 19 uur
Locatie : Centrum ( Mechelen )

Kleinhandelsmarkt
De kleinhandelsmarkt is enkel bedoeld voor de verkoop van voedingswaren als groenten en fruit. Ze heeft plaats op de parking aan de overzijde van McDonalds, aan de zogenaamde “Centjesmuur” een grote muur uit de 17de eeuw die toebehoort aan het Groot-Begijnhof.
Wanneer : Iedere maandag, woensdag en vrijdag.
Uur : Van 08.00 tot 13.00 uur
Locatie : Guido Gezellelaan te Mechelen

Curiosamarkt

De Curiosamarkt is een rommelmarkt die tijdens de zomermaanden plaatsvind in het centrum van Mechelen. Maak zeker gebruik van deze zondag markt voor een dagje uit en de plaatselijke cultuur te ontdekken. Bij mooi weer is er een groot aanbod aan tweedehands en curiosa producten aangeboden door particulieren.
Wanneer : Iedere zondag na de Hanswijkprocessie tot de laatste zondag van September
Uur : Van 11.00 tot 17.00 uur.
Locatie : Veemarkt

Rommelmarkt der Begijnhoven

Ieder jaar word zoals de traditie het wil een buurtfeest en rommelmarkt georganiseerd in het Klein-Begijnhof, de Heembeemd en het Groot-Begijnhof te Mechelen. Vanaf s’morgens kan je snuisteren en zoeken tussen de aangeboden artikelen. Misschien vind je wel een schat …Alleen al door de schoonheid van de Mechelse Begijnhoven, het unieke kader en de sfeer is dit ieder jaar een voltreffer. Alles word s’avonds afgesloten met een waar volksfeest.
Wanneer : september ( voor de juiste data en uren raadpleeg de evenementen pagina )
Lees hier de reportage van editie 2017
Uur : van 10.00 tot 16.00 uur
Locatie : Begijnhof te Mechelen
Meer infowww.groot-begijnhof-mechelen.be

Herfstbraderie
Koopjes en animatie in de winkelstraten van Mechelen tijdens de Herfstbraderie. Het moment om dat ene artikel wat je al lang wenst te kopen met een leuke korting. De handelaars en middenstand van de stad zetten hun beste beentje voor om de klanten verwennen.
Datum : September ( raadpleeg voor de juiste data en uren de evenementen pagina )
Uur : van 10.00 tot 19.00 uur
Locatie : Centrum van Mechelen

BRAS Rommelmarkt

Reeds vele jaren wordt in de Nekkerhal te Mechelen de BRAS rommelmarkt georganiseerd. Daedalus Events de organisator van deze populaire Mechelse rommelmarkt, heeft de voorbije jaren de markt gemaakt zoals we ze vandaag kennen. De BRAS-rommelmarkt wordt door zijn bezoekers omschreven als warm, gezellig en verrassend veelzijdig. Bij mooi zomerweer kan het gebeuren dat de rommelmarkt op de parking van de Nekkerhal georganiseerd wordt.…
De agenda van de BRAS-rommelmarkt kan je raadplegen via hun webpagina

Avondmarkt

Sinds 2016 wordt er in Mechelen ook een avondmarkt georganiseerd door de algemene Markthandelaars Vereniging (AMV). De locaties van de avondmarkt zijn de Grote Markt, Schoenmarkt, Ijzerenleen en Steenweg. Meer dan 100 marktkramers vullen de Grote Markt en omgeving. Kramen met snoep , dierenbenodigdheden , textiel , lederwaren , juwelen , … .Er is ook een ruim aanbod aan eetkramen.
Datum : Mei – van 16.00 tot 22.00 uur
Juiste data kan je raadplegen via de agenda

Bron : Uit in Mechelen, Stad Mechelen,

Organiseer je zelf een jaarlijks terugkerende markt of rommelmarkt in Mechelen of deelgemeenten laat u dan horen via het contact formulier. U word dan hier gratis opgenomen in de lijst.

2 thoughts on “Markten en Braderieën te Mechelen

    1. Hey Cindy, je venement kan toegevoegd worden aan de facebook pagina ‘Mechelen stad van evenementen’. Heb je een evenement aangemaakt ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *