ZOO Planckendael lichtfestival 2022

ZOO Planckendael organiseert tweede editie lichtfestival

Dieren Evenementen Parken en Tuinen Toerisme

Giant Bugs and those that eat them Light Festival’ is de tweede editie van het lichtfestival in ZOO Planckendael. Na de succesvolle dinosaurussen zijn bezoekers welkom van van 2 december tot 15 januari 2023

Lichtfestival ZOO Planckendael
Foto Jonas Verhulst

Vorig jaar verlichtten de dinosaurussen de winter van de mensen. Nu kunnen ze zich komen verwonderen over insecten en insecteneters”, zegt woordvoerster Ilse Segers.

Voor de durvers

Het lichtavontuur is voorzien voor kleine en grote avonturiers, die best wel wat durven. “Tijdens ‘Giant bugs and those that eat them’ wandel je door een bijenkorf of tussen de poten van een torenhoge spin. Echt iets voor durvers dus. Ga op zoek naar de tarantula of volg de lampjes naar een indrukwekkende bidsprinkhaan. Een unieke kans om op een bijzondere manier kennis te maken met de wondere wereld van insecten!

Tweede editie Lichtfestival ZOO Planckendael
Foto Jonas Verhulst
ZOO Planckendael lichtfestival 2022
ZOO Planckendael lichtfestival 2022
Foto Jonas Verhulst

De lichtobjecten zijn opnieuw van de hand van de makers van China Light ZOO. “Een lichtfestival is een manier waarop mensen elkaar geluk en alle goeds wensen op het einde van het jaar. Een mooie, warme boodschap die we deze winter dus ook in ZOO Planckendael willen verderzetten.” Extra gezelligheid creëert ZOO Planckendael met de mogelijkheid om te genieten van smakelijke smoutebollen en warme chocomelk.

Eén lichtfestival

Voor ZOO Planckendael volgt er dus een tweede editie, maar in ZOO Antwerpen organiseert de dierentuin dit jaar geen lichtfestival. “Samen met onze Chinese partner hebben we ervoor gekozen om dit jaar af te wisselen in locatie. De investering en logistieke onderneming die bij zo’n lichtfestival komt kijken is stevig. Wanneer het corona- en energieklimaat ons geen eenduidige zekerheid kan bieden, kiezen we er dan ook voor om te alterneren per park. Op die manier kunnen we onze inspanningen en aandacht ook concentreren op telkens één thema in één park, dat perfect bij de dierentuin past.”

Praktisch

Het lichtfestival kan je combineren met een bezoek aan het park. Hou er rekening mee dat het park sluit om 16.00 uur. Tussen 16.00 en 18.00 uur is restaurant Toepaja uitzonderlijk geopend om iets te eten alvorens een bezoek aan lichtfestival te starten. Nadien kan je dan op het gekozen tijdslot met het toegangsticket naar de hoofdingang van het park bij de shop. Tickets kopen kan vanaf nu via de website www.ZOOplanckendael.be. Voor abonnees van de parken geldt een korting.

Tekst, foto’s en video ZOO Planckendael / Jonas Verhulst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *