Spaghetti restaurant BAVET Mechelen

Bavet opent spaghetti restaurant in Mechelen

Culinair

Na Luik, opende op donderdag 21 januari 2021 Bavet een nieuw spaghetti restaurant in Mechelen. Sinds juni 2016 is de Ijzerenleen officieel een terrassenplein. Als we de perikelen rond de corona pandemie niet mee in gedachten nemen, durf ik met zekerheid zeggen en schrijven dat dit een enorm succes is. Bavet past dan ook ten volle in het horeca plaatje in onze bourgondische stad. Intussen heeft bezieler Peter Van Praet bezieler achter dit concept, sinds 2015 reeds 12 restaurants in België geopend. 

Spaghetti restaurant Bavet Mechelen
Interieur spaghettirestaurant BAVET Mechelen
Foto Bavet
Spaghetti restaurant BAVET Mechelen
BAVET Mechelen belooft een mooie toekomst
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Het restaurant gaat in eerste instantie van start met take-out en delivery zodat de Mechelaars, of eender wie dit wenst, ten volle kunnen genieten van hun favoriete spaghetti, ook tijdens deze lockdown.

Bavet Carpet-Night

Ja ik weet het, in mijn blog is het niet de gewoonte om een artikel te schrijven over handelszaken in Mechelen. Rekening houdende met de huidige corona maatregelen waar onder andere de horeca harde noten moet kraken, maak ik toch graag een uitzondering.

Een bericht in mijn mailbox dat Bavet Mechelen hun eerste Bavet Carpet-night via livestream zou organiseren, triggerde me om eraan deel te nemen. Hoe mooi kan het zijn om via take-out je spaghetti af te halen en thuis in de huiskamer met het gezin online te genieten van muziek rechtstreeks via internet.

Keuze uit diverse spaghettigerechten bij BAVET
BAVET Take-out keuze menu
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Een uurtje voor het event stapte ik richting Bavet. Voor het restaurant stonden reeds klanten en koeriers op afstand te wachten. Al snel was het mijn beurt om de eerste Bavet spaghetti te bestellen. De ontvangst was hartelijk, en de menukaart werd me overhandigd. Wow, wat een ruime keuze!

Spaghetti naar ieders smaak

Ja, een spaghetti bolognese mag niet ontbreken, maar dat je met spaghetti zoveel variëteiten kan klaarmaken, daar had ik geen idee van. Zo heb je de starters, ik zal het maar voorgerechten noemen, vervolgens de ‘Special Combinations’, de ‘Happy Endings’ maar je hebt als klant ook de keuze om zelf je eigen spaghetti samen te stellen.

De gekende bavet en gerechten van BAVET
De gekende bavet en gerechten van BAVET
Foto BAVET

De liefde van de man gaat door de maag, misschien was dat de reden dat ik opteerde om ‘The Billy Hunter’ te bestellen. Dit is een combinatie schotel met o.a kip, gehaktballen, bacon en kaas. 

De bestelling werd verzonden naar de keuken die zich een verdiep lager bevindt. Intussen nam ik de tijd om het gezellige en warme interieur in me op te nemen. Ik weet niet of het ook bij andere bezoekers zo was, maar in gedachten werd ik meegezogen naar de sixties. Get Some Wine, een live band uit Schilde was zich intussen aan het opstellen achteraan in het restaurant. 

Maak mee de ‘Muze’

Mijn hongerige ogen kregen zicht op een witte Bavet brievenbus. Bij nader onderzoek kom ik te weten dat je hier als klant je stem kan achterlaten om het spaghetti restaurant mee een ‘Muze’ te geven, dus mee vorm geven. Eenmaal de stemmen geteld zijn, wat ook mogelijk is via een QR-code, zal de door het volk gekozen muze een gedaante krijgen als uniek kunstwerk in de fotokaders van Deknudt Frames

Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Als klant kies je mee de 'Muze' bij BAVET
Als klant kies je mee de ‘Muze’ bij BAVET
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Na slechts 10 minuten geduldig wachten werd mijn bestelling netjes verpakt overhandigd. Nu snel naar huis om te smullen van onze allereerste Bavet gerechten. Doorwinterde take-away gasten zijn we zeker niet, maar nood breekt wet, en aangezien we niet kunnen tafelen in de gezelligheid van een restaurant, is dit wel een goed alternatief.

Snel de laptop opstarten, de rijkelijk gevulde en recycleerbare bowl even opwarmen in de microgolfoven, een glaasje rode wijn erbij, en dan was het tijd om aan tafel gaan. Met op de achtergrond een exclusief live stream concert, het over het hoofd trekken van de intussen gekende ‘Bavet bavet’, genoten we samen in de huiskamer van een smakelijke spaghetti.

De keuken van spaghettirestaurant BAVET Mechelen
De bestellingen worden klaargemaakt in de keuken van BAVET Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Bavet pioniert met Mechels Red-Use

De nieuwste vestiging van Bavet lanceert een nieuw concept van circulaire verpakking. Dit maakt hen in België een trendsetter in het integreren van herbruikbare verpakkingen voor afhaalmaaltijden. Hiervoor slaat Bavet de handen in elkaar met het Mechelse Red-use. Een klimaatproject dat werd opgezet door trotse Mechelaar Danielle Ansoms waarmee ze horeca wil helpen om op een duurzame manier take-out en delivery te organiseren.

Duurzame recycleerbare bowls en verpakking bij BAVET
Foto BAVET

Danielle Ansoms: “Red-use zorgt voor de ontwikkeling, levering en reinigen van de verpakking. Bavet bijt de spits af met een eigen limited edition verpakking. Nadien volgt de rest van de Mechelse horeca. De stad is onze missie zeer genegen en ondersteunt het project. Onze herbruikbare verpakkingen zijn 100% recycleerbaar en net zoals Bavet 100% Belgisch.” 

De samenwerking tussen Red-Use en Bavet betekent dat je de gebruikte verpakking van je spaghetti terug kan binnenbrengen bij Bavet. 

Een weetje

Afgelopen maand werd door Bavet maar liefst 800 liter saus gedoneerd aan ‘Prinses Harte’, die hiermee een mooie duwtje in de rug kon geven aan Kom Op Tegen Kanker. 

Video opening Bavet spaghettirestaurant

SPAGHETTI FOR FRIENDS bij spaghettisrestaurant BAVET MECHELEN
Video Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Mijn conclusie

Mijn ervaring met Bavet is zonder enige twijfel een aangename ervaring geweest. Het concept is zeker op maat van onze stad. Kan ik het aanbevelen, uiteraard ! Mechelen is een comfort restaurant rijker, en zeg nu eerlijk, wij als Maneblussers genieten toch maar al te graag van spijs en drank. 

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *