600 flessen cava uitgedeeld door vrijwilligers Horeca Mechelen en Mechelen MeeMaken op Nieuwjaarsreceptie Mechelen 2024

Opwarming voor ijskoude zondag : Mechelen Klinkt op Nieuwjaarsreceptie 2024

Evenementen Samenleving Toerisme

Mechelaars komen samen feesten

Brrr… de koude wind kon de Mechelaars niet tegenhouden op de Grote Markt tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Zondag tussen 11 en 13 uur stond het plein vol met Maneblussers die koste wat het kost wilden proosten op het nieuwe jaar. En geloof me, het werd een feestje dat zelfs de ijzige wind deed smelten!

Mechelaars klinken op 2024
Mechelaars klinken op 2024
Foto credit Verschueren Eddy

Geen feest zonder beats, toch? Een dj gooide de nieuwste en oudste hits door elkaar alsof het oudejaarsfeest herbegon. Dansen op de Grote Markt? Dat kan gewoon, vooral als je cava hebt gedronken, en het deed de koude bijna vergeten.

Cava Magie: 600 Flessen, 11 Helden en een Race tegen de Klok

De stad Mechelen rolde de rode loper uit voor de feestvierders, en dit keer was het geen rode loper maar een loper van bekers. Ja, je leest het goed! 600 flessen cava werden als ware tovenaars door een team van 11 collega’s uit Horeca Mechelen en Mechelen MeeMaken omgetoverd tot bruisende nieuwjaarsmagie. Het was aanvoeren, openen en uitschenken, maar alles liep als een geoliede machine.
Lees verder onder de foto’s

600 flessen cava uitgedeeld door vrijwilligers Horeca Mechelen en Mechelen MeeMaken op Nieuwjaarsreceptie Mechelen 2024
600 flessen cava uitgedeeld door vrijwilligers
Horeca Mechelen en Mechelen MeeMaken op Nieuwjaarsreceptie Mechelen 2024
Foto credit Verschueren Eddy
Horeca en Handelaars Mechelen slaan handen in elkaar om 600 flessen cava te ontstoppen
Horeca en Handelaars Mechelen slaan handen in elkaar
om 600 flessen cava te ontstoppen
Foto credit Verschueren Eddy

De organisatie dacht slim vooruit en begon al vóór de officiële aftrap om 10.30 uur met het vullen van bekers. Maar, surprise-surprise, om 12 uur was 60% van de cava al foetsie. Het was als een race tegen de klok. De vrijwilligers werkten zich in het zweet om iedereen tevreden te stellen, maar eerlijk gezegd voelden ze zich soms als een cava-team op een missie tegen een bierkaai.

Smullen op de Grote Markt: Frietjes, Smoutebollen en Lange Rijen

Natuurlijk was er meer dan alleen cava. Twee frietkramen en twee smoutebollenkramen gaven hun allerbeste poging om de hongerige magen van de Mechelaars te stillen. Lekkere gouden frietjes met mayonaise of tartaar saus, gevolgd door gretig met suiker bestrooide smoutebollen, niet het gezondste maar oh zo smakelijk, Ook aan de bier- en frisdrank stand was het alle hens aan dek aan de tapkranen. En oh, de wachtrijen! Die waren langer dan het wachten op de zomer na een lange winter, maar Mechelaars hadden geduld. Lees verder onder de foto’s

Frieten en Smoutebollen op Nieuwjaarsdrink Mechelen
Frieten en Smoutebollen op Nieuwjaarsdrink Mechelen
Foto credit Verschueren Eddy

Groen Feesten: Herbruikbare Bekers

Wegwerpbekers voor een Milieubewuster Mechelen
Herbruikbare bekers voor een Milieubewuster Mechelen
Foto credit Verschueren Eddy
Bekende Mechelaars op Nieuwjaarsdrink Mechelen 2024
Bekende Mechelaars op Nieuwjaarsdrink Mechelen 2024
Foto credit Verschueren Eddy

En laten we de groene kant niet vergeten – herbruikbare bekers! Die werden bij de verschillende verzamelpunten ter hand genomen en klaargemaakt voor een volgende gelegenheid . Mechelen liet zien dat ze ook tijdens het feesten bezig zijn met recyclen. Groen én gezellig, wat wil je nog meer?

Burgemeester’s Blockbuster: Terugblik op 2023 en Vooruitblik naar 2024

En dan, de kers op de taart, of liever gezegd, de bel op het glas: de nieuwjaarstoespraak van Burgemeester Bart Somers. Hij blikte terug op 2023 en keek vooruit naar 2024, met openingsceremonies die klonken als het begin van een blockbusterfilm. Het nieuwe Speelgoedmuseum, het treinstation in 2030, ‘t Oude Gasthuis dat een centrale plek voor mensen met kanker wordt, waar chef Seppe Nobels tijdelijk zijn intrek neemt en een gastronomisch opleidingstraject uitbouwt met nieuwe Mechelaars en nieuwe Europeanen. Weet u trouwens dat 1 op 7 van de Mechelaars vrijwilliger is ?. Daarmee heeft Mechelen bijna het dubbel aantal vrijwilligers aan de slag in vergelijking met het Vlaams gemiddelde. Die enorme inzet wordt nu bekroond met de benoeming als Europese Vrijwilligershoofdstad 2025. Het lijkt wel alsof Mechelen een Hollywood-script schreef!

Mechelaars toasten op 2024 tijdens Nieuwjaarsdrink op Grote Markt
Mechelaars toasten op 2024 tijdens Nieuwjaarsdrink op Grote Markt
Foto credit Verschueren Eddy

Episch Begin: Mechelen’s Nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt

De nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt was niet zomaar een feest; het was een knalstart van het jaar, na de plotse sneeuwprik nu een explosie van vreugde en een voorproefje van wat Mechelen te wachten staat. Ingeduffeld met dikke winterjassen, sjaals en mutsen trotseerden honderden mensen de voorlopig laatste winterdag. Margareta, Opsinjoor en de Mechelse politie hielden een oogje in het zeil zodat alles tussen Stadhuis en Sint-Romboutskathedraal veilig kon verlopen. De Maneblussers hebben het nieuwe jaar met een grote glimlach ingeluid. Wat een begin van 2024!

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

#mechelen #nieuwjaarsdrink #nieuwjaarsfestijn #nieuwjaarsreceptie #Mechelen2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *