Geniet met Rivertours op het kanaal Mechelen-Leuven

Toerisme Vrije tijd

Na vele jaren afwezigheid kunnen we als Mechelaars eindelijk genieten van zomerse boottochten. Rivertours biedt o.a boottochten op het kanaal Mechelen-Leuven en de Dijle met vertrekplaats aan de Hanswijkvaart.

Kanaaltochten Brabant met Rivertours
Foto Rivertours

Met het heerlijke zomerweer zijn de boottochten van Kanaaltochten Brabant een aanrader. Van 8 tot 13 augustus kan u genieten van gegidste boottochten op het kanaal Leuven-Dijle en tussen Mechelen en het Scheldeland. Er wordt gevaren tussen Mechelen, Kampenhout en Leuven. De gezellige boottochten zijn uitermate geschikt voor gezinnen. 

Een boottocht is genieten van prachtige landschappen, interessant, leerrijk, gezellig én ontspannend, kortom een verademing om het drukke leven voor enkele uren opzij te schuiven. Aan boord vertelt een gids over de waterweg en de regio waar gevaren wordt.

Het relaxerende effect van een boottocht dat moet je uiteraard zelf ontdekken. Wil u het net als ik uitproberen dan vermeld ik onderaan de data en tochten die de komende week op de agenda staan.

Het smalle en economisch minder druk benutte kanaal Leuven-Dijle leent zich uitstekend voor recreatief vissen, sporten en varen. Tijdens de 4 uur durende kanaalvaart van Mechelen naar Leuven kan u genieten van afwisselende natuur en maakt u versassingen mee in de sluizen van Boortmeerbeek, Kampenhout en Tildonk. U kan ongeveer halfweg ook in Kampenhout inschepen. De boottocht eindigt in de Leuvense Vaartkom van waaruit u kan deelnemen aan een geleid stadsbezoek (op vraag van groepen) of op eigen initiatief de stad kan bezoeken. De terugkeer naar Mechelen gebeurt op eigen initiatief, per trein, lijnbus of met de fiets.

Boottochten Brabant Rivertours
Boottochten Brabant Rivertours

Gegidste boottocht van Mechelen naar Kampenhout en Leuven

Dinsdag 9/08/2022
Vertrek boot: 10:00 – Hanswijkvaart-Mechelen
Vertrek: 12:00 – Kampenhout -Sas
Aankomst: 14:00 – Vaartkom-Leuven

Gegidste boottocht van Leuven naar Mechelen

Vrijdag 12/08/2022
U komt per fiets of openbaar vervoer naar Leuven en gaat terug met de boot naar Mechelen.

Er zijn verschillende relatief kleine sluizen op het kanaal Leuven-Dijle, hetgeen de waterweg minder geschikt maakt voor grootschalig en snel vrachtvervoer. Voor recreatief gebruik is dit kanaal des te interessanter. Fietsers en wandelaars maken graag gebruik van de langgerekte jaagpaden, vissers kunnen in alle rust hun ‘sport’ beoefenen en het varen verloopt er rustig en aangenaam.

Vertrek boot: 13:00 – Vaartkom-Leuven
Vertrek: 14:30 – Kampenhout -Sas
Aankomst: 17:00 – Hanswijkvaart-Mechelen

Voor meer info en vaartochten bezoek de website https://www.kanaaltochtenbrabant.be/
Steeds reserveren via contact@kanaaltochtenbrabant.be of  info@rivertours.be of telefonisch 02 218 54 10

Tekst Verschueren Eddy – Foto’s Rivertours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *