Olympiadelaan in stad Mechelen officieel gedoopt

Ludieke actie in Mechelen: Olympiadelaan geopend

Geen categorie

Befferstraat, Veemarkt en Keizerstraat omgedoopt tot Olympiadelaan voor Special Olympics 2023

Tijdens het Hemelvaartsweekend van 2023 vindt de 39ste editie plaats van de Nationale Spelen van de Special Olympics België. In aanloop van de Special Olympics Belgium krijgen de Befferstraat, Veemarkt en Keizerstraat in stad Mechelen een nieuwe naam, de Olympiadelaan. Deze ludieke actie wordt georganiseerd door handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken naar een idee van Koen Van Pottelbergh van optiekwinkel Den Brillenman, om deze spelen en onze stad extra in de verf te zetten. 

Tijdelijke Olympiadelaan in stad Mechelen
Copuright Verschueren Eddy
Tijdelijke Olympiadelaan in stad Mechelen
Copuright Verschueren Eddy

De drie straten zullen deze naam krijgen tot het eind van de Special Olympics. Beide straten worden opgevrolijkt met wimpels, bijpassende vlaggen en kleurrijke Opsinjoor poppen. De organisatie van Special Olympics Belgium is een idee van Piet Den Boer (ex-KV Mechelen speler) en Foundation Mechelen.

Feest rond Olympiadelaan en boek Warm Mechelen

Zaterdag in de namiddag werd de tijdelijke Olympiadelaan aan boekhandel Salvator in de Befferstraat, tegenover de gaanderij van het stadhuis, symbolisch geopend met een groot feest. Zoals het hoort bij een opening werd naar traditie het lint door o.a schepen van Sport Abdrahman Labsir en schepen van Economie Greet Geypen plechtig doorgeknipt. Lees verder onder de foto’s

De tijdelijke Olympiadelaan in Mechelen werd zaterdag officieel geopend door o.a
Labdrahman Labsir (Schepen van Sport), Greet Geypen (Schepen van Economie) en Koen Van Pottelenbergh (Den Brillenman) Foto Verschueren Eddy
Boek 'Warm Mechelen' van Jan Van den Broeck
Foto Verschueren Eddy
Boek ‘Warm Mechelen’ van Jan Van den Broeck
Foto Verschueren Eddy
Boek 'Warm Mechelen' officieel voorgesteld door Horeca Mechelen
Copyright Verschueren Eddy
Boek ‘Warm Mechelen’ officieel voorgesteld door Horeca Mechelen
Copyright Verschueren Eddy

Tijdens de opening van de Olympiadelaan werd ook het boek Warm Mechelen voorgesteld waarin verhalen over, en recepten van, een heleboel bekende Mechelse chefs en horecaondernemers staan. Het boek werd geschreven door Jan Van den Broeck en is in de Mechelse boekhandels te verkrijgen. 

Tijdens deze openingsdag werd Olympiadelaan opgevrolijkt door livemuziek van Music on Wheels o.l.v. Paul Vermeulen. De organisatoren waren meer dan tevreden met de opkomst van de Mechelaars. Heel wat voorbijgangers (shoppers) en terrasbezoekers waren aangenaam verrast door het feestgedruis. Er werd dan ook al snel meegezongen, een dansje gewaagd en vooral geklonken met champagne.  In de late namiddag kon iedereen dan luidkeels meezingen met de groep De Zingende Vaten.

De opbrengst van het ‘doopfeest’ zal door de plaatselijke horeca overhandigd worden aan vzw Foundation Mechelen. Op zijn beurt zal deze onder andere de opbrengst gebruiken voor de openingsceremonie van de Special Olympics. Lees verder onder de foto’s

Horeca Mechelen schenkt champagne voor Special Olympice Belgium en opening Olympiadelaan
Copyright Verschueren Eddy
Music on Wheels voor de muzikale noot op openingsfeest Olympiadelaan Mechelen
Copyright Verschueren Eddy
Opsinjoor poppen sieren de Olympiadelaan in Mechelen
Copyright Verschueren Eddy

Pizza’s gepimpt door sterrenchef Axel-Cesari

Om de 3500 deelnemers een warm hart toe te dragen zal Kingslize Premium Pizza tussen 19 april 2023 en 20 mei 2023 van elke verkochte Sporty en Spice Pizza, 30% van de omzet integraal naar de organisatie van de Warmste Spelen overhandigen.  De Sporty & Spice pizza’s werden ter ere van de 39ste editie van de Special Olympics Belgium tot een culinair hoogstaande lekkernij omgetoverd door sterrenchef Axel Colonna-Cesari van Restaurant Centpourcent 

We willen met onze handelaarsorganisatie dit unieke evenement wat extra in de kijker zetten. Daarom dat we deze straten omdopen tot de Olympiadelaan en er voor een olympische sfeer zorgen. Zulke acties zijn leuk voor het grote publiek, maar ook voor de handelaars en horecaondernemers is het aangenaam om meer sfeer in de stad te brengen”, klinkt het bij Koen Van Pottelbergh, zaakvoerder optiekwinkel Den Brillenman, lid van de Raad van Bestuur van handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken.

Kingslize Pizza Mechelen stenut Special Olympics Belgium
Copyright Verschueren Eddy
Kingslize Pizza Mechelen stenut Special Olympics Belgium
Copyright Verschueren Eddy
Veel volk op openingsfeest Olympiadelaan Mechelen
Copyright Verschueren Eddy
Veel volk op openingsfeest Olympiadelaan Mechelen
Copyright Verschueren Eddy

Unieke kans voor atleten met verstandelijke beperking

Samen met schepen van Sport Abdrahman Labsir en schepen van Economie Greet Geypen, zorgden enkele ambassadeurs van de Special Olympics voor de officiële opening van de Olympiadelaan.

De Special Olympics zijn een unieke kans voor atleten met een verstandelijke beperking om zich te tonen op het hoogste niveau. Als stad zijn we trots om hen te verwelkomen en onze steun te betuigen. Met de Olympiadelaan willen we niet alleen onze gastvrijheid tonen, maar ook onze waardering en respect voor alle atleten die deelnemen aan de Special Olympics. Sport is een universele taal die mensen samenbrengt en verbindt, dat is ook de boodschap die we hier willen uitdragen”, aldus schepen Abdrahman Labsir.

De Olympiadelaan is niet alleen een ludieke actie, maar ook een kans voor lokale ondernemers om zich te tonen aan de vele bezoekers die naar Mechelen komen voor de Special Olympics. De Olympiadelaan brengt niet alleen kleur en vrolijkheid in onze stad, maar ook een gevoel van samenhorigheid en verbondenheid. Dit is waar het om draait bij de Special Olympics. Deze actie van Mechelen MeeMaken toont aan dat ook onze handelaars en horecazaken de spelen een warm hart toedragen en graag bijdragen aan de positieve uitstraling van onze stad”, aldus schepen Greet Geypen.

Zondag aperitiefdag

Op zondag 7 mei – tijdens de koopzondag – zal er in de Olympiadelaan tussen 14 en 18 u een apero-event georganiseerd worden met muziek van de fanfare van KV Mechelen en met dj muziek. Er zullen standen zijn met streetfood in het thema van de Special Olympics zoals de speciale Olympiade, broodjes , Olympiade cocktails  en Olympiade ijscoupe.

Meer info over de Special Olympics https://special-olympics.be/nl/

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *