Valentijn decoratie in winkelstraten Mechelen

Valentijn decoratie siert winkelcentrum Mechelen

Evenementen Shopping

Cupido is het symbool van Valentijn en dus de liefde. Gouden pijlen, veren en vleugels, … hartjes in rood en goud kleuren en verlichten de Mechelse winkelstraten. De kerstelementen zijn deze week vervangen door 160 verlichte harten en 10 liefdes feeën. Het stadsbestuur wil zo letterlijk meer licht brengen tijdens deze donkere maanden.

Gouden harten voor Valentijn in Mechelen
Gouden Valentijn harten aan stadhuis Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Als vlogger is dit een thema dat ik niet zomaar mag laten voorbijgaan. Maandag trok ik zowel tijdens de daguren als bij valavond de stad in voor #vlog 210. Deze foto’s kan u eerstdaags bekijken via sociale media. Uiteraard heb ik speciaal voor jullie ook een videoreportage op mijn youtube en instagram IGTV kanaal. Wil je dit niet missen, abonneer je dan vandaag nog via deze link https://www.youtube.com/mechelenopzijnbest. Het is gratis en je blijft op de hoogte als ik een nieuwe video gepubliceerd heb. 

Het is de firma Blachère Illumination die de omschakeling van de buiten decoratie op enkele dagen tijd heeft verwezenlijkt. Om verkeershinder te vermijden hebben deze mensen dit gedaan op zondag en een groot deel in de nachtelijke uren. 

Feeën elementen in winkelcentrum Mechelen
Cupido en Valentijn verlichten shoppingcentrum Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Ook de verlichting die het stadhuis aanstraalt, is aangepast. Zo krijgt de statige gevel een iets rodere tint geprojecteerd. Op regelmatige tijdstippen zorgt de verlichting ervoor dat er zowel op het stadhuis als op de Grote Markt, rode hartjes verschijnen. 

Het u plannen voor Valentijn ?

In tijden van corona en lockdowns zal valentijn er totaal anders uitzien dan we gewoon zijn. Gezellig tafelen in restaurants, brasseries, cafés dat zit er niet aan te komen. We gaan dus heel inventief moeten zijn om onze geliefde te verrassen.  

Valentijn decoratie in winkelstraten Mechelen
Sierlijke valentijn decoratie tijdens het shoppen in Mechelen
Foto Verschueren Eddy (mechelen op zijn Best)
Gouden pijlen en harten in Valentijn Mechelen
Tijdens het winkelen genieten van prachtige valentijn decoratie
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Gelukkig zijn de traditionele bloemen en chocoladezaken geopend, en zijn er heel wat andere initiatieven als takeway en hotelovernachting mogelijk. Wie nog Mechelenbonnen in het bezit heeft, kan deze gebruiken om een geschikt cadeau te vinden bij een van de deelnemende Mechelse handelaars. Of nog een tip, verras je partner met nieuwe Mechelenbonnen. Zo kan je geliefde zelf het ideale cadeau kiezen en ondertussen steun je er ook de Mechelse handelaars mee.

Voor een tweede vlog over Valentijn ben ik op zoek naar Mechelaars die in een korte video hun geliefde op 14 februari willen verrassen met een liefdesverklaring. Woon jij in Mechelen en voorzie je iets speciaal voor valentijnsdag ook als handelaar, laat het me weten via verschueren.eddy@gmail.com. Alle gemaakte beelden monteer ik in één liefdesvideo om online te publiceren op valentijnsdag.

Video vlog over de Valentijn sfeerverlichting in Mechelen
Video Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Vanaf 21 februari wordt de verlichting voor valentijn evenals de eyecatchers, weer voor een jaartje opgeborgen.

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *