Parkpo Pride-editie 2023

Terugblik op de Eerste Parkpop van de Zomer: Een Spectaculaire Start

Concerten Evenementen Toerisme Vrije tijd

Het was een avond vol muziek, kleur en feestelijke ambiance, en zo nu en dan wat regendruppels. De 25ste verjaardag van Parkpop op donderdag 29 juni ging van start met een eerste Pride-editie, georganiseerd door Radio Botanique. Met optredens van JEPP en Les Filles de Malines, bood de avond een combinatie van dansbare electropop en glamoureuze glitter. Maar de echte verrassing kwam van een jong muzikaal talent dat het podium betrad en het publiek betoverde met zijn drumset, de 10-jarige Marcel Campi, begeleid door Radio Botanique.

Parkpop met eerste Pride-editie 2023
Copyright Verschueren Eddy

Al 25 jaar lang is Parkpop een vaste traditie in het stadspark de Kruidtuin. Dit jaar krijgt het festival niet alleen een nieuwe look-and-feel, maar ook een vernieuwd programma. Mechelen Feest, de organisator van het evenement, pakt groots uit met een uitgebreider en diverser aanbod. De Zomer is van Mechelen presenteert trots een frisse huisstijl en brengt van juni tot september een gevarieerd scala aan festivals, openluchtconcerten en gezellige zomerbars. Van pride tot pogo, van Margriet tot Marokkaanse rai: de 25e editie van Parkpop wordt gevierd met een mix van verschillende muziekstijlen waarin iedereen zich thuis zal voelen. 

Jong drumtalent op eerste Parkpop 2023

Radio Botanique, onder leiding van dj Jan Campi en zijn collega’s Gert Van Eeckhout en Marc Baert, verwelkomde het publiek als gastheren van de avond. Deze drie toch wel speciale dj’s uit het Mechelse, zijn intussen al een vaste waarde als sfeerbrengers op allerlei dansevenementen. Maar het was deze keer niet de gebruikelijke cast die de show stal. Nee, het was Marcel, de 10-jarige zoon van Jan Campi, die het publiek wist te verrassen met zijn indrukwekkende prille drumtalent. 

Marcel als jong drumtalent op Parkpop Mechelen
Marcel als jong drumtalent op Parkpop Mechelen
Copyright Verschueren Eddy
Marcel is 10 jaar en droomt van een carriére als drummer
Copyright Verschueren Eddy

En dit was niet de eerste keer dat de jonge artiest zijn kunsten vertoonde op Parkpop. Ook in 2022 had Marcel al achter het drumstel gezeten zegt papa Jan. Na zijn optreden straalde hij van blijdschap, maar stiekem vertelde Marcel me dat hij ervan droomt om ooit op Maanrock te staan. Misschien wel op het Free Podium, waar beginnende artiesten zich aan het publiek kunnen tonen.

Marcel is leerling van Vrije Basisschool De Luchtballon en is in de ban van de muzikale microbe die hij twee jaar geleden voor het eerst ontdekte toen hij de drumsticks tussen zijn jonge vingers nam. Het is duidelijk dat de passie voor muziek hem niet meer loslaat. Aan het publiek zal het niet liggen. Het publiek was razend enthousiast bij zijn drum presence. Hier gaan we zeker nog van horen !

Pride-editie

Het aanwezige publiek genoot volop van de eerste Parkpop Pride met optredens van JEPP en Les Filles de Malines. Pophits als “Vuurwerk” van Camille en tophits van Icona Pop brachten het publiek in de juiste feeststemming. De optredens van de B-Style dames, inmiddels al een paar jaar de vaste dansgroep van Radio Botanique, zorgden voor extra energie met een samba en een medley van Claude Francois. De sfeer was geweldig en het was duidelijk dat iedereen een fantastische tijd had.

Les Filles de Malines op de eerste Pride-editie Parkpop
Copyright Verschueren Eddy

Radio Botanique entertainment

Wie de Radio Botanique dj’s kent weet dat ze iedere keer weer met extra entertainment op de proppen komen. Een waterpistool om de fans te verkoelen, een dans met publiek op het podium, crowdsurfen, … Het zijn aardige jongens met bakken energie, en dat is dan ook hun sleutel tot het succes dat hen tot over de stadsgrenzen bekend gemaakt heeft.

Net voordat ik vertrok, een uur voor het einde van Parkpop, verraste B-Style Dance Company het publiek nog met een freestyle dansmoment, ondersteund door een medley van Rob De Nijs. Hoe de zomeravond verder verlopen is daar hoeven we ons geen zorgen om te maken. Kortweg een avond vol muziek, dans en feestelijkheid. (Lees verder onder de foto’s)

BStyle op Parkpop Mechelen
Copyright Verschueren Eddy
Radio Botanique dj's dansen met publiek op Parkpop
Copyright Verschueren Eddy
Radio Botanique dj’s dansen met publiek op Parkpop
Copyright Verschueren Eddy

Met deze eerste Parkpop van de zomer is de toon gezet voor een reeks spectaculaire evenementen die Mechelen te bieden heeft. Mechelen Feest en De Zomer is van Mechelen hebben samen een programma samengesteld dat jong en oud zal betoveren met een scala aan muziekstijlen en festivals. Of je nu van pop, rock, dance of wereldmuziek houdt, er is voor elk wat wils.

Parkpop waar iedereen zichzelf kan zijn

Parkpop bewijst dat het des te meer meer is dan alleen een muziekfestival. Het is een viering van diversiteit, inclusie en feestvreugde. De toevoeging van de Parkpop Pride-editie laat zien dat Mechelen Feest zich inzet voor het creëren van een inclusieve omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en kan genieten van geweldige muziek.

Muziekfestival Parkpop waar iedereen zichzelf kan zijn
Copyright Verschueren Eddy
Muziekfestival Parkpop waar iedereen zichzelf kan zijn
Copyright Verschueren Eddy

Met de herinneringen aan de eerste Parkpop van de zomer nog vers in het geheugen, kijk ik reikhalzend uit naar de komende evenementen. Of het nu gaat om dansen onder de sterrenhemel, genieten van livemuziek in een groene oase of deel uitmaken van de bruisende festivalsfeer, Mechelen biedt voor elk wat wils.

Het afterwork festival, als ik het zo mag noemen,in de sfeervolle Kruidtuin wordt uitgebreid met extra edities in het weekend. Zo mogen we onze stembanden luidkeels opendraaien op zondag 9 juli met Mechelen Zingt, Radio OorwoudParkpop 4Kids op 6 augustus waar kinderen zelf de muziek mogen bepalen. Op zaterdag 12 augustus kunnen we dan ‘Lekker blijven Hangen’ met Margriet Hermans

Dus kom en sluit je aan bij de festiviteiten! Laat je meeslepen door de betoverende muziek, ontmoet nieuwe mensen in een groen kader, en maak herinneringen die een leven lang meegaan. De zomer in Mechelen is er klaar voor, en jij ook!

Ken jij mijn YouTube kanaal ?
Kijk mee en abonneer (volgen) u vandaag nog via onderstaande link
https://youtu.be/r9kEUGWBvMI
Zo mis je geen enkele video
Archief video Checkpoint Charlie Parkpop 2020

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best
Meer foto’s op Traveltopper Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *