Nieuwe marktopstelling Ijzerenleen Mechelen

NIEUWE MARKTOPSTELLING IJZERENLEEN

Economie Shopping

Vanaf zaterdag 24 september krijgen enkele marktkramers een nieuwe plek op de Ijzerenleen. We hebben het allemaal al gemerkt dat op de IJzerenleen werken van start zijn gegaan. Markta, de vereniging van de Mechelse marktkramers, wil de nieuwe marktopstelling niet onopgemerkt laten doorgaan. Ze voorziet een feestelijk gebeuren met rode lopers en straatanimatie.

Met een herschikking van de wekelijkse markt zal de Ijzerenleen nog meer een belevingsstraat worden
Foto Verschueren Eddy

Belevingsstrook maakt winkelen nog aangenamer

De Mechelse zaterdagmarkt is een publiekstrekker in de binnenstad. Met de herinrichting van de Ijzerenleen dringt een nieuwe marktopstelling zicht op. Op de IJzerenleen staan er een 25-tal kramen. Vanwege de aanleg van een belevingsstrook om van de IJzerenleen een aangenamere winkelstraat te maken, dienen er zes marktkramers langs de pare kant van de weg (kant Schockaert) een nieuwe locatie te krijgen.

Op het nieuwe marktplan hebben we de betrokken marktkramers opnieuw ingetekend op de IJzerenleen. We vonden het belangrijk dat ze toch in hun vertrouwde omgeving konden blijven staan. Anderzijds vinden op deze manier de klanten gemakkelijker hun weg naar de nieuwe locatie. Na een aantal maanden gaan we de nieuwe situatie evalueren”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Nieuwe marktopstelling Ijzerenleen Mechelen
Nieuwe marktopstelling Ijzerenleen Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Markta legt de rode loper op zaterdagmarkt Mechelen

Luc Mariën (Luc Vis) voorzitter Markta
Foto Verschueren Eddy

Markta wil de nieuwe marktsituatie niet onopgemerkt laten voorbijgaan en voorziet de nodige animatie. “We willen de marktgangers op een leuke manier laten kennismaken met de nieuwe marktopstelling. Daarom voorzien we een rode loper aan de twee toegangen van de IJzerenleen. Op deze manier willen we de gewijzigde situatie in de kijker zetten. Er zullen ook twee steltenlopers rondlopen die de klanten de weg wijzen naar de verplaatste kramen”, zegt Luc Vis, voorzitter van Markta.

Deze zes kramen zijn vanaf zaterdag op hun nieuwe plek te vinden: Van Acker (textiel), Luytens (textiel), Betjes (bloemen), Janssens (textiel), Van Tricht (schoenen) en Vael (textiel).
Tekst en foto’s Verschueren Eddy (Mechelen op zijn BestTraveltopper @traveltoppereu)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *