Patreon pagina Mechelen op zijn Best

Steun jij ook via Patreon ?

Personen Vrije tijd

Wow ! De eerste Patron is een feit

Bij mijn babbels in het stadscentrum van onze stad Mechelen, hebben we het dikwijls over mijn blogs, en sinds enkele maanden ook over mijn vlogs. En wees nu eerlijk, wie vindt het niet leuk om mensen te ontmoeten die dan op de koop toe ook nog je fans of volgers zijn. Een babbel met die mensen die je kanaal dagelijks volgen en berichten liken of er zelfs commentaar op neerpennen. Het is zo’n beetje live streaming met interactie in levenden lijve !

Patreon pagina Mechelen op zijn Best
Steun Mechelen op zijn Best via het Patreon platform
Foto Verschueren Eddy

Eén van de dingen die regelmatig terugkomen in de gesprekken is het financiële aspect achter wat ik doe om de stad te promoten. Hier moet ik toch wel uit de wereld helpen dat ik zoals heel wat mensen denken of vermoeden, niet rechtstreeks werk voor de stad Mechelen. Al wat ik doe is vrijwillig zonder enige verplichting of financiële vergoeding. Het is voor mij een hobby, die net als bij zovelen, uit de hand is gelopen, en uitgegroeid is tot een passie. En hier onthul ik een minuscuul deeltje van bovenstaande blogtitel. Mensen willen eindelijk iets kunnen teruggeven ! En hoera, de eerste Patron is sinds deze week verwelkomd !
Lees verder om meer te weten te komen ….

Mechelen op zijn Best blijft op de toer …

Intussen ben ik al bijna 6 jaar op toer door de stad om mooie plekjes, evenementen of bijzondere gebeurtenissen op foto of video voor u voor altijd vast te leggen. Om deze verhalen te versterken voeg ik daar geschreven en of gesproken commentaar aan toe. Degenen die luisteren naar de radio zullen me ongetwijfeld al gespot hebben als interviewer in het Mechels Nieuws op onze geliefde Radio Opsinjoor

Facebook pagina Mechelen op zijn Best
Foto verschueren Eddy

Inmiddels al meer dan 5600 volgers van mijn blog en facebook kanaal hebben al ten volle genoten van de fotoreportages van o.a Maanrock, Parkpop, Mechelen Zingt en vele andere evenementen.

In 2019 heb ik het blog uit noodzaak, hacking, gezondheids- en burenproblemen, moeten stopzetten. Intussen ben ik al enkele maanden het blog aan het heropbouwen. Dit vraagt tijd, veel tijd als je weet dat ik door al die jaren heen meer dan 500 pagina’s gepubliceerd heb. Zo nu en dan, als de tijd het me toelaat, zal ik een nieuw blogartikel schrijven, om na verloop van tijd terug als een trein te rijden.

Ik ben aan het vloggen !

Wat het vloggen betreft, daar ben ik nog op zoek naar de juiste weg. Voor mij is dit medium nog redelijk onbekend terrein. Bij het maken van een vlog is het de bedoeling dat je jezelf in beeld brengt, en eerlijk gezegd en geschreven, dat is serieus buiten je comfortzone treden. Voorbijgangers kijken je aan of je komt van een andere planeet. Praten tegen een camera terwijl je door de winkelstraten stapt. Het is voor mij maar ook voor de mensen rondom mij een vreemd gevoel. Geef maar toe, wie praat er graag in de lens van een camera als ze je dat vragen ?. 

YouTube pagina Mechelen op zijn Best
Foto Verschueren Eddy

Als startend vlogger vervang je eigenlijk een volledig televisie team van pakweg vier mensen. Het is harder werken dan ik eerst in gedachten had. Op zoek gaan naar een onderwerp dat kijkers zal aanspreken, min of meer een scenario schrijven, kilometers wandelen of fietsen naar de gekozen locatie, en dan begint het pas echt. Als vlogger ben ik dan ook videograaf, fotograaf, presentator, klankman, … 

Een vlog met een gemiddelde duurtijd van 5 minuten, mag je tellen dat ik vanaf het opzoekwerk, het schrijven van een scenario tot aan het ondertitelen voor slechthorenden of anderstaligen en uiteindelijk het publiceren, om en bij de 40 werkuren zoet ben geweest. Een harde dobber, en ik weet het beste mensen, het is mijn keuze geweest, maar ik doe het graag. Klik hier en ontdekt mijn YouTube kanaal

Wat is Patreon ?

En dan kom ik uiteindelijk tot de titel van dit blog ‘Wow, de eerste Patron is een feit’. Wat is dit nu weer ? hoor ik je al vragen. Alles draait rond het platform Patreon dat ontstaan is in jawel, de Verenigde Staten. Dit snelgroeiende platform maakt het mogelijk om creatievelingen een financieel steuntje te geven. Het gaat hier dan om artiesten, kunstenaars, dansers, … en ook bloggers en vloggers als ik.

En nu krijg ik het benauwd, want ik ga bedelen ! Ik val maar opeens met de deur in huis. Via mijn persoonlijke Patreon pagina kun je me maandelijks vanaf 1 € doneren. Stel dat je meer wenst te doneren, dan heb ik daarvoor een keuzeplan van 3 € en 10 € toegevoegd.  Is dit nu verplicht en kan je mijn blogs en vlogs ook gratis blijven volgen ? Ja, natuurlijk. Ben je niet in de mogelijkheid of vertrouw je het niet om mee in dit ‘Mechelen op zijn Best’ project te stappen, dan blijven we even goede vrienden en verandert er voor u helemaal niets.

Help Mechelen op zijn Best mee groeien

Ik hoor je al vragen, Eddy waarom vraag je dan om een financieel steuntje ? Ja, wel de belangrijkste reden is om ‘Mechelen op zijn Best’ naar de toekomst toe verder te doen groeien, en dit voor zover de gezondheid het toelaat. Hehe!, ik ben bij het schrijven van dit artikel dan ook al 63 !

Een project laten groeien, dat is investeren, en dat kost geld. Inderdaad, Gedurende die 6 jaar heb ik al moeten investeren in een nieuw fototoestel, al 4 keer van hosting provider moeten veranderen om meer website ruimte te verkrijgen door het toenemend aantal bezoekers, harde schijven en geheugenkaarten die de geest gaven, …. 

Hoe ziet de toekomst eruit ?

Blijven investeren om een iets hoger niveau en meer mensen te bereiken. En dan bedoel ik niet dat ik de professionele weg ga inslaan, neen. In Mechelen op zijn Best wil ik mezelf blijven. Ik ben bij wijze van voorbeeld niet zinnens om één of andere cursus articulatie of presentatie te gaan volgen. dat is niet de essentie van vloggen. Het moet zo spontaan mogelijk aan elkaar gepraat worden. Ja, ja ik weet het wel, de spontaniteit die is bij mij nog verder zoek, maar ik blijf erin geloven dat oefening en praktijk succes zullen opleveren.

Blog/website Mechelen op zijn Best
Foto Verschueren Eddy

Waar zal ik dan in investeren?  

Wel beste vrienden, om mijn project te doen slagen heb ik extra middelen nodig. Ik som hieronder op waar ik nog wil in investeren : 

Eenmalige kosten :

  • Extra cameralenzen, drone, draadloze microfoon, stabilisator, statief, action camera, pc voor montage video’s en bewerking foto’s, filters voor lenzen, geheugenkaarten, batterijen, … (+/-5000 €)

Jaarlijkse kosten :

  • Hosting website uitbreiden, abonnement voor rechtenvrije muziek voor video’s, montagesoftware, adverteren Google om meer kijkers te bereiken en hieruit meer abonnees te halen, verzekering toestellen, … (+/-2000 €)

Dit is opgesomd het lijstje dat het zal mogelijk maken om mijn totaal video en fotografie project tot een goed einde te brengen. Is dit haalbaar ? Geen idee, maar het is het proberen waard 

Wat kan ik u bieden als investeerder ?

Als u investeert in mijn project ‘Mechelen op zijn Best’ is het niet de bedoeling dat u voor het geïnvesteerde bedrag een winst krijgt uitbetaald. Dat kan ook niet want u steunt mij en dan zou het dom zijn als ik u iets terug geef wat geld kost, maar het dient enkel om dingen aan te kopen die ik nodig heb om ook in de toekomst leuke vlogs, blogs en fotoreportages te kunnen brengen. Materialen die je dagelijks gebruikt geven vroeg of laat de geest, of hebben beperkingen. En aangezien ik wat ik gestart ben graag zou verder doen, zou het zonde zijn om al dat werk dat is opgebouwd te moeten stopzetten omdat ik niet de middelen heb om nieuw materiaal aan te kopen.

Dat is zowat samengevat wat ik voor u kan betekenen als ik uw steun krijg om verder te werken. Zoals eerder in deze tekst aangegeven kan u via Patreon reeds steunen vanaf 1 € per maand, zeg maar een abonnement nemen. Op zich betekent dat weinig, maar in de volksmond wordt gezegd, ‘vele kleintjes maken groot’, dat kan hier ook van toepassing zijn. Ik weet ook dat ik misschien nooit meer dan 50 patrons zal kunnen overtuigen, maar dat is dan wel 50 € maandelijks die ik kan investeren.

Als het werkt en ik uw steun krijg, dan kan ik enkel een belofte doen dat ik me tot het uiterste zal inspannen om leuke video’s, fotoreportages en blogs te maken. Met meer middelen moet dat lukken. Kan ik u nog meer extra bieden, misschien wel, een vlog persoonlijk aan u gericht, een live vlog, een podcast, … allemaal dingen waar ik moet over brainstormen. iets beloven doe ik alvast niet, omdat ik nooit zeker ben dat ik het kan waarmaken. En dat zou bij Patrons (de mensen die me steunen) misschien in verkeerde aarde vallen. 

Een ding weet ik zeker, of u nu 1 € of meer aan mij toevertrouwt, ik zal eenieder ongeacht het bedrag bijzonder dankbaar zijn. Je moet me vooral steunen omdat je het wil doen, niet omdat je je verplicht voelt.

Ben je benieuwd, klik dan op deze link en maak kennis met Patreon. Sorry, het platform is engelstalig, maar mijn pagina is opgesteld in het nederlands.  Naar Patreon pagina Mechelen op zijn Best

Tekst Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *