De Lijn Mechelen bedankt artsen en verplegers AZ Sint-Maarten

De Lijn Mechelen steunt AZ Sint-Maarten

Samenleving

Buschauffeurs van stelplaats De Lijn Mechelen staken zaterdagavond met een solidariteitsactie aan het AZ Sint-Maarten het personeel van de COVID-19 afdeling een hart onder de riem voor hun dagdagelijkse strijd.

Chauffeurs vervoersmaatschappij De Lijn Mechelen steunen personeel AZ Sint-Maarten
Chauffeurs vervoersmaatschappij De Lijn Mechelen steunen personeel AZ Sint-Maarten
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Het idee voor de actie kwam van de chauffeurs zelf zegt Dany, één van de chauffeurs. “Wij zorgen dagelijks om de mensen op hun plaats te krijgen. En daaronder vallen ook lijn 2 en lijn 5 die het eindpunt zijn aan het AZ Sint-Maarten. Vandaar dat wij met plezier deze mensen trakteren op een welverdiend applaus” 

Een dertigtal personeelsleden van de stelplaats aan de Elektriciteitsstraat vertrokken met zes bussen naar het ziekenhuis. Klokslag 20 uur weerklonk een minuten durend lang applaus. Op de bussen, waaronder de nieuwste hybride lijnbus, werden zelfgemaakte spandoeken bevestigt die de steun aan het ziekenhuis nog versterken.

Samen met enkele verzorgers kwam Nico Garmyn (directeur kwaliteit en strategie AZ Sint-Maarten) de buschauffeurs bedanken voor hun steun. Een actie als deze doet wel degelijk deugd bij de mensen die zich dagdagelijks ten volle inzetten om patiënten die getroffen zijn door het coronavirus te verzorgen.

De Lijn Mechelen applaudiseert voor artsen en verplegers AZ Sint-Maarten
De Lijn Mechelen applaudiseert voor artsen en verplegers AZ Sint-Maarten
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
De Lijn Mechelen bedankt artsen en verplegers AZ Sint-Maarten
De Lijn personeel bedankt AZ Sint-Maarten met paaseitjes en applaus voor hun inzet COVID-19
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Dit was een zeer sympathieke actie van De Lijn” zegt Nico Garmyn “De Lijn is een vertrouwd gegeven voor het ziekenhuis want elk kwartier stopt hier een bus, we kennen hen dus wel zeer goed. En dit is toch wel heel bijzonder. De bussen zijn mooi versierd om onze artsen, personeelsleden en patiënten te steunen

Bij AZ Sint-Maarten was zaterdag sprake van 65 corona patiënten, waarvan 14 patiënten op dienst intensieve zorgen. Het goede nieuws is dat er de voorbije week 22 patiënten ontslagen zijn uit het ziekenhuis. Helaas worden er ook iedere dag nieuwe patiënten opgenomen. “De laatste weken hebben wij nog altijd een stijging gezien. Hopelijk zitten we aan de top” besluit Garmyn.

De Lijn personeel steekt personeel Az Sint-Maarten een hart onder de riem in deze corona crisis
Video Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Abonneer je gratis op dit YouTube kanaal

Op een COVID-afdeling werkt men in het AZ Sint-Maarten met anderhalve keer meer personeel dan op een gewone ziekenhuis afdeling. Dit is omdat men moet werken met een ‘propere zone’ waar men o.a medicatie moet klaarzetten. Het andere team zijn dan de mensen die effectief de patiënten verzorgen. 

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *