Shoppen op eerste maandelijkse koopzondag in Mechelen

Zondag eerste Koopzondag

Shopping Vrije tijd

Eerste zondag van de maand koopzondag in Mechelen

Nu zondag gaat de eerste koopzondag van start !. De winkels zijn open van 13.00 tot 18.00 uur. Een dagje shoppen in Mechelen is altijd mogelijk door de ruime openingstijden van de winkels en door de vele koopzondagen. De Mechelse handelaars hebben uiteraard alle nodige maatregelen genomen om het voor iedereen gezond en veiliger dan ooit te hebben en te houden. 

Shoppen op eerste maandelijkse koopzondag in Mechelen
Shopping eerste koopzondag in stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

De handelaars hebben geruime tijd hun deuren moeten sluiten vanwege de corona problematiek. Daarom hebben we beslist om de winkels ook op de eerste zondag van elke maand te openen. Dat zijn zeven extra koopzondagen dit jaar. Het voordeel is dat de handelaars nu een aantal dagen meer open zijn dan eerst voorzien. Anderzijds zal dit ook veiliger zijn voor de shoppers, aangezien ze meer gespreid hun inkopen kunnen doen. Ook in 2021 breien we een vervolg aan de koopzondagen en nadien maken we de balans op”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie. 

Zondagmiddag voorziet de stad enkele gemeenschapswachten die een oogje in het zeil moeten houden. “We verwachten niet direct een grote overrompeling, maar we nemen zekerheidshalve onze voorzorgen. Mensen kunnen daarnaast altijd van thuis op de livestream naar de drukte in de winkelstraten kijken, om zo naar Mechelen af te zakken”, aldus Greet Geypen.

Shopping Shuttle stad Mechelen
Foto Stad Mechelen

De Shopping Shuttle is ook zondag van de partij, om de shoppers naar het centrum te vervoeren. Dit kan veilig aangezien de Shopping Shuttle de nodige maatregelen genomen heeft.

Vier extra toiletcontainers

Stad Mechelen plaatst tot 31 augustus 2020 vier extra toiletcontainers op het openbaar domein. Deze toiletcontainers zijn ook toegankelijk voor mindervaliden en kan je terugvinden op volgende plaatsen in de binnenstad: Hallestraat, Postgebouw, Gebroeders Verhaegenstraat en de Haverwerf.

Mechelen MeeMaken verwelkomt horeca

Aanstaande maandag start Mechelen MeeMaken met de verdeling van 150 welkomstpakketten bij de horeca in het stadscentrum. Net zoals de handelaars organisatie dit gedaan heeft voor de handelaars zelf, ondersteunen ze dus nu hun collega’s ondernemers uit de horecasector. 

Elk welkomstpakket bevat desinfecterende gel, vloerstickers, raamstickers om de mensen terug welkom te heten, 20.000 speciaal voor de horeca bedrukte bierviltjes, stadsplannen en twee zwarte T-shirts met het opschrift #2800love.

De horeca en de winkels in Mechelen hebben een goede onderlinge verstandhouding. Samen versterken we elkaar, de handelaars kunnen niet zonder de horeca en vice versa. We verdelen de welkomstpakketten om de horeca een hart onder de riem te steken. Daarnaast zal hen dit helpen met praktische zaken zoals de vloerstickers en de raamstickers. Op deze manier brengen we ook een zekere continuïteit en herkennen de mensen de stickers direct, zodat het cliënteel ook direct begrijpt hoe het werkt. Als we allemaal dezelfde raamstickers gebruiken is het mooi voor het straatbeeld en het is tevens ook een signaal van samenhorigheid van de handel en de horeca”, aldus Geert Milis van Mechelen MeeMaken.

Ook de stad voorziet een pakket voor de horeca. “Het is essentieel voor een goed verloop van de heropening, dat er een duidelijke communicatie is. Daarom voorzien wij een communicatiepakket, zo zijn zowel de handelaars, uitbaters en cliënteel goed op de hoogte”, zegt Greet Geypen. 

De stad voorziet de verdeling van het communicatiepakket via de ECO-koeriers. In het pakket zitten affiches met de algemene richtlijnen, een affiche voor aan de deur van de toiletten en blocnotes. Op de blocnotes noteert telkens één gast per tafel zijn of haar telefoonnummer. Deze contactgegevens kunnen opgevraagd worden, wanneer een contactonderzoek nodig blijkt.

Mechelenbons te winnen !

Wie nog niet naar de stad afzakt maar toch lokaal wenst te kopen, kan dat alsnog gemakkelijk via www.hamstereninmechelen.be. De site heeft inmiddels 31.699 bezoekers op de teller, waarvan 20.933 unieke bezoekers.

Shopping in stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Op deze website bieden meer dan 100 Mechelse handels- en horecazaken er hun producten en diensten aan. Toch de moeite om eens een kijkje te nemen in dat gevarieerd aanbod. Om dit te stimuleren hebben we er een wedstrijd aan gekoppeld.

Wie lokaal iets koopt, er een leuke foto van maakt en het op de sociale media plaatst met #gehamsterdinmechelen, maakt kans om voor 50 euro aan Mechelenbons te winnen. Zowel mensen die hun aankopen fysiek in de winkel doen, als mensen die iets aangekocht hebben via www.hamstereninmechelen.be, mogen deelnemen aan de wedstrijd. Wekelijks kiezen we negen winnaars.

Shopping in Mechelen is de fiets aan de hand houden
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Wie nog Mechelenbons in het bezit heeft met vervaldatum maart, april of mei 2020, hoeft deze niet weg te gooien. Deze Mechelenbons blijven geldig tot en met 31 augustus 2020. Je kan deze bons tot dan inruilen bij de deelnemende partners.

Tekst Stad Mechelen – Foto’s Verschueren Eddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *