Groot Begijnhof Mechelen

Vlog in het Groot Begijnhof

Erfgoed Toerisme

Waar wonen de Mechelse Begijntjes ?

Voor mijn #vlog 175 ben ik deze keer op stap gegaan in de pittoreske straatjes van het Groot Begijnhof. Eigenlijk was het de bedoeling om dit samen te bundelen met #vlog 172 ‘Wow ! Gaan ze dat echt waar AFBREKEN’ maar het lot besliste er anders over. 

Groot Begijnhof stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Het Groot Begijnhof, je mag er wekelijks door kuieren, beu gezien geraak je het nooit. Ik bekijk het altijd meer als de vlucht van het drukke stadscentrum naar het dorp. 

Bij iedere hoek dat je een ander straatje instapt, ontdek je keer op keer iets anders. Opvallend in bijna alle straatjes is de bloemenpracht aan de huisgevels. En als ik het dan toch over de huisgevels heb, dan schenken ze me telkens een warm gevoel, een gevoel van huiselijkheid. Als ik eerlijk moet zijn kan de hedendaagse bouw dit niet bieden, althans de buitenzijde niet.

Groot Begijnhof blijft in trek bij gezinnen

Begijnhoven zijn vandaag nog in trek. Daar waar een huisje vrijkomt wordt dit al snel ingepalmd door vooral jonge gezinnen. Wie door de met kasseien aangelegde straatjes flaneert, merkt dit al snel. Her en der verraden renovatiewerken dat ook hier weer een begijnhuisje van de sloop gespaard zal blijven. Hopen dat het zo blijft dat mensen die het financieel kunnen, blijven investeren in dit erfgoed. Heel wat huizen huizen dragen ook het blauw-witte muurplaatje als ‘beschermd monument’.

Groot Begijnhof Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
#vlog175
Video Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Wil je mijn video bijdrage bekijken, dat is fijn. De dagen dat ik deze vlog gemaakt heb verkeerden we nog steeds in de gekende corona lockdown. Op zich geen erg, was het niet dat er geen mogelijk bestond om inside iets te bezoeken. Dan bedoel ik de werkzaamheden bij o.a de interieurrestauratie in de Begijnhofkerk. Maar goed, er komen wellicht snel betere tijden, waar het normale leven zal terugkeren op aarde.

Achter de schermen

Ik probeer mijn vlogs zoveel als mogelijk ergens tussen de 5 à 8 minuten te houden. Maar na enkele dagen beeldmateriaal verzamelen aan het Keerdok en het Rode Kruisplein, kwam ik tot de ontdekking dat ik veel te veel beeldmateriaal verzameld had om in één enkele video te monteren. Op zich geen erg, maar statistieken leren me dat kijkers gemiddeld afhaken tussen de 2 à 3 minuten. Persoonlijk vind ik het dan verloren tijd om een langdurige video te maken, waar na enkele minuten weggezapt wordt

Groot Begijnhof stad Mechelen)
Groot Begijnhof stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Maar goed, ik dacht ok, ik bewaar deze beelden van het Groot Begijnhof om later te laten verbroederen met een vlog over het Klein Begijnhof. Ja !, fout gedacht want ook nu was ik weer te gretig geweest met beelden vergaren. En zo moest ik überhaupt beslissen om van de twee Begijnhoven een aparte vlog te maken.

Is dat een probleem, ook weer niet ware het niet dat je ook als vlogger toch wel een beetje rekening wil houden met enkele aspecten. Wanneer je een reportage door omstandigheden moet verdelen over verschillende opnamedagen, dan spelen er zoveel dingen mee als de weersgesteldheid, de kleding die je draagt. is het bewolkt en fris dan draag je andere kleding dan de dag erna waar het tien graden warmer en zonnig is. 

Als er dan dagen voldoen aan alle regels, en je na deze vermoeiende periode dan toch eindelijk kan gaan monteren, dan kom je plots tot de ontdekking dat dat wat je de eerste draaidag als inleiding ingesproken hebt, helemaal niet meer klopt. En ja, alweer wachten op de bijna identieke weersomstandigheden, dezelfde kledij, en terug op pad, om uiteindelijk dan toch het eindresultaat te bereiken. Oef !

Waar wonen die Mechelse Begijntjes ? #vlog175

Wordt nu volger, fan of superfan !

Wie mijn blog en vlog financieel wil ondersteunen kan dit reeds vanaf 1 € per maand. Wil je meer weten, klik dan op onderstaande link. Uw bijdragen, of noem het maar drinkgeld, worden gebruikt voor de factuur van de jaarlijkse hosting, aankoop fotomateriaal, advertenties, … kortom voor alles wat er toe bijdraagt dat Mechelen op zijn Best kan blijven groeien. Alvast mijn dank ! 

https://www.patreon.com/MechelenopzijnBest

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *