Radio Botanique draait voor woonzorgcentrum Hof van Egmont

Feest in Hof van Egmont

Samenleving

Radio Botanique in Hof van Egmont

Op vraag van het animatieteam draaiden de Radio Botanique dj’s woensdagnamiddag meezingers voor de bewoners en personeel van woonzorgcentrum Hof van Egmont. 

Dj feestje voor bewoners Hof van Egmont
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Van zodra ik de Hendrik Speecqvest opdraaide hoorde ik reeds dat hier een leuk feestje aan de gang was. En inderdaad, onder parasols, en of verscholen in de schaduw van de bomen, hadden de bewoners zich knus genesteld.

Met een lockdown leven we al vele weken in omstandigheden die de meesten onder ons wereldwijd nog niet hebben meegemaakt. Het coronavirus houdt ons al twee maanden in de tang. Het is zoeken naar alternatieven om onze dag door te komen. Thuiswerken, in ons kot blijven, mondmasker dragen, handen tientallen keer per dag ontsmetten, afstand houden van elkaar, …

Hard werken in de Zorg

Mensen die werken in de zorg hebben de handen vol om alles in goede banen te brengen. het is hard labeur, maar ook voor bewoners in woonzorgcentra als het Hof van Egmont is het alles behalve makkelijk. Zij mogen noodgedwongen door de corona maatregelen, geen bezoek ontvangen. Deze leegte moet het personeel opvangen zodat de senioren toch nog een aangename dag mogen beleven. 

Veel mensen hebben het er moeilijk mee” vertelt Liesbet Francken als lid van het animatieteam. “We proberen contact te houden via Skype, maar ook de mensen aan het raam zetten zodat ze toch kunnen wuiven naar familie en vrienden. Gelukkig kan er sinds vorige week ook één en steeds dezelfde persoon uit de familie op bezoek komen, en dat is zeer positief”.

Woonzorgcentra kunnen hiervoor onder andere een beroep doen op een intern animatieteam, die voldoende inspiratie en passie aan boord hebben om hun troeven naar de bewoners uit te spelen.

Wij proberen op de afdeling of individueel gericht te werken. We brengen meer tijd door met de mensen want ze sluiten zich op in hun kamer, en dan proberen wij ze te motiveren om ze naar buiten te brengen om bijvoorbeeld een wandeling te maken. Zo hebben we ons deze maand gefocust op de 10.000 stappenclash waar we buiten een parcours hebben gemaakt, en alzo hebben we ze toch kunnen motiveren om te bewegen”.

Belangrijk is wel dat alle bewoners inspraak hebben op wat er georganiseerd gaat worden en waar hun voorkeur naar uitgaat. Bingo, kruiswoordraadsels, of gewoon een praatje maken zijn maar enkele populaire keuzes van de bewoners.

Zo hebben ze sinds de corona maatregelen in voege zijn getreden in Hof van Egmont onder meer in de tuin een podium gebouwd met bijhorend cafeetje. En dat blijkt een succes want artiesten bieden spontaan hun medewerking aan om te komen optreden. Zo ook de Mechelse dj’s Radio Botanique, ongetwijfeld bij alle Maneblussers gekend als de sfeermakers op het openlucht festival Parkpop.

Iedereen in ons zorgcentrum doet heel hard zijn best. En het feit dat wij nog altijd corona vrij zijn, zowel personeel als bewoners worden getest, betekent toch dat iedereen zich ten volle inzet en begaan is met de mensen die hier verblijven. En daar drinken we vandaag tijdens dit evenement nog is een goeie aperitief op” besluit een super tevreden Liesbet.

De handjes in de lucht met Radio Botanique

Intussen zag ik buiten, weliswaar op meer dan voldoende afstand, enkel blije gezichten bij zowel de bewoners als het personeel. De lentezon die was ruimschoots van de partij, en de dj’s gekleed in zomerse kledij, draaiden schlagers en meezingers à volonté. Vooral bij gekende Vlaamse liedjes zwaaiden de armen in de lucht en werd meegezongen. Enkele mensen waagden zich zelfs onder de zonnestralen aan een dansje.

Radio Botanique draait voor woonzorgcentrum Hof van Egmont
Radio Botanique dj’s maken een feeste voor woonzorgbewoners
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Bedankt mensen van de zorg, hoe jullie op een soms eenvoudige manier toch mensen blij kunnen maken en door deze niet eenvoudige tijden, hoop te schenken.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *