De Vliegende Hollander schenkt 2000 rozen aan Hof van Egfmont

Nederlander schenkt 2000 bloemen aan Hof van Egmont

Economie Personen Samenleving

Nederlander Corné Van den Berg van ‘De Vliegende Hollander’ schenkt 2000 snijbloemen aan de zorgverleners van woonzorgcentrum Hof van Egmont

Bloemenhandel 'De Vliegende Hollander'schenkt 2000 bloemen aan Hof van Egmont
Bloemenhandel ‘De Vliegende Hollander’schenkt 2000 bloemen aan Hof van Egmont
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Na een tip van Bart Pepermans, jawel de presentator van het populaire Radio Opsinjoor programma ‘Mechelse Peper’ trok ik woensdagmiddag naar het Hof van Egmont. Daar had ik afspraak met Danny Walschaers. Stipt om 12.30 arriveerde de camionette en maakte ik kennis met Danny, een aangename man die dagdagelijks als vrijwilliger de bestellingen van de populaire bloemen en planten groothandel uit Honselersdijk (provincie Zuid-Holland) thuis bij de klanten levert.

Coronaproof bloemen leveren aan zorgverleners

Gezien de corona maatregelen dient een bloemetje leveren bij een woonzorgcentrum vooraf dan ook duidelijk afgesproken te worden. En hier draaide het niet om 1 bloemetje maar 2000 geurende en kleurrijke bloemen, netjes verpakt in transportdozen. Alles moest uiteraard coronaproof afgeleverd worden. De vele dozen werden dan ook netjes aan de ingang van het woonzorgcentrum voor de ingang uitgestald.

De Vliegende Hollander schenkt 2000 rozen aan Hof van Egfmont
Danny Walschaers levert 2000 bloemen waaronder rozen aan zorgverleners Hof van Egmont
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Directeur Ria Martens en hoofd administratie Katrien van Robaeys namen samen dit mooie geschenk in ontvangst. Door dit mooie gebaar van de Nederlandse bloemen en plantenhandel werden de zorgverleners duidelijk emotioneel geraakt. De bloemenpaketten zijn hoofdzakelijk voor het personeel maar komen sowieso ook terecht bij de bewoners.

Danny verteld me dat Corné een man en ondernemer met een gouden hart is. Door corona en de sluiting van de bloemenhandels en markten daalden de inkomsten zeer snel. Om dit verlies op te vangen startte Corné als marktkramer al snel een webshop. Dit werd mede dankzij het delen op sociale kanalen als facebook een digitaal succes. Om dit verder uit te bouwen startte de ondernemer een deelactie op sociale media. 

Bloemen met een warm hart

Zo heeft ‘De Vliegende Hollander’ een mega pakket van 100 rozen, 2000 prachtige bloemen bij het Sint-Truiden ziekenhuis en een prachtig gedraaide Ficus Exotica geschonken aan de uitverkoren deelnemers. Corné is er ook van overtuigd dat het digitale verhaal even snel kan eindigen dan het gestart is. Hij hoopt dan ook dat het normale snel terugkeert en er terug ten volle kan verkocht worden op de openbare markten. Wie op de zondagmarkt in Heist op den Berg gaat winkelen zal ongetwijfeld ‘De Vliegende Hollander’ kennen. 

Verse bloemen voor zorgverleners en bewoners woonzorgcentrum Hof van Egmont
Verse bloemen voor zorgverleners en bewoners woonzorgcentrum Hof van Egmont
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
De Vliegende Hollander schenkt duizenden bloemen aan Hof van Egmont
De Vliegende Hollander schenkt duizenden bloemen aan Hof van Egmont
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Door de tussenkomst van Danny kon hij zijn werkgever overtuigen om ook de zorgverleners van het Mechelse woonzorgcentrum met bloemen te bedanken voor hun inzet in deze moeilijke tijden. Hoe dat allemaal verlopen is dat kan je zien op de foto’s en eerstdaags op mijn nieuwste vlog reportage. Niet enkel het uitgebreide interview van de bloemenactie komt aan bod maar ook beelden uit het Groot Begijnhof en een op video met dankwoord en terugblik 2020 van ZOO Planckendael en ZOO Antwerpen. Abonneer je snel op mijn videokanaal ‘Mechelen op zijn Best’. Zo mis je geen enkele video. Kijk tot dan naar onderstaande video/vlog

Video vlogger Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *