Stad Mechelen schenkt cheque aan De Warmste Week

De Warmste Week eindigt met 3.203.455 euro

Evenementen Samenleving

Kunnen zijn wie je bent op De Warmste Week in Mechelen

De Warmste Week zorgde met het thema ‘Kunnen zijn wie je bent’ voor een hogedrukgebied boven Mechelen. In Vlaanderen werd met dit warme initiatief 3.203.455 euro ingezameld voor het DWW Fonds. Met dat geld kunnen alle 200 projecten van De Warmste Week gerealiseerd worden. Op de slotdag overhandigde een afvaardiging van de stad live op DWW Radio een cheque van 43.617,81 euro

DWW Radio dj's dansend in de radio studio in Mechelen
DWW Radio dj’s dansend in de radio studio in Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best / Samen op weg met Eddy)

De Grootste Verzoekweek op DWW Radio

Met ‘de grootste verzoekweek’ ooit werden alle acties van 18 december tot kerstavond 24 december ondersteund door een samenwerking van VRT en radio’s Studio Brussel en MNM. DJ’s Peter Van De Veire en Fien Germijns mochten in het ochtendblok Vlaanderen en Mechelen laten ontwaken. Ik heb het allemaal van dichtbij meegemaakt, en het was een fantastische week. Ondanks enkele dagen vriestemperaturen bracht De Warmste Week een heerlijke gloed over Mechelen.

DWW Radio studio live vanuit Mechelen
DWW Radio Studio in Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best / Samen op weg met Eddy)

Om de nodige eurocenten in te zamelen werden heel wat initiatieven ingezet om De Warmste Week te doen slagen. Zo namen Peter Van De Veire en Fien Germijns namen samen met andere collega’s een ijsberenduik in de Dijle, werd een wielrenner truitje van Julian Alaphilippe live op de radio geveild,…. Daarbij mogen we ook de dagelijkse projectie van De Vlam op de Sint-Romboutstoren zeker niet vergeten. Iedere dag om 17 uur kwamen ‘Vlammendragers’ het vuur aan de lont steken om de toren virtueel in brand te steken. Dit spektakel werd elke avond bijgewoond door een honderdtal Maneblussers, deze keer niet om de toren te blussen maar om hem te zien branden.

De Warmste Week in cijfers

De Warmste Week aan het ponton op de Dijle tussen Haverwerf en Vismarkt in cijfers. In de radiostudio kwamen meer dan 2000 verzoekjes binnen. Mechelaars trotseerden iedere ochtend de ijzige koude om in totaal 21 live optredens van Vlaamse artiesten bij te wonen. Bart Peeters mocht het laatste ochtendoptreden op zijn naam schrijven, en hij heeft dit fantastisch goed gedaan. Zoals we Bart kennen maakte hij na zijn twee songs nog ruimschoots de tijd om selfies te maken met zijn fans. 

Bart Peeters als laatste live artiest in de ochtendshow
Bart Peeters als laatste live artiest in de ochtendshow DWW Radio
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Daarbij waren er ook 2 exclusieve showcases van Ed Sheeran en Angèle. In een één uur durende liveshow vanuit Vilvoorde maakte de DWW Ambassadeurs en presentatrice Siska Schoeters een bedrag van 3.203.455 euro bekend. Ondanks de corona maatregelen waar men heel wat initiatieven heeft moeten annuleren of praktisch niet kon organiseren, is men toch tevreden met het behaalde resultaat.

Stad Mechelen overhandigd cheque van 43.617.81 €

Vrijdag overhandigden burgemeester Alexander Vandersmissen, algemeen directeur Erik Laga en Mechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo in de radio studio en live op tv een cheque van 43.617,81 euro. Een mooie bedrag werd ingezameld met verschillende acties van het stadsbestuur- en personeel en nadien door de stad verdubbeld. Zo werd een o.a een veiling van de toren voor een huwelijksaanzoek, de verkoop van pastadozen en en heel wat andere initiatieven georganiseerd.

Stad Mechelen schenkt cheque aan De Warmste Week
Stad Mechelen schenkt cheque aan De Warmste Week
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best / Samen op weg met Eddy)

Een evenement als De Warmste Week vraagt voor en achter de schermen heel wat organisatie. De stad heeft dit extra ondersteund door 47.000 euro uit te trekken om de organisatie mee mogelijk te maken. Dan denken we aan onder meer sanitair, security, hotelovernachtingen en catering

Iedereen Danst

Onder het motto ‘Iedereen Danst’ werd iedereen door DWW-ambassadeurs Gloria Monserez, Kawtar Ehlalouch en Stéphan Tanganagbadagelijks gevraagd om klokslag om 10 uur mee te dansen. Dat Mechelaars feestbeesten zijn, dat werd alweer duidelijk. Met mondmasker, en met een beperkt toegelaten publiek werd er minutenlang volop gedanst op het ponton. Dit alles werd extra kleur bijgezet door o.a Dansschool Bustamove en Majorettenkorps Va-Et-Vient, waar Peter Van De Veire voor één keer een tenue aantrok en zich als een volleerde majorette mee in de dansgekte gooide.

Iedereen Danst op De Warmste Week in stad Mechelen
Iedereen Danst op De Warmste Week in stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best / Samen op weg met Eddy)
Majorettenkorps Va-Et-Vient uit Mechelen op Iedereen Danst
Majorettenkorps Va-Et-Vient uit Mechelen op Iedereen Danst voor De Warmste Week
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

De Warmste Week in Mechelen eindigde vrijdag tussen 16.00 en 17.00 uur met een heus dansmoment met diverse dj’s en hitmixen. Mechelen heeft iets met bollen, kijk maar naar het kunstwerk GAIA waar een grote bol als aarde ronddraait in de Sint-Romboutskathedraal. Als tweede bol werd speciaal voor de gelegenheid met een grote kraan een immens grote spiegelbol boven het ponton gehesen. Een dansfeest als afsluiter met vuur en vlam, vuurwerk en als toetje de Mechelse Majorettengroep Va-Et-Vient. Trouwens ook Peter Van De Veire heeft zich tijdens de week laten opmerken door een tenue van de majorettes aan te trekken en als een volleerd majorette het publiek te entertainen.

Video Verschueren Eddy

Mechelen bewijst zich als Warme Stad

Mechelen heeft zich nog maar is bewezen een warme stad te zijn. In deze donkere coronatijden bracht De Warmste Week zeven dagen een lichtpuntje in onze stad waar menig Mechelaar zich kon aan optrekken, en niet onbelangrijk, zichzelf kon zijn. Bedankt mensen voor en achter deze organisatie. Bedankt voor de heerlijke ontvangst en de mogelijkheden die je me gegeven hebt om verslag te kunnen uitbrengen. Bedankt aan alle vrijwilligers, cameramensen, presentators, … bedankt voor alles ! Dankzij jullie heb ik ook mezelf kunnen zijn.

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best / Samen op weg met Eddy)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *