Sneeuwruimen in Mechelen

Mechelse sneeuwploegen blijven paraat

Natuur Openbare Werken

Sneeuwpret voor Mechelaars, werkdag voor strooidiensten

Als koukleum trok ik zondag voor mijn nieuwste vlog door enkele straten en parken in onze stad. Dat er opvallend veel wandelaars in het centrum waren, was geen verrassing. Enkele handelaars openden hun winkels voor de maandelijkse koopzondag, en genoten tegelijkertijd van de feeërieke sneeuwpracht. De beelden die ik daarvan gemaakt heb, kan je eerstdaags bekijken op de facebookpagina en het youtube videokanaal Mechelen op zijn Best.

Sneeuw in stad Mechelen
Koopzondag en sneeuwpret in stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Ijzel en sneeuw bestrijden

Sneeuwruimen in Mechelen
Openbare diensten ruimen sneeuw en ijzel in stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Het zijn korte nachten voor de ijzelbestrijders van Stad Mechelen. In de nacht van zaterdag op zondag rukten de strooiwagens verschillende keren uit om de belangrijkste gemeentewegen sneeuw- en ijzelvrij te maken. 

Fietspaden ijzel en sneeuwvrij maken
Fietspaden sneeuw en ijzelvrij maken
Foto Stad Mechelen

Vanaf 6 uur ’s ochtends vervolgt het Team Openbare Netheid zijn werkzaamheden met de fiets- en voetpaden, de pleinen, alsook de straten in het centrum. Eenzelfde scenario speelde zich vannacht af. “Ook de komende dagen en nachten blijven de Mechelse strooidiensten paraat. Voorzichtigheid is wel geboden voor alle weggebruikers”, klinkt het bij schepen van openbare werken Patrick Princen.

Om gladde wegen het hoofd te bieden en val- of slippartijen geen kans te geven, strooide Stad Mechelen afgelopen weekend en vandaag al 100 ton zout en 20.000 liter pekel over Mechelen, Hombeek, Leest, Heffen, Battel, Walem en Muizen. Dat is buiten de gewestwegen gerekend, die onder de bevoegdheid van het Agentschap Wegen & Verkeer vallen.

Team Openbare Netheid en lokale boeren

Team Openbare Netheid stad Mechelen
Straten, pleinen, voet-en fietspaden sneeuwruimen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Relaxing Video Sneeuw Mechelen
Video Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Ook de komende dagen blijft ijzelbestrijding een topprioriteit voor onze uitvoeringsdiensten. Een 40-tal medewerkers van het Team Openbare Netheid (TON) neemt het centrum, de pleinen en alle fiets- en voetpaden voor zich. Dat gebeurt met behulp van acht pekelwagens en deels manueel. Voor het sneeuw- en ijzelvrij maken van de gemeentebanen met vrachtwagens worden zes stadsmedewerkers en twee lokale boeren ingeschakeld. Respect voor deze vroege vogels en harde werkers die voor onze veiligheid de barre kou trotseren”, aldus schepen van openbare werken Patrick Princen. “Enige voorzichtigheid blijft de komende dagen wel geboden, zowel voor automobilisten als voor fietsers en voetgangers. Een schuifpartij is snel gebeurd”, besluit hij.

Foto stad Mechelen en Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *