COLUMN : Mondmaskers in de Mode

Literatuur Samenleving Trends

De mediashow van de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft het coronavirus even op de achtergrond geduwd. Als ik de beelden op tv bekijk dan is het om ‘mottig’ van te worden. Zoveel doden wereldwijd aan covid-19 en toch blijven mensen met nauwelijks afstand van elkaar op straat komen. Zou dat super dunne doekje wat we een neus-mondmasker noemen ons dan toch voor 100% beschermen, of zijn deze mensen ondanks alle waarschuwen zich nog steeds van niets bewust. Misschien is het onwetendheid, zou het dat zijn ?

Ik geef graag toe dat ik ook geen voorstander ben van het monddoekje, helemaal niet. Als je het een tijdje draagt plakt het gezicht alsof je uren in een sauna hebt gezeten. Is het koud en je hebt een loopneus dan voel je het snot tot aan je lippen naar beneden stromen. 

Heeft het dan helemaal geen voordelen ? Jawel, je ruikt alles veel beter. Oh ! wat ruikt de walm van een voorbijgaand sigarettenroker zoveel beter. Spijtig dat ik zelf niet ‘smoor’ want dan zou ik sigaretten sommelier kunnen worden om te bepalen welke stinkstok de beste geur produceert. Maar ik begrijp het, ieder zijn meug. Een ander voordeel is de geur van voeding. Ik heb al meermaals ontdekt dat alles wat voeding betreft zoveel beter ruikt.

Toen de horeca nog op volle toeren draaide en de terrassen vol bourgondiërs hun maag aan het vullen waren met al dat lekkers, kon ik passerend in slow-motion nagenoeg raden welke ingrediënten er op de restaurantborden lagen. Een ander belangrijk voordeel voor een koukleum als ik, is de warmte die het mondmasker me schenkt. gedaan met een bevroren neus. Joepie ! 

Voor het afsluiten wil ik toch nog meegeven dat berichten de ronde doen dat mondmaskers ons een meer sexy aanblik geven. Dan denk ik direct aan de Venetiaanse maskers die grotendeels de contouren rondom onze ogen nauwelijks prijsgeven, maar wel de aantrekkingskracht van de lippen hun werk laten doen. Eén ding staat vast, mondmaskers zijn sinds de corona uitbraak een modeartikel geworden. Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten kleuren en motieven, zelfs aangepast aan de seizoenen. Intussen hangen onze gebruikte doeken aan een soort wasdraad want zo wordt gezegd kan je ze na enkele dagen terug veilig gebruiken. is er eigenlijk al iemand op het idee gekomen om een apparaat te ontwerpen dat onze mondmaskers in enkele minuten kan ontsmetten ? Het is beter voor het milieu want je ziet er verdomd veel op straat gedumpt worden.  En tot slot, krijgen we deze winter mondmaskers met oorwarmers ?

23 thoughts on “COLUMN : Mondmaskers in de Mode

  1. Great blog, Just wanted to comment that i can not connect to the rss stream, you might want install the right wordpress plugin for that to workthat. Aleece Paten Lantz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *