Warm Welkom Weekend Mechelen

Warm Welkom Weekend in stad Mechelen

Shopping Toerisme Vrije tijd

Shoppen op Warm Welkom Weekend

De handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken organiseert ook in deze moeilijke coronatijden het Warm Welkom Weekend. Van vrijdag 16 oktober tot en met zondag 18 oktober ben je van harte welkom bij de Mechelse handelaars. Naar goede gewoonte zullen zij hun nieuwe herfst- en wintercollectie tonen en leggen ze hun klanten extra in de watten met een hapje of drankje en leuke extra’s. Heb je trouwplannen? Volg dan zeker de trouwroute en ontdek wat de Mechelse handelaars voor jouw kunnen betekenen. 

Oktober is klaar voor het Warm Welkom Weekend in Mechelen
Archieffoto 2018 Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Oktober is klaar voor het Warm Welkom Weekend in Mechelen
Archieffoto 2018 Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Ondanks de minder gunstige weersvoorspellingen, wordt het zeker en vast warm tijdens het Warm Welkom Weekend. Flaneer door de winkelstraten en laat je zowel op vrijdag, zaterdag als zondag verrassen door het vele leuks dat de Mechelse handelaars voor je in petto hebben. Denk daarbij aan sfeermuziek in de winkelstraten en een drankje op een van onze vele gezellige terrasjes in een deugddoende na-zomerzon.  Hou wel rekening met de huidige coronamaatregelen als neus-mondmasker, 1.5 mtr afstand, …

Tijdens het Warm Welkom Weekend, wordt er een aparte beleving gecreëerd en zetten onze ondernemers nog eens extra hun beste beentje voor. We zorgen daarnaast altijd voor extra animo in de stad. We proberen elke keer toch te variëren in het aanbod, zo blijven wij de mensen verrassen op een positieve manier, ook in corona tijden”, aldus Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken. De handelaars delen ook vouchers uit voor een fles Gouden Carolus van brouwerij Het Anker. In totaal gaat het over 12.000 flessen van 75 centiliter.

Warm Welkom Weekend in Mechelen
Archieffoto 2018 Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Warm Welkom Weekend in Mechelen
Archieffoto 2018 Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Wat is de Trouwroute

Heb je trouwplannen? Dan is Mechelen tijdens het Warm Welkom Weekend ook dé plaats voor jou! Lokaal trouwen is hip en de mogelijkheden zijn divers. Ontdek wat 20 Mechelse handelaars voor jou kunnen betekenen bij het plannen van jouw perfecte trouwdag. Je kan ze herkennen aan de witte ballonnen aan hun etalage of volg de route van de  trouwfolder. Deze folder kan je terugvinden bij de deelnemende handelaars of downloaden via https://shoppenin.mechelen.be/warmwelkom

Warm Welkom Weekend Mechelen
Warm Welkom Weekend is drie dagen shoppen in stad Mechelen
Archieffoto 2018 Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Het Warm Welkom Weekend is een uitje om naar uit te kijken en om van te genieten in het mooie kader van onze Mechelse binnenstad. Nadien ga je voldaan en tevreden naar huis met je nieuwe aankopen.  De Mechelse handel en horeca zorgen ervoor dat je veilig in Mechelen kan shoppen en genieten. Zaterdag en zondag kan je gebruik maken van de Shopping Shuttle. De gratis pendeldienst brengt je op een comfortabele en veilige manier naar het winkelcentrum en weer terug. Op zaterdag rijdt de shopping shuttle van 9.00 tot 19.00 uur en op zondag van 11.00 tot 19.00 uur.

Twee dagen extra kermis

Hebben de smoutebollen gesmaakt, hangt de bloemsuiker nog aan je kaken ? Houden je kinderen van eendjes vissen, een ritje op de molen of andere kermisattracties? Verwen hen dan met een bezoekje aan de Herfstkermis op de Veemarkt, tot en met zondag 18 oktober. 

Herfstkermis aan de Veemarkt
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Herfstkermis aan de Veemarkt
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Op vraag van de kermiskramers hebben wij de kermis met twee dagen verlengd, zodoende staan ze er ook nog tijdens het Warm Welkom Weekend. Dat brengt  bovendien nog wat extra animo in de stad. Bezoekers aan de kermis kunnen nadien 

nog de binnenstad intrekken om te gaan winkelen en andersom kunnen de mensen na het winkelen, naar de kermis gaan. Zaterdag is er bovendien nog de markt. Er valt dit weekend dus heel wat te beleven in Mechelen. Een ideaal moment om gebruik te maken van de digitale Mechelenbonnen die de stad verdeeld heeft”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Shopping tijdens Warm Welkom Weekend Mechelen
Archieffoto Verschueren Eddy
Shopping tijdens Warm Welkom Weekend Mechelen
Archieffoto Verschueren Eddy

Het stadsbestuur heeft daarnaast nog een initiatief voor de kermiskramers uitgewerkt waarbij zo’n 130-tal kinderen van Emmaüs, De Keeting en de Lage Drempel naar de kermis kunnen gaan. Via jetons kunnen de kinderen gratis naar een attractie of een kraam. De kermiskramers mogen de jetons bij de stad inwisselen, de stad neemt de betaling op zich. “Op deze manier ondersteunen wij de kermiskramers en geven we kinderen die daar anders minder de mogelijkheid toe hebben, de kans om naar de kermis te gaan”, zegt Greet Geypen.

Praktisch

Wat? Warm Welkom Weekend: shopping, verwennerijen, randanimatie,…         

Wanneer? vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober van 10u tot 18u,  zondag 18 oktober van 13u tot 18u

Waar? Mechelse winkelstraten: Bruul, Botermarkt, IJzerenleen, Geitestraat, Borzestraat, Blauwhondstraat, Guldenstraat, Korenmarkt, Hoogstraat, Onze-Lieve-Vrouwestraat, Graaf Van Egmontstraat, Hanswijkstraat ..

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *