Autoluwe wijk op Komet-site Mechelen

Komet-site verwelkomt eerste bewoners

Economie Gebouwen Parken en Tuinen

De eerste fase op Komet-site tussen Koningin Astridlaan en Leuvensevaart, gestart half 2020, nadert zijn einde. Enkele appartementen zijn al opgeleverd waardoor de eerste bewoners in februari en maart hun intrek in hun nieuwe stulpje kunnen nemen. Projectontwikkelaar Revive bouwt in overleg met stad Mechelen een volledig nieuwe woonwijk op 40.000 m2 vrijgekomen grond van het vroegere Comet metaalfabriek.

Nieuwbouw woningen Komet-site Mechelen
Nieuwbouw woningen Komet-site Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Stadsontwikkelingsproject Komet krijgt vorm

De voormalige bedrijventerreinen waren sterk vervuild en moesten eerst gesaneerd worden. Ondertussen krijgt de nieuwe Mechelse wijk fysiek vorm. De eerste bouwfase zal binnen enkele maanden kunnen afsluiten. Met dit stadsontwikkelingsproject bouwt men verder aan de toekomst van Mechelen en verdwijnen beetje bij beetje stadskankers uit het straatbeeld. Lees verder onder de foto’s

Autoluwe wijk op Komet-site Mechelen
Autoluwe wijk op Komet-site Mechelen
Foto Verschueren Eddy
Eerste bouwfase binnen enkele maanden klaar
Eerste bouwfase binnen enkele maanden klaar
Foto Verschueren Eddy
Zicht op Leuvense Vaart vanuit Penthouse op Komet-site Mechelen
Zicht op Leuvense Vaart vanuit Penthouse op Komet-site Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Om dit project te realiseren heeft de stad destijds een RUP opgemaakt om de bestemming te wijzigen van industrie naar wonen. In de eerste fase werden reeds 128 woningen gebouwd. Binnen enkele jaren zal de Komet-site een 300-tal kwalitatieve hedendaagse wooneenheden bevatten. Door de aanleg van 15.000 m2 groot en klein buurtpark, zal deze nieuwe plek op wandelafstand van het stadscentrum een meerwaarde zijn voor de buurt en Mechelaars. Wonen aan het water krijgt nu nog meer vorm in een stad die gebouwd is rond water.

De eerste fase bevat 6 eengezinswoningen, 96 appartementen en 26 assistentiewoningen. Intussen is bevestigt dat er gelijkvloers een professionele ruimte op de site verkocht is aan een grote tandartsenpraktijk. Ook een interimkantoor en oogarts gaan hier hun praktijk vestigen. De voorziene ruimte voor een horecagelegenheid daar hoopt men binnen afzienbare tijd een kandidaat voor te vinden.

Burgemeester Alexander Vandersmissen en schpen Greet Geypen bezoeken Komet-site
Burgemeester Alexander Vandersmissen en schpen Greet Geypen bezoeken met projectleider Revive de Komet-site
Foto Verschueren Eddy

Autoluwe-wijk

Om het geheel tot een aangename plek te maken voor zowel bewoners als wandelaars is de site autovrij. Ondergronds zijn er dan ook twee parkeergarages voorzien die uitgebaat worden door Indigo. De in- en uitritten bevinden zich aan de Koningin Astridlaan en Auwegemvaart. In totaal zullen hier 196 parkeerplaatsen en 476 fietsenstallingen voorzien zijn waarvan 134 bovengrondse en 342 ondergronds. De opening hiervan is voorzien eind april/begin mei 2023.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best/Traveltopper/YouTube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *