Trans Express in Mechelen

Mechelen in Vuur en Vlam is Totaalspektakel

Evenementen Shopping Toerisme

Mechelen in Vuur en Vlam zal ons dit jaar tijdens het ijskoude weekend extra verwarmen. Op deze volwaardige editie start het evenement met doorlopend vuuranimaties in de winkelstraten en de Sinte-Mettetuin. De apotheose van Mechelen in Vuur en Vlam start zowel vrijdag als zaterdag om 20.30 uur op de Grote Markt met het Franse gezelschap Transe Express. Lokale vrijwilligers van de M-crew zetten zich tegelijkertijd in om centjes op te halen voor vzw Team Line.

Totaalspektakel

Donderdag startte op de Grote Markt de opbouw van de attributen en werd s’avonds volop gerepeteerd samen met de vrijwilligers. Het Franse Transe Express zal ons twee dagen na elkaar verbazen met een totaalspektakel. Zowel op de grond als tientallen meters boven de grond gaan we één uur volop kunnen genieten van muziek en luchtacrobatiek. Mathieu Neumann noemt hun gezelschap met reden het Circus Transe Express.

Compgnie Transe Express op Grote Markt Mechelen
Foto Verschueren Eddy
Frans gezelschap Transe Express in opbouw en repetities op Grote Markt
Foto Verschueren Eddy

We organiseren Mechelen in Vuur en Vlam dit jaar twee keer omdat het te mooi is om het één keer te doen” vertelt een tevreden Kristof Calvo (Mechelen Feest) “We vinden het ook belangrijk om onze handel en Horeca te ondersteunen. Ik denk dat we op deze manier de winter mooi kunnen starten. Het is het Maanrock van de winter maar natuurlijk helemaal anders. De aanwezigheid van een internationaal gezelschap combineren met Mechels engagement is een heel mooie manier om Kerst te vieren in onze stad” (meer binnenkort op video)

Wie tijdens Mechelen in Vuur en Vlam iets wil eten of drinken, kan daarvoor terecht aan één van de kraampjes aan het postgebouw vlak bij de Grote Markt of bij de lokale horeca. 

Kristof Calvo voorzitter Mechelen Feest
Foto Verschueren Eddy

Steun vzw Team Line

Zoals reeds geschreven zullen aan de opvoering ook heel wat vrijwilligers deelnemen. Eén van de mensen achter de vzw Team Line is Bente Vandoorne. Zij is meter van het 1-jarige meisje Line die lijdt aan een zeldzame aandoening. 

Bente Vandoorne (vzw Team Line)
Foto Verschueren Eddy

De centjes die wij hier verdienen als vrijwilligers gaan integraal naar vzw Team Line” aldus Bente “Wij zijn bij vorige edities van dit evenement met de familie komen kijken. Het is voor ons dan ook een magisch moment om daarvan deel te mogen uitmaken” (meer binnenkort op video)

Line het kindje van de zus van Bente lijdt aan het GNAO1-syndroom is een erfelijke aangeboren aandoening waarbij kinderen een ontwikkelingsachterstand hebben in combinatie met epilepsieaanvallen en/of problemen met bewegen. De kosten voor het o.a onderzoek en verzorging lopen hoog op. Een evenement als Mechelen in Vuur en Vlam kan dan ook de nodige steun geven zodat Line toch hopelijk een lange tijd in het gezelschap van haar familie kan blijven.

vzw Dwaallicht pakt groots uit in Sinte-Mettetuin

In de kalender van Mechelen Houdt Je Warm zal ook de Sinte-Mettetuin dankzij vzw Dwaallicht zeker heel wat publiek lokken. 

Gust Van der krieken, voorzitter van vzw Dwaallicht: “Het is van 2013 geleden dat we in eigen stad te zien waren. Reden te meer om nog eens groots uit te pakken. We veranderen de Sinte-Mettetuin in een poëtisch decor met o.a. sfeermuziek van Schim.”

Shoppen met Vuuranimaties

De vuuranimaties in de binnenstad starten op vrijdag 16 december om 16.30u en op zaterdag 17 december om 14.30 uur. Het spektakel van Transe Express begint telkens om 20.30u en duurt ongeveer een uur. Voor de volledige programmatie kan je terecht op de website van Mechelen Houdt Je Warm.

Pieter-Jan en Wim Voss openen Winterbar Mirage
Foto Verschueren Eddy
Winterbar Mirage Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Wie daarna nog een stapje in de wereld wil zetten kan dit bij de plaatselijke horeca maar ook in Winterbar Mirage die deze editie zijn 10 jarig bestaan viert. 

Ja corona heeft veel roet in het eten gegooid, maar nu zijn we blij dat we terug open gaan” zegt een enthousiaste Wim Voss. (meer binnenkort op video)

Raadpleeg de volledige kalender op https://www.mechelenhoudtjewarm.be/

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best/Traveltopper)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *