Mechelaars schrijven …

Mechelaars schrijven …

Het hoeft niet altijd geschiedenis, historie, evenementen of shopping te zijn op deze website “Mechelen op zijn Best“. Ook de gewone Mechelaar is zeker even belangrijk, en past perfect in het plaatje van deze website. Mechelaars schrijven hun ervaringen in hun stad Mechelen, zij delen soms hun dagdageijkse leven op een blog of persoonlijke website. Mechelaars blijven graag met elkaar in contact, en dat zal je hier kunnen terugvinden.

Bent u Mechelaar, en bezit u zelf ook een blog of website, laat het dan weten via het contactformulier.

Miss Koffieklets

Een prachtige website of zullen we het een blog noemen, het maakt niet uit. Miss Koffieklets is zo schrijft ze zelf, “een grijze muis”. Zij is mama, baasje, tante, meter, zus, dochter, vriendin, …

Hilde, want zo noemt onze Miss Koffieklets, heeft zelfs een artikel geschreven in Libelle. Onderwerpen als autisme, chronisch ziek zijn, kinderen, zijn slechts enkele van de boeiende onderwerpen die voor iedereen te lezen zijn. Kortom herken je u of wil je meer te weten komen over de combinatie zorggezin, werken, jezelf overeind houden en je stad Mechelen zo nu en dan ééns in het daglicht plaatsen, dan kan u alvast aanraden deze prachtige artikels te lezen ….
Website : Miss Koffieklets / Facebook : Miss Koffieklets / Twitter : Miss Koffieklets

Hippiemeisje

Hippiemeisje is een blog waar Els schrijft over dingen die haar bezig houden zoals psychologie, kinderwens als alleenstaande, … maar ons Hippiemeisje schreef ook haar eigen herstelverhaal en schrijft nu ook voor Kinderwens Magazine … alvast één van de vele blogs van Mechelaars die ik u kan aanbevelen
Website : Hippiemeisje / Facebook : Hippiemeisje / Twitter : Hippiemeisje

Veerle Goossens

Veerle is een meisje uiteraard uit Mechelen, die in de eerste plaats graag met mensen omgaat. Ze is ook sterk in het breien en haken van sjaals en mutsen, ze houdt van kleuren, ze schrijft boeiende waargebeurde blogs, maar ook fictie, en heeft interesse in Mindfulness. Kortom een bezoekje aan Veerle’s blog bezorgt je enkele uren boeiend leesplezier ..
Website : Veerle Goossens / Facebook : / Twitter : @VeerleGoossens

Kronieken van Leest

Historische kronieken boden hun lezers een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in chronologische volgorde. In een dorp zoals Leest, deelgemeente van Mechelen, gebeurden er in de loop der eeuwen weinig wereldschokkende dingen.

De schaarse gegevens uit de middeleeuwen heeft Leestenaar Marcel in deze Kronieken van Leest aangevuld met schepenakten en aan sommige vermelde toponiemen werden extra gegevens toegevoegd.

Op deze Blog kunnen oudere Leestenaars een deel van hun jeugd herbeleven. Dit werk vergde en vergt jarenlange opzoekingen. Ik durf nochtans niet met zekerheid beweren dat er geen onnauwkeurigheden in voorkomen. Met dankbaarheid aanvaarden we alle correcties en aanvullingen. Veel leesgenot met dank aan Marcel Van Hoof
Website :
Kronieken van Leest

Mechelenblogt

Al bijna elf jaar volgt de populaire en veelgelezen blog Mechelenblogt het reilen en zeilen van deze stad.  Mechelenblogt is een blog voor, door en over de Mechelaars.  Misschien kan je het nog het best typeren als ‘burgerjournalistiek‘.

Naast de officiële pers wist deze stadsblog een plaatsje te veroveren in het medialandschap van de stad zonder de pretentie te hebben om aan journalistiek te doen.  Mechelenblogt focust vooral op het nieuws in de marge, en op het doen en laten van bekende en minder bekende Maneblussers.
WebsiteMechelenblogt 

Fit met Lien

De Mechelse helden van het ‘echte eten’ in de kijker zetten door middel van diepgaande interviews met de lokale chef-koks over de liefde voor voeding en koken: hierbij wordt een strenge selectie gemaakt op basis van een huisgemaakte kaart en een goede impact op lijf en leden.

Malinialis

Epiphani Cuypers (22) is oprichtster van het nieuwe Mechelse blog Malinials. Ze is er geboren, gaat naar school in Mechelen en heeft er haar vrienden en familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *