Duckrace in Mechelen een succes

Duckrace op de Dijle voor drie goede doelen

Dieren Evenementen Samenleving

Onze Maneblussers stad mocht voorbije weekend dankzij een aantal evenementen heel wat volk ontvangen. Een publiekstrekker was de Duckrace op de Dijle voor het goede doel. Deze werd georganiseerd door Ronde Tafel Mechelen (RT56). Wie een eendje had gedoneerd kon deelnemen aan deze uitzonderlijke wedstrijd op de Mechelse rivier. 

3697 eendjes duiken in het water van de Dijle voor de duckrace 2023
3697 eendjes duiken in het water van de Dijle voor de duckrace 2023
Copyright Verschueren Eddy

3697 jonge eendjes duiken in het water

Tot zondag 13.00 uur kon men zowel online als aan de infostand op de Haverwerf voor 5 euro een eendje kopen voor de duckrace. Tot ver voor het startschot hadden supporters en toeschouwers reeds hun plaats ingenomen op de Grootbrug, de Lange Schipstraat en het Dijlepad aan de Zoutwerf. Een immens grote kraan hield in een lang witte slurf de samengepakte eendjes boven het Dijlewater. Omstreeks 14.00 uur was het dan zover. Na samen aftellen werden de gele zwemmertjes door enkele rukken aan een touw te water gelaten. 3697 eendjes zwemmen in het water.

Hun enige doel nu was om als eerste tot aan de Vismarkt te drijven. Om die afstand binnen het uur te overbruggen werden ze geholpen door krachtige waterstralen die vanuit bootjes, waaronder ook een toeristenboot van Rederij Malinska, voortgestuwd werden. Als ik terugkijk naar voorgaande editie, dan had ik om één of andere reden de indruk dat het sneller vorderde dan vorig jaar. 
(Lees verder onder de foto’s)

Grote Gele eend supportert mee met het publiek
Grote Gele eend supportert mee met het publiek
Copyright Verschueren Eddy
Duckrace in Mechelen een succes
Duckrace op de Dijle rivier in Mechelen een succes
Copyright Verschueren Eddy
Krachtige waterstralen stuwen de eendjes voor richting Vismarkt
Krachtige waterstralen stuwen de eendjes voor richting Vismarkt
Copyright Verschueren Eddy

Honderden toeschouwers en doneerders op Duckrace

Tijdens de jonge eendentocht verplaatsten de toeschouwers zich mee richting Haverwerf. De massa supporters werden bijgestaan door een grote gele eend op het Dijlepad. Tussendoor was er tijd voor een selfie met vooral kinderen. Aan de finish stelde een deurwaarder de nummers van de deelgenomen eendjes vast die als eerste de finish bereikt hadden 

Duckrace opbrengst 9000 €

Kort daarop werden de prijzen uitgereikt en het uiteindelijke bedrag van 9000 € afkomstig van donaties bekendgemaakt. Dit bedrag werd netjes met cheques verdeeld onder drie goede doelen in Mechelen. Dat zijn Villa Praline, Sjarabang en Hartslag 25. Donoren waarvan de eendjes in de Top 5 aan de meet arriveerden ontvingen naargelang hun rangschikking een waardebon van AVD Travel, Vingerhoets Optics, Timbel Optiek voor Kids en een hoofdtelefoon van Bang & Olufsen. Voor meer info over de Duckrace kan u een kijkje nemen op de website https://duckracemechelen.be/

Eendjes arriveren aan de finish aan Vismarkt
Ducrace Eendjes arriveren aan de finish aan Vismarkt
Copyright Verschueren Eddy

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best en Traveltopper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *