Zomerkermis in stad Mechelen van start

Mechelse Grote Markt klaar voor twee weken zomerkermis

Erfgoed Evenementen Kinderen Samenleving Toerisme Vrije tijd

De zomervakantie staat in de startblokken en dat betekent dat de Mechelse binnenstad zich klaarmaakt voor een spectaculaire zomerkermis. Van woensdag 28 juni tot en met dinsdag 11 juli zal de Grote Markt bruisen van energie en vreugde, terwijl kleurrijke attracties en gezellige foorkramen de Maneblussers zullen entertainen.

Zomerkermis van start in Mechelen
Zomerkermis van start in stad Mechelen (België)
Copyright Verschueren Eddy

Het belooft een zomerse hoogtepunt te worden

Woensdagnamiddag net voor de officiële opening was het al gezellig druk op de ‘foor’. Naar traditie werd de zomerkermis op het stadhuis geopend door voorzitter Steve Severeyns, burgemeester Alexander Vandersmissen, schepenen Greet Geypen en Rina Rabau Nkandu en Bellemadam Myriam
(Lees verder onder de foto’s)

Officiële opening zomerkermis op stadhuis
Officiële opening zomerkermis op stadhuis Mechelen
Copyright Verschueren Eddy
Carine in de bloemtejs gezet door de foorkramers
Carine in de bloemtejs gezet door de foorkramers
Copyright Verschueren Eddy

Als extraatje mocht stadsmedewerkster Carine, als dank voor haar jarenlange inzet en begeleiding van de foorkramers bloemen en een eremedaille in ontvangst nemen. Carine, is graag gezien bij de kermisuitbaters. Zij heeft hen steeds op een correcte wijze begeleid en gewezen op veiligheid en reglementen. Als Mechelaars kennen we Carine, die binnen enkele maanden op verdiend pensioen gaat, als één van de beambten die onder andere de zaterdagmarkt in goede banen leiden. 

Het belooft in de kalender van ‘De Zomer is van Mechelen‘ een zomers hoogtepunt te worden. Met een gevarieerd aanbod aan attracties, lekkernijen en entertainment is er voor ieder wat wils. Of je nu een adrenaline junkie bent op zoek naar de ultieme kick, een gezin dat samen wil genieten van een dag vol plezier of gewoon wilt genieten van de bruisende sfeer, de zomerkermis heeft alles in huis om je zomer onvergetelijk te maken

Voor de kermis is het super goed weer” zegt een enthousiaste voorzitter Steve SevereynsDe hitte van de afgelopen weken kunnen we nu even missen. Het is nu zeer aangenaam om op de kermis te zijn

Mechelse kermis blijft trouw aan zijn attracties

Stap in de adembenemende attracties en voel de spanning door je aderen stromen terwijl je overkop gaat, ronddraait en naar grote hoogtes stijgt. Durf jij het aan om de hoge snelheden te trotseren of je vaardigheden te testen in het schietkraam? Of misschien verkies je een rustiger avontuur, waarbij je geniet van een nostalgische draaimolenrit of jezelf waagt aan de traditionele speelautomaten. Wat je voorkeur ook is, de zomerkermis heeft voor ieder wat wils.

Proef de smakelijke lekkernijen zoals suikerspinnen, churros, popcorn en laat de vers gebakken smoutebollen je verwennen.

Smoutebollen en andere lekkernijen op de kermis
Smoutebollen en andere lekkernijen op de kermis
v.l.n.r brugemeester Alexander Vandersmissen en voorzitter Steve Severeyns
Copyright Verschueren Eddy

De perfecte mix van traditie en zomervakantie

De zomerkermis op de Grote Markt in Mechelen is meer dan alleen een evenement. Het is een traditie die al generaties lang mensen samenbrengt, hen laat lachen, plezier beleven en mooie herinneringen creëren. Het is een periode van gemeenschap, waarin de stad tot leven komt en een bruisende energie voelbaar is..

Geniet van de gezellige sfeer en lokale handel

Naast het plezier en de opwinding die de zomerkermis met zich meebrengt, heeft het ook een positieve invloed op de lokale gemeenschap en handel. Het evenement trekt talloze bezoekers aan, zowel vanuit Mechelen zelf als van daarbuiten, waardoor de binnenstad tot leven komt en een bruisende sfeer ontstaat. Het is de perfecte gelegenheid om de lokale winkels, restaurants en cafés met de gezelligste terrassen van Vlaanderen te verkennen en te genieten van de gastvrijheid die Mechelen te bieden heeft.

Traditionele charme en festiviteiten

De zomerkermis op de Grote Markt in Mechelen brengt niet alleen plezier en opwinding, maar ook de traditionele charme van een eeuwenoude traditie. Het evenement vindt plaats rond de tijd van de patroonheilige Sint-Rumoldus, die op 1 juli wordt herdacht. Het is een viering van cultuur, traditie en gemeenschap, verweven met moderne attracties en entertainment. (Lees verder onder de foto’s)

Zomerkermis in stad Mechelen van start
Zomerkermis in stad Mechelen van start
Copyright Verschueren Eddy
Zomerkermis van start in Mechelen
Zomerkermis van start in Mechelen
Copyright Verschueren Eddy
De rups op zomerkermis Mechelen
De rups als kermisattractie op zomerkermis Mechelen
Copyright Verschueren Eddy
Kermis in Mechelen
Kermis in Mechelen
Copyright Verschueren Eddy

Kermis is al een eeuwenoud gegeven met een lange traditie” vertelt Steve “Dat gaat verder van generatie op generatie, maar eentje die zich opnieuw blijft vernieuwen en uitvinden, en op alle mogelijke dingen inspelen. Naar de volgende generaties toe komen er zeker ook weer nieuwe tradities bij. Er is zeker nog een toekomst voor de kermis” besluit Severeyns

Openingstijden en speciale momenten op de Kermis

De kermis blijft geopend tot en met dinsdag 11 juli en is doordeweeks toegankelijk van 16:00 tot 21:00 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag blijven de attracties en kramen van de kermis open van 14:00 tot 22:00 uur. Bij mooi weer kunnen de attracties mogelijk eerder hun deuren openen. 

Video van Zomerkermis Mechelen 2023
Mis ook mijn volgende video’s niet. Abonneer (volgen) u vandaag nog via onderstaande link
https://youtu.be/A3RhpqUikLs

Daarnaast was er op donderdag 29 juni een twee uur durend prikkelarm moment georganiseerd, waarbij de muziek en het flikkerende licht tijdelijk werden uitgeschakeld. Op woensdag 5 juli is het de familiedag met kermis kortingen en animatie, en ook op 11 juli, de laatste dag van de kermis, organiseren de foorkramers een ‘Meet & Greet’ met verschillende Disney personages.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best en Radio Opsinjoor
Meer foto’s op Traveltopper Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *