Lokale Helden Mechelen

Overal muziek: Lokale Helden wordt ontdekkingsreis door Mechelen

Concerten Evenementen

Lokale Helden brengt muzikaal talent naar Mechelen

Voor de allereerste keer presenteert Mechelen, ter ere van Lokale Helden, een grootschalig programma met muzikaal talent op diverse locaties in de stad. Op zaterdag 27 april bundelen verschillende organisatoren hun krachten om lokale muzikanten een podium te bieden. Dit initiatief is een van de eerste resultaten van het vernieuwde muziekbeleid dat wordt aangestuurd door Mechelen Feest.

Lokale Helden Mechelen 2024
Lokale Helden Mechelen 2024
@ Stad Mechelen

Samenwerking voor een muzikale ontdekkingstocht

De 6e editie van Lokale Helden, georganiseerd door VI.BE, viert op 27 april muziek in heel Vlaanderen en Brussel, en Mechelen doet mee. Het programma is het resultaat van een samenwerking tussen diverse organisatoren, waaronder lokale café-eigenaars, het Conservatorium, Concertzaak, Mind Your Head en meer.

Mechelen ademt muziek: een stadsfestival in de maak

Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest, benadrukt dat dit initiatief past binnen het bredere kader van het muziekbeleid: “Door de krachtenbundeling met heel wat partners is deze editie van Lokale Helden eigenlijk een extra stadsfestival geworden. Maar liefst 20 locaties en partners maken van deze Lokale Helden een muzikale ontdekkingstocht doorheen onze stad. Op de Toren, op de Dijle, in een woonzorgcentrum en het ziekenhuis en uiteraard ook bij onze horeca. Dat is echt uniek. Al deze partners en organisatoren laten zien dat Mechelen een stad is die muziek ademt en leeft.”

Lokale Helden Mechelen
Lokale Helden Mechelen
@ Stad Mechelen

Kafee Zapoi: een podium voor lokaal talent

Een van de locaties is Kafee Zapoi, waar in samenwerking met DE KELDR. live optredens en een afterparty plaatsvinden. Tamara De Laet, een van de organisatoren, legt uit: “Dit jaar zijn we begonnen met DE KELDR. en organiseren we regelmatig optredens in de kelder van Kafee Zapoi. We willen het muzikale aanbod in Mechelen vergroten en geven lokaal talent graag een podium. Daarom was het voor ons vanzelfsprekend om deel te nemen aan Lokale Helden.

Lokale Helden Mechelen 2024
Lokale Helden Mechelen 2024
@ Stad Mechelen

Een veelzijdig programma voor alle muziekliefhebbers

Het Lokale Helden programma biedt een mix van muzikale ervaringen, variërend van caféconcerten, dj-sets, open mic-sessies tot een foto-expositie met live muziek. Bovendien worden bezoekers verrast met live optredens op onverwachte locaties, zoals een akoestische showcase bovenaan de skywalk van de Sint-Romboutstoren, muzikale intermezzo’s voor gebruikers van de watertaxi’s en optredens in de wachtruimte van AZ-Sint Maarten en woonzorgcentrum Roosendaelveld. Mechelse inwoners openen zelfs hun deuren voor intieme huiskamerconcerten.

Lokale muzikant Berang kijkt uit naar het evenement

Bert Janssens (Berang), een lokale muzikant, kijkt ernaar uit om op verschillende locaties te spelen tijdens Lokale Helden: “Dit is een fantastische kans voor lokale artiesten. Ik heb op veel plekken mogen spelen, maar optreden op de Toren en op de watertaxi is echt bijzonder.

Maak kans op een exclusief concert op de Sint-Romboutstoren!

Wil jij op zaterdag 27 april een uniek torenconcert bijwonen? Laat ons weten welke artiest jij graag wil zien door een e-mail te sturen naar muziek@mechelen.be en wie weet win jij een duo-entreeticket. Met dit ticket krijg je toegang tot een bijzonder intiem concert op de Sint-Romboutstoren.

Maak kans op een duoticket voor een exclusief concert op de Sint-Romboutstoren! Ontdek alle activiteiten en locaties op uitin.mechelen.be/lokale-helden.

Met dank aan Visit Mechelen voor het beschikbaar stellen van deze tickets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *