DWW Radio studio live vanuit Mechelen

De Warmste Week op topsnelheid

Evenementen Samenleving

‘De Warmste Week’ brengt mensen samen. Sinds de start zaterdag 18 december lopen er maar liefst 200 projecten voor het goede doel doorheen Vlaanderen. Het thema van De Warmste Week 2021 is ‘Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen’. Alle nationale acties worden vanuit Mechelen ondersteund door de nationale VRT televisiezenders en radio MNM en Studio Brussel. 

De Warmste Week 2021 in gaststad Mechelen met DWW Radio (Studio Brussel/MNM/VRT)
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

De Warmste Week in Mechelen

Snel blik ik terug naar vorige week, de start van De Warmste Week. Zaterdag bij het krieken van de dag klonk radiostem Siska Schoeters als eerste over Vlaanderen met DWW Radio. Daarna namen Peter Van de Veire en Fien Germijns de radiostudio over om vanaf dan iedere ochtend Vlaanderen met een positieve noot wakker te schudden. 

De Vlam steekt virtueel Sint-Romboutstoren in brand
De Vlam (De Warmste Week) steekt virtueel met projectie Sint-Romboutstoren in brand
Foto Verschueren Eddy

Dat Mechelen gaststad is van De Warmste Week, is niet uitzonderlijk. Als Mechelaars weten we dat onze stad sowieso een warme stad is waar diversiteit en verdraagzaamheid hoog in het vaandel gedragen wordt. Om dit in de schijnwerper te zetten zet de stad symbolisch iedere avond klokslag 17 uur de Sint-Romboutstoren met een virtuele projectie in brand. Waarnemend burgemeester Alexander Vandersmissen en Mechelen Feest voorzitter Kristof Calvo deden dat in gezelschap van VRT-ambassadeurs van De Warmste Week, Kawtar Ehlalouch, Stéphan Tanganagba en Gloria Monserez. 

De projectie werd dankzij een 3D model van de Sint Romboutstoren, dat gratis ter beschikking gesteld werd door het bedrijf Scanbie, omgezet tot een meesterwerk van Visual Solutions uit Mechelen. Bekijk via deze link het 3D-model (https://www.scanbie.com/post/sint-romboutstoren-mechelen)

Vlammendragers Basisschool Ursulinen schenken 7000 # aan DWW

Zaterdag heb ik aan me laten voorbijgaan, maar zondagavond was ik van de partij. Reeds voor 17 uur verzamelden heel wat Maneblussers op de Grote Markt. Iedere dag tot en met 23 december is iemand anders aan de beurt, ze noemen ze ‘vlammendragers’, om De Vlam en het lichtspektakel te ontsteken. Zo was ik getuige van het drukken op de rode knop door leraars en kinderen waaronder ook de kleuters van Basisschool Ursulinen. Zij mochten dankzij diverse geldinzamelingen en initiatieven net voor de kerstvakantie maar liefst 7000 € overschrijven in de pot van het DWW Fonds.

Basisschool Ursulinen Mechelen haalt 7000 € op voor De Warmste Week
Basisschool Ursulinen Mechelen haalt 7000 € op voor De Warmste Week
Foto Verschueren Eddy

200 projecten voor ‘Kunnen zijn wie je bent’

1 op de 5 Vlamingen geeft aan niet zichzelf te kunnen zijn. Ze kunnen dat niet door hoe ze eruit zien, wie ze graag zien, omdat ze minder kansen krijgen in het leven of omdat het mentaal of fysiek (even) wat minder gaat. Vandaar dat men ‘Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen’ als rode loper en centraal thema gekozen heeft voor deze winterse editie. De volledige lijst met de 200 projecten zijn te lezen op de website van de Koning Boudewijnstichting. Al het ingezamelde geld komt in één pot, namelijk het DWW Fonds. Via giften, verkoop van ondermeer een vlam/mondmasker, de DWW pin, sms’jes en vele andere initiatieven koestert men de hoop om zoveel mogelijk eurocenten bij elkaar te brengen. 

DWW Radio live vanop de Dijle

Hotspot van DWW is de Haverwerf en Vismarkt waar ik regelmatig de sfeer ga opsnuiven, kijken en luisteren, kortom informatie vergaren om een artikel als dit voor u te kunnen publiceren. Het is duidelijk dat een concept als De Warmste Week op het lijf geschreven staat van Mechelen.

DWW Radio studio live vanuit Mechelen
DWW Radio metdagelijkse live uitzendingen vanop het water in Mechelen
Foto Verschueren Eddy
Clouseau bij DWW Radio in Mechelen
Foto geleverd door Debbie Van Bruyssel

Dagelijks wordt live uitgezonden vanaf een ponton op de Dijle. Dj’s Peter Van de Veire (MNM) en Fien Germijns (StuBru) zijn de vroege vogels die dagelijks de weersomstandigheden in de open DWW Radio studio trotseren. De uitzendingen worden extra versterkt door pakkende interviews en live muziek. Tussendoor zijn er tal van gastoptredens op het podium die ook thuis via radio en televisie te volgen zijn. Zo hebben o.a Niels Destadsbader, Clouseau en Willy Sommers Mechelen in Vuur en Vlam gezet.

K3 geeft mini-optreden voor De Warmste Week

Bij een temperatuur van 0°C tarte ik dinsdag de vrieskou. Met de coronamaatregelen is het aantal personen zelfs met de verplichte coronapas beperkt in toegang. Op het DWW Radio terrein was het al gezellig druk. Een lange rijen mensen met kinderen moest noodgedwongen vanaf de Haverwerf het aankomende optreden op afstand volgen. Geen wonder dat er zo vroeg bij het ochtendkrieken zoveel mensen uit de veren waren. Hanne, Marthe en nieuwkomer Julia werden aangekondigd als het optreden van de dag. 

Enthousiast publiek op De Warmste Week in Mechelen
Enthousiast publiek op een winterse dag voor De Warmste Week
Foto Verschueren Eddy
K3 mini-concert DWW Radio in Mechelen
K3 Mini-concert voor De Warmste Week
Foto Verschueren Eddy

Tijdens het radio interview vertellen de K3’tjes dat ze een gesigneerd regenboogjurkje in kindermaat 134 veilen ten voordele van De Warmste Week. Daarna mochten de meisjes verkleumd en met dampende adem het podium op. Zoals ze zelf aankondigden met twee zomerse songs om te starten met de topper ‘Waterval’ gevolgd door ‘Boem tsjikke boem’. Totaal onvoorzien maar onder druk van het enthousiaste publiek volgde nog een bisnummer, het topnummer ‘Oya Lélé’. Een mini-show van K3 die een warme gloed over Mechelen strooide. 

Benieuwd naar meer ? Volg dan mijn youtube kanaal ‘Samen op weg met Eddy’
Kortelings hier reportage deel 1 ‘De Warmste Week’. Abonneer je vandaag nog en mis geen enkele video https://www.youtube.com/SamenopwegmetEddy

Video Verschueren Eddy

Wil je meer weten over De Warmste Week, surf dan snel naar de website waar u alle mogelijke informatie lezen en bekijken kan.

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best/Samen op weg met Eddy)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *