Een boeiende reis Wij Zijn Europa in Cultuurcentrum Mechelen

Ontdek Europa op 9 mei met het Construct Europe-ticket

Evenementen Samenleving

Een unieke culturele reis

Op donderdag 9 mei 2024, ter ere van de Dag van Europa, nodigen Museum Hof Van Busleyden, Cultuurcentrum Mechelen en het Speelgoedmuseum je uit voor een buitengewone ontdekkingsreis door de diversiteit en rijkdom van Europa met het “Construct Europe”-museumticket. Voor slechts 15 euro krijg je toegang tot drie intrigerende tentoonstellingen.

Construct Europe Mechelen 2024
Construct Europe Mechelen 2024
Foto Stad Mechelen

Drie tentoonstellingen belichten Europese samenwerking

Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest, benadrukt het belang van deze gelegenheid: “Dit jaar willen we Europadag op een bijzondere manier vieren in onze stad. Tijdens Construct Europe zullen er gelijktijdig drie tentoonstellingen plaatsvinden die elk op hun eigen manier de Europese samenwerking belichten. Met deze unieke actie willen we Mechelaars en bezoekers aanmoedigen om ze alle drie te verkennen. Voor de prijs van één tentoonstelling kun je er nu drie bezoeken, waardoor we ons cultureel aanbod toegankelijker maken. En aangezien het Hemelvaartsdag is, hebben Mechelse gezinnen de mogelijkheid om samen een vrije dag door te brengen in onze musea.”

Construct Europe Musuem Hof van Busleyden Ridders van het Gulden Vlies
Construct Europe Musuem Hof van Busleyden Ridders van het Gulden Vlies

Europa ontdekken via Kunst en Cultuur

Björn Siffer, schepen van Cultuur, voegt toe: “Het Construct Europe-ticket biedt op 9 mei een unieke gelegenheid om Europa te ontdekken via kunst en cultuur. Op de tijdelijke tentoonstelling ‘Ridders van het Gulden Vlies’ in Museum Hof Van Busleyden kom je meer te weten over hoe Mechelen ooit gaststad was van een van de eerste Europese politieke allianties, waardoor het door sommigen beschouwd wordt als een voorloper van de Europese Unie. Bij het Cultuurcentrum kun je genieten van de prachtige foto’s en videomateriaal van Lieve Blancquaert, die een reis door Europa heeft gemaakt om de diversiteit vast te leggen. En in het Speelgoedmuseum word je meegenomen op een reis langs het speelgoed van verschillende Europese lidstaten met de tijdelijke expo ‘PlayZone Europe’, van het beroemde bouwsteentje uit Denemarken tot de puzzelkubus van de Hongaarse Rubik.”

Construct Europe voor een boeiende reis

Het Construct Europe-ticket biedt een boeiende reis door Europa met toegang tot:

  • Museum Hof Van Busleyden met de tijdelijke expo ‘Ridders van het Gulden Vlies’ en de vernieuwde vaste tentoonstelling;
  • Cultuurcentrum Mechelen met ‘Wij zijn Europa’, de unieke expo van Lieve Blancquaert;
  • Speelgoedmuseum met de tijdelijke expo ‘PlayZone Europe’.
    Lees verder onder de foto’s
Een boeiende reis Wij Zijn Europa in Cultuurcentrum Mechelen
Een boeiende reis Wij Zijn Europa in Cultuurcentrum Mechelen
Foto Diksels Pixels
Construct Europe Mechelen 2024
Foto Diksels Pixels
Construct Europe Mechelen 2024
Foto Diksels Pixels

Praktische Informatie:

Het ticket is alleen geldig op donderdag 9 mei, tijdens de Dag van Europa, en is verkrijgbaar via de webshops van Museum Hof Van Busleyden en Kunsthal Mechelen, of ter plaatse op de drie deelnemende locaties. Online aankoop of reservering is niet nodig. Bezoekers ontvangen een sticker die toegang biedt tot de andere twee tentoonstellingslocaties. Houders van een Museumpas hebben gratis toegang tot Museum Hof van Busleyden en het Speelgoedmuseum, en kunnen apart een ticket kopen voor de expo van Lieve Blancquaert.

Locaties en Openingstijden:

  • Museum Hof Van Busleyden: Adres: Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen Openingstijden: 10:00u tot 17:00u
  • Cultuurcentrum Mechelen: Adres: Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen Openingstijden: 10:00u tot 18:00u
  • Speelgoedmuseum: Adres: Nekkerspoelstraat 21, 2800 Mechelen Openingstijden: 10:00u tot 17:00u

Voor meer informatie kun je terecht op de websites van de deelnemende musea of via www.construct-europe.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *