De Zomer is van Mechelen 2022

De Zomer is van Mechelen van BROEK tot Ottertrotter

Concerten Evenementen Parken en Tuinen

De festivalkalender van De Zomer is van Mechelen verandert en wordt nog diverser. BROEK trapt de zomer af. Ottertrotter is voortaan de afsluiter in de Kruidtuin tijdens Autovrije Zondag. Het belooft een warme zomer te worden in Mechelen met zo’n uitgebreid programma.

De Zomer is van Mechelen 2022
De Zomer is van Mechelen wordt één groot feest
Foto Stad Mechelen

We blijven vernieuwen en verbreden. De Zomer is van Mechelen wordt zo nog meer van en voor iedereen. Het aanbod dit jaar is heel divers. Van live circus- en theateracts op BROEK, elektronische dancebeats op De Koer, jazz-, poëzie- en improvisatieavonden tijdens Predikheerlijke Zomer, wereldse muziek op Ottertrotter, straatanimaties op Autovrije Zondag tot klinkende namen voor Maanrock en Parkpop”, vertelt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest.

BROEK (10 tot 12 juni) is het eerste event van De Zomer is van Mechelen waar het publiek opnieuw ten volle kan genieten van dans, muziek, theater en circus met onder andere voorstellingen van de internationaal gelauwerde choreografen Serge Aimé Coulibaly (Kalakuta Republik) en Jan Martens (Sweat Baby Sweat) en Cuir van het Franse circusgezelschap Un Loup pour l’Homme. Bar BROEK, het grootste pop-up zomerterras van Mechelen, is toegankelijk voor iedereen om te genieten van foodtrucks, bijzondere wijnen en lokaal gebrouwen bieren. Ook als je naast een ticket greep.

Het weekend erna maakt het Cultuurplein plaats voor het alternatieve elektronische dansfestival DE KOER op 24 en 25 juni.

Predikheerlijke Zomer
Foto Stad Mechelen

Een vaste waarde doorheen de hele zomer wordt Predikheerlijke Zomer. Vanaf eind juni tot begin september biedt het gezellige binnenplein van het Predikheren een gevarieerd totaalprogramma in samenwerking met verschillende Mechelse partners. “De Predikheerlijke Zomer is een positief gevolg van de afgelopen twee jaar. Deze zomer breiden we nog meer uit en kiezen we voor een divers aanbod van film, literatuur, theater, muziek … voor jong en oud”, aldus Calvo.

Parkpop blinkt uit met affiche

Vanaf 30 juni is het elke donderdagavond terug voluit genieten van gratis live concerten in de Kruidtuin. Net als voor Maanrock pakt Mechelen Feest uit met een reeks klinkende namen. Voor en na de live optredens zijn er telkens de deuntjes van Radio Botanique.

De DJ’s Radio Botanique op Parkpop Mechelen
Foto Stad Mechelen
Parkpop in het programma van De Zomer is van Mechelen
Foto Stad Mechelen


Op de agenda deze zomer:

30.06 – 2FABIOLA

07.07 – GUIDO BELCANTO

14.07 – OLIVIA

21.07 – SANDRA KIM (naar aanleiding van de Nationale Feestdag)

28.07 –  WEGSFEER

04.08 – MYDONNA

11.08 – NOEMIE WOLFS

18.08 – THE KIDS

Naar goede gewoonte vieren we de Vlaamse Feestdag met Mechelen Zingt. Tijdens de vooravond, op 10 juli, wordt er luidkeels meegezongen met Vlaamse hits in de Kruidtuin.

Sinds 1996 wordt het laatste weekend van augustus resoluut gereserveerd door Maanrock. Het grootste gratis stadsfestival van België viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. Het belooft een groot feest. De line-up op de Grote Markt werd deze week bekendgemaakt.

Ottertrotter samen met Autovrije Zondag

Ottertrotter, het kleurrijkste festival van Mechelen, vindt voor de eerste keer plaats in de Kruidtuin en gaat door op 17 en 18 september. Samen met Autovrije Zondag brengt Ottertrotter aandacht voor duurzaamheid en diversiteit in een feestelijk jasje.

Ottertrotter Festival Mechelen
Foto Stad Mechelen
Tal van evenementen in de Zomer is van Mechelen
Foto Stad Mechelen

De verhuis was al eerder gepland, maar met twee jaar vertraging kunnen we deze vernieuwing ook echt realiseren. Voor de vernieuwde invulling van Ottertrotter hebben we ARSENAAL/LAZARUS en CALACAS aangezocht als curatoren. Door het samenvallen met de Autovrije Zondag maken we Ottertrotter groter, breder en toegankelijker”, zegt Calvo.

CALACAS, het DJ collectief met blik op wereldmuziek, verzorgt de muziekprogrammatie. “Op zaterdag houden we in het ARSENAAL/LAZARUS een clubavond met live bands en DJ’s. Op zondag trekken we naar buiten voor het festival”, vertelt Kristof Verstraeten van CALACAS. “De ziel van Ottertrotter past perfect bij wat we doen binnen het theater. We willen dat het weekend een deel wordt van de Mechelaar door samenwerkingen aan te gaan en door te zorgen voor diversiteit in het programma en de beleving”, vult Lina lauwens van ARSENAAL/LAZARUS aan.

Op zondag zijn de gekende elementen van de voorbije edities van Ottertrotter aanwezig, vertelt schepen van Mondiaal Beleid Rina Rabau Nkandu: “Ottertrotter is een begrip in onze stad en heeft een specifieke stijl en invulling die we absoluut willen behouden. Zo zal er nog altijd plaats zijn voor spelletjes voor de kinderen, de infomarkt met leden van de Mondiale Raad en wordt het geheel overgoten met een zomerse sfeer en muziek. De uitstraling van de Kruidtuin als nieuwe locatie, geeft het festival een extra boost. De centralere locatie laat bovendien toe om nog meer Mechelaars te bereiken. Naast de locatie, zal de editie dit jaar nog een aantal nieuwigheden tellen. Details daarvan zullen later bekendgemaakt worden.”

Autovrije zondag in Mechelen
Foto Stad Mechelen

Bezoekers zullen tijdens de Autovrije Zondag deelnemen aan activiteiten en genieten van verschillende animaties. Een van de publiekstrekkers is Carnivale, een kermisdorp vol met buitengewone installaties, absurde intermezzo’s en prachtige attracties die door een vreemd kermisvolkje en de toeschouwer worden bediend en gemanipuleerd. Deze dag staat in het teken van duurzame mobiliteit en zal samen met Ottertrotter zorgen voor een mooi einde van De Zomer is Van Mechelen.

Meer info:
www.dezomerisvanmechelen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *