Sandra Kim Parkpop Mechelen 2022

Sandra Kim zet Parkpop op zijn kop

Concerten Evenementen Vrije tijd

Het podium van Parkpop werd extra gekleurd door top vedette Sandra Kim. Een goede keuze van Mechelen Feest om de winnares van het Eurovisie Songfestival op de Belgische Feestdag naar de stad van de Maneblussers te halen. #sandrakim #parkpop #dzisvm #mechelen #muziek

Sandra Kim en band op muziekfestival Parkpop Mechelen 2022
Foto Verschueren Eddy
Interview met Sandra KIm net voor de soundcheck
Foto Verschueren Eddy

Ik was dan ook fier om onze Belgische trots net voor de soundcheck voor de camera enkele vragen te kunnen stellen. Dit uitgebreide en gemoedelijke video interview kan u binnenkort bekijken op mijn sociale media als YouTube en Facebook.

Sandra Kim is een dame met klasse en dat heeft ze bij een overvolle Kruidtuin duidelijk laten merken. Van bij het eerste nummer was het er boenk op. Sandra greep terug naar 1980 waar new wave band Blondie de song ‘Call Me’ wereldwijd in de hoogste regionen katapulteerde. Het is er helemaal niet aan te zien dat deze pittige dame eind van dit jaar haar 50ste verjaardag viert. De blonde ‘Madame’ wist het publiek onmiddellijk naar zich toe te trekken.

Sandra Kim brengt live topsongs op Parkpop
Foto Verschueren Eddy

Sandra vertelde me dat haar favoriete jaren voor muziek de eighties zijn. We werden met het tweede nummer dan ook herinnerd aan de top song uit 1982 van The Pointer Sisters, ‘I’m So Excited’.

Wat we ook al gemerkt hadden bij haar deelname aan het VTM programma ‘The Masked Singer’ is dat ze een aardig woordje Nederlands praat. En dat gebruikte ze dan ook meermaals om met het Mechelse publiek in dialoog te gaan en enkele grappige momenten naar voren te brengen. Kwestie van het ijs, als het al niet gesmolten was, helemaal te herleiden tot een stomend massa publiek.

‘The Show Must Go On’, inderdaad afkoelen hoorde er niet bij. Queen, opzwepende Franstalige songs, rock & roll, het passeerde allemaal het 75 minuten durende concert. Een kippenvel moment, of zeg maar één van de vele momenten waar de haren op de armen recht stonden was ‘Unstoppable’, de allereerste song die Sandra bracht in ‘The Masked Singer’. Ja man, wat een stem heeft deze blonde godin. Hebben we dat eigenlijk allemaal wel geweten ? 

Als enkele mensen mij in het publiek aanspreken, dan zeggen ze allemaal dat ze met open mond en soms overweldigd van tranen, verwonderd zijn van wat Sandra Kim te horen brengt. Sommigen twijfelden dat ze in het (warme) pak van ‘Koningin’ niet echt song, maar wat ze live op Parkpop gebracht bewijst ontegensprekelijk het bewijs. Het was live !

Op het hoogtepunt van dit zomerse concert onder het motto ‘De Zomer is van Mechelen’ bracht Sandra haar nieuwste single ‘Gravity’ een Engelstalige popsong, een mix van godin Tina Turner, en ze kon het niet laten, tot vandaag nog altijd geliefd als meezinger bij haar fans ‘J’aime La Vie’. Hmmm … van waar kennen we dat alweer ?

Enthousiaste fans op Parkpop
Foto Verschueren Eddy
Sandra Kim gaat helemaal los op Parkpop op Belgische Nationale Feestdag
Foto Verschueren Eddy
Sandra Kim Parkpop Mechelen 2022
Sandra Kim en Bandleden Selfie met publiek Parkpop Mechelen 2022
Foto The Booking Company
Radio Botanique op Parkpop 2022
Foto Verschueren Eddy
Live concert Sandra KIm op Parkpop Mechelen
#sandrakim #parkpop #mechelen #liveconcert
Video Verschueren Eddy (Traveltopper/Mechelen op zijn Best)

Spijtig, spijtig …van mij had de show nog een tijdje mogen doorgaan. Als afsluiter maakte ze tijd om haar bandleden voor te stellen. Vier topmuzikanten uit Vlaanderen. Het is duidelijk dat ze een start genomen heeft voor een tweede leven. Een carrière van meer dan 37 jaar. Als het van haar afhangt stopt het nog niet. Sandra Kim blijft zichzelf uitvinden. Neem zeker ook een surfmoment naar de website sandrakim.be en lees meer over de concerttour ‘Moi, Sandra’. Een concert in Kursaal Oostende waar de gouden stembanden u tot verbazing zullen leiden. 

Het feest in ‘den Botanique’ werd verder gezet door de intussen geliefde Mechelse dj’s van Radio Botanique. Al moet ik wel zeggen dat deze keer Marc helemaal alleen het opgewarmde publiek tot in de hoogste dansregionen mocht brengen. Zijn maatjes waren op verdiende (rust) vakantie. Begrijpelijk.

Bedankt Sandra Kim, bedankt The Booking Company voor de warme ontvangst voor het interview, en bedankt Mechelen Feest, de crew en vrijwilligers voor de fijne geslaagde avond
Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best / Traveltopper)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *