Wegversmalling Leestsesteenweg Mechelen verdwijnt

Eindelijk twee rijbanen op de Leestesteenweg

Openbare Werken Verkeer

Stad Mechelen koopt voortuin

Goed nieuws voor wie regelmatig op de Leestesteenweg in Mechelen rijdt: de beruchte voortuin die tot nu voor een wegversmalling zorgde, is door de stad aangekocht. Dit betekent dat er eindelijk twee rijbanen mogelijk worden, wat de verkeersdoorstroming ten goede zal komen.

Wegversmalling Leesteseteenweg bijna geschiedenis
Foto Stad Mechelen

De voortuin van woning nummer 67 was al jarenlang een doorn in het oog van automobilisten. De smalle doorgang zorgde voor filevorming en frustratie, zeker in combinatie met de trajectcontrole die op datzelfde stuk van de weg van kracht is.

De stad Mechelen wou de voortuin al langer aankopen, maar pas recent kwam er schot in de zaak. De eigenaars waren bereid om hun voortuin te verkopen aan de stad voor een bedrag van 40.000 euro.

Minderfile en frustratie

Schepen van patrimonium Arthur Orlians is tevreden met de aankoop: “Dankzij de aankoop van de voortuin kunnen we de rijbaan verbreden tot twee rijvakken. Dit zal leiden tot minder file en frustratie bij de autobestuurders.”

Schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen vult aan: “De trajectcontrole op de Leestesteenweg zal worden verlengd tot aan de Gentsesteenweg. Zo garanderen we niet alleen een vlottere verkeersdoorstroming, maar zetten we ook in op verkeersveiligheid en leefbaarheid in de buurt.

Versmalling wegnemen is verbetering verkeersinfrasructuur
Foto Stad Mechelen

De aankoop van de voortuin is een belangrijke stap in de verbetering van de verkeersinfrastructuur op de Leestesteenweg. De werkzaamheden voor de verbreding van de rijbaan zullen naar verwachting in de loop van de komende maanden starten.

De voordelen van de aankoop op een rijtje:

  • Minder file en frustratie bij automobilisten
  • Vlottere verkeersdoorstroming
  • Verhoogde verkeersveiligheid
  • Betere leefbaarheid in de buurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *