Kinderen brengen zelfgemaakte cadeautjes naar woonzorgcentrum Milsenhof

Kinderen brengen kerstmarkt naar WZC Milsenhof

Samenleving

Basisschool O.L.V. van de Ham brengt cadeautjes naar Milsenhof

Heb je al gehoord of gelezen van een kerstmarkt op verplaatsing ? Om dat te weten te komen ben ik donderdag poolshoogte gaan nemen aan woonzorgcentrum Milsenhof. Daar overhandigden 2 kinderen en 2 leraren van Basisschool Onze Lieve Vrouw van de Ham cadeautjes aan het verzorgend personeel. De kerstmarkt op verplaatsing is geboren.

Basisschool O.L.V. van de Ham brengen kerstmarkt naar WZW Milsenhof
Basisschool O.L.V. van de Ham brengen kerstmarkt naar WZW Milsenhof
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Alternatieve Kerstmarkt op verplaatsing

Ieder jaar organiseren leraren en kinderen een kersthappening. Via een kerstmarkt met zelfgemaakte kerstdecoratie en knutselwerkjes zamelen ze geld in voor een goed doel. Vorig jaar was dat de organisatie TEJO die anoniem kinderen en jongeren mentale steun geeft.

Rusthuisbewoners ontvangen kerstgeschenken van kinderen
Basisschool O.L.V. van de Ham brengen kerstmarkt naar rusthuisbewoners
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Kerstpakketten worden persoonlijk overhandigd
Kerstpakketten worden persoonlijk overhandigd
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Covid-19 heeft ons allemaal al maanden in zijn greep. We horen het dagelijks over de tongen gaan dat 2020 een ‘raar jaar’ is. Iedereen beleeft het op een andere manier, zo ook de scholen. Aangezien door de corona maatregelen de anders zo gezellige kerstmarkt niet mag georganiseerd worden moest men bij De Ham het over een andere boeg gooien. 

Zo zag de alternatieve kerstmarkt op verplaatsing het levenslicht. Er werd beslist om de rusthuisbewoners van WZC Milsenhof op te vrolijken met zelfgemaakte cadeautjes. Zo proberen ze de donkere, koude dagen wat lichter en warmer te maken.

Warm initiatief maakt ouderen gelukkig

Het kriebelde ontzettend om toch iets te doen, en de kinderen vinden dit altijd fantastisch” vertelt Anne-Isabel Cornet, leraar 3de kleuterklas en trekker van dit project “Zo kwam de vraag of we niet iemand in de buurt gelukkig konden maken. Vele kinderen merken dat hun oma en opa het toch wel echt moeilijk hebben. Zo kwam de stem en het idee om pakketjes te maken voor de bewoners. De kinderen zijn aan de slag gegaan en zo hebben we 40 persoonlijke pakketten kunnen maken en afleveren. De zakjes bevatten o.a kerstballen, kaartjes, knutselwerkjes van de kinderen, … We zijn heel blij dat we dit kunnen doen hebben” besluit een tevreden Anne-Isabel

Kinderen brengen zelfgemaakte cadeautjes naar woonzorgcentrum Milsenhof
Woonzorgcentrum Milsenhof (Mechelen) neemt zelfgemaakte kerstgeschenken in ontvangst
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Dit is slechts een deel uit het interview. Wil je meer horen en bekijken, dan kan dit kortelings in één van mijn nieuwste vlogs. Mis het niet en abonneer je vandaag nog via deze link https://www.youtube.com/mechelenopzijnbest

De senioren en het personeel aan het Onze-Lieve-Vrouw Kerkhof apprecieerden alvast het warme initiatief. Vooral ouderen belanden in deze donkere dagen vaak in isolement, en dan brengen warme initiatieven als deze een lichtpuntje van geborgenheid en geluk bij die mensen die het hard nodig hebben. De opnames zijn zowel voor het personeel als de bewoners onder veilige omstandigheden gemaakt.

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *