Toeristische bootjes stad Mechelen

Dagje uit op het water met boottocht

Toeristische boottocht en peddel te Mechelen

Een dagje uit op het water naar de talrijke bezienswaardigheden in en rond Mechelen is steeds een belevenis op zich. Mechelen is een historische en hedendaagse en toeristische stad, er is dan ook steeds wat te doen aan activiteiten. Leuke dingen doen is voor mij en ook voor u, maar zeker voor de kinderen een feest. Ik neem u graag mee op avontuur door mijn stad Mechelen met een boottocht en een surfplank met peddel.

Bootje varen op Binnen-Dijle te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Een rondvaart op de Binnendijle

Een leuk evenement in Mechelen is een boottocht op de Binnendijle in het hart van de stad. Zo word een dagje uit iets onvergetelijks op het water. Vooral voor de nederlands of vlaamstalige toerist, kan ik de plezante tocht “Bootjesvaren oep ze Mechels” aanbevelen. Deze tocht op het water is een extra evenement dat buiten de normale boottochten met toeristische informatie wordt georganiseerd. De plezante boottocht is een leuke aanvulling op de plezante wandeling door Mechelen en word georganiseerd door Malinska.

Bootjevaren oep ze Mechels, is een ludieke uitstap op het water in het Mechels dialect. Ik kan me voorstellen dat u het Mechels dialect niet begrijpt, daarom blijft het reserveren van een klassieke boottocht met de normale toeristische informatie mogelijk. De normale informatie op de boot gebeurt in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans.

Het boottochtje in het Mechels dialect duurt net als de klassieke boottocht ongeveer 40 minuten. Ludieke stadsgidsen die het Mechels van jongsaf met de paplepel hebben meegekregen, entertainen u graag met hun uitspraken.

Toeristische bootjes op Binnendijle stad Mechelen
Toeristische boottochten in de stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Wees gerust er word heel wat verteld op het water. De talrijke anekdotes en moppen zijn leuk en soms serieus. iedere dag is het anders, maar het blijft plezant ook voor de kinderen.

De boottocht in een open boot brengt u langs de mooie plekjes langs het water van de Binnendijle dwars door de stad. Ik wil als tip meegeven dat u bij regenweer best een paraplu of regenpak voorziet. De Binnendijle is een zijarm van de rivier de Dijle. De Binnendijle is langs beide zijden afgesloten door een sluis.

Tijdens de boottocht kan u genieten van het uitzicht op de gekende vismarkt en de oude historische gebouwen. In de richting van het keerdok passeer je de kleine maar gezellige jachthaven van Mechelen, waar ook enkele prachtig gerestaureerd huizen te bewonderen zijn. In de andere richting hebt u een uitmuntend mooi panorama op de Kruidtuin en de Volmolen. Het stadsbestuur van Mechelen is steeds in beweging, de plannen zijn er dan ook om de tocht langs de Binnendijle verder uit te breiden tot aan de Nekker.

Malinska stuurt je over de Dijle door bezienswaardigheden van Mechelen
Foto Verschueren eddy (Facebook/YouTube/Instagram)

Praktische informatie over de boottocht

De boottocht word georganiseerd voor particulieren vanaf het eerste weekend van de Paasvakantie (april) tot einde Hersftavakantie (oktober). Groepen en extra afvaarten voor en na het seizoen reserveren kan met het reservatieformulier. In groep bijvoorbeeld als teambuilding, voor een huwelijk, vrijgezellenfeest of gewoon een dagje uit met de familie, kan tot een maximum van 45 personen.

Rederij Malinska electrische toeristenbootjes in Mechelen
Rederij Malinska electrische toeristenbootjes in Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

De boottocht start aan de Haverwerf, aan de overzijde van de Vismarkt en naast Gran Café Lamot. De uurtabel kan u raadplegen via deze link

Tickets kunnen aangekocht worden ter plaatse bij de kapitein van de boot. Betalen met bankkaart (bancontact) is ter plaatse mogelijk. Groepen kunnen hun tickets ook vooraf aankopen bij de dienst Toerisme Mechelen.

Reservatie van de boottochten op nr +32-478 085114 of via e-mail info@bootjesinmechelen.be. Website www.bootjesinmechelen.be

Met een surfplank en peddel door de stad

Stand up Paddle of kortweg SUP is het nieuwste initiatief in Mechelen. Wil je de Binnendijle iets sportiever ontdekken dan kan sinds 2014 op een surfboard en peddel. Net zoals de boottocht is dit evenement mogelijk tijdens de lente en zomer maanden.

Met brede surfplanken baan je u een weg langs het stadscentrum. Wandelaars op het Dijlepad bewonderen de moedigheid van de deelnemers op het water. De reis al peddelend op de Binnendijle start aan het Via Via reiscafé aan de rand van de Kruidtuin tot aan het Keerdok. Een echt moeilijke sport is het niet, alle leeftijden kunnen gebruik maken van dit ontspannende evenement. De kan dat je in het water beland is klein, mocht het toch gebeuren dan zijn de intiatiefnemers steeds in de buurt om u te helpen.

Eén uur varen of peddelen kost 25 €, wens je langer op het water te blijven dan betaal je 35 € per persoon. Meer info bij Toerisme Mechelen.

Hoe kan ik de boottocht en SUP bereiken ?

Komt u met de auto of de fiets naar Mechelen, dan bent u het dichtst bij de standplaats van de boottocht in de Guldenstraat 18. Daar kan u de auto ondergronds parkeren onder Puro Drank en Eetcultuur en het Novotel in Parking Lamot Q-Park. Met het openbaar vervoer neemt u de pendelbus nr 01 vanaf het station tot aan de bushalte 105026 Guldenstraat.

Uw reactie op dit artikel is hieronder welkom

4 thoughts on “Dagje uit op het water met boottocht

  1. Wou graag wat meer informatie over de boottocht “oep ze Mechels”. Zie daarbij geen uitleg staan over de gastronomische delen van deze boottocht, die ik eerder gezien had op de website. Graag had ik een voorstel gehad voor een gezelschap van 45 personen (NEOS Asse), indien mogelijk te organiseren op vrijdag 23 juni 2023. De bedoeling is om een dagvullend programme samen te stellen. Wij hebben deze info zo vroeg nodig om ze op ons programma 2022/23 te zetten. Hartelijk dank bij voorbaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *