De Lijn vervoert u op oudejaarsnacht

Gratis busticket De Lijn op oudejaarsavond

Economie Evenementen Shopping Toerisme Verkeer Vrije tijd

Gratis busticket naar Mechelen op oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag

Ook dit jaar voorzien stad Mechelen en De Lijn op oudjaar vijf feestbussen die de omringende dorpen en gemeenten met het stadscentrum verbinden. Voor wie een sms-ticket registreert zijn alle bussen van en naar Mechelen gratis tussen 18.00 uur op 31 december en het einde van de dienstregeling op 1 januari. De feestbussen kaderen in de traditionele verkeersveiligheidscampagne op oudjaar.

Foto De Lijn Vlaanderen

Het Mechelse stadsbestuur zet hard in op verkeersveiligheid,” zegt schepen van mobiliteit Vicky Vanmarcke. “Wij willen, na een hele lange coronaperiode zonder eindejaar, opnieuw feestvierders de mogelijkheid bieden een glaasje te drinken, te genieten van een mooie feestnacht in Mechelen, en daarna weer veilig thuis te geraken. Als stad willen we het gebruik van veilig vervoer die nacht extra promoten door het busverkeer van en naar de stad gratis te maken en enkele feestbuslijnen in te leggen die de reguliere dienstregeling vanaf 19.00 uur overnemen en de hele nacht blijven rijden. Ook op Nieuwjaarsdag blijft het gebruik van de bus gratis.

Stad Mechelen voorziet een bedrag van 7650 € voor een derdebetalersregeling van de feestbussen.

Volgende extra feestbusverbindingen worden ingelegd:

  • Feestbus 1: Mechelen-Duffel-Lier
  • Feestbus 2: Mechelen-Walem-Rumst-Aartselaar-Wilrijk-Groenplaats
  • Feestbus 7: Mechelen Station-Battel-Heffen- Leest-Hombeek-Station-Veemarkt – Nekkerspoel
  • Feestbus 282: Mechelen-Zemst-Vilvoorde
  • Feestbus 284: Mechelen-(Muizen)-Leuven
De Lijn vervoert u op oudejaarsnacht
De Lijn vervoert u gratis op oudejaarsnacht

De feestbussen en gratis tickets zijn niet de enige projecten rond openbaar vervoer waarin stad Mechelen dit jaar via een derdebetalersregeling tussenkwam. De stad stimuleert het gebruik van het openbaar vervoer bij jongeren al enkele jaren via een tussenkomst bij het jongerenabonnement BuzzyPazz.  

Gratis tickets oudejaarsavond

De gratis tickets voor de bussen op oudejaarsavond en nieuwjaardag kunnen vanaf 1 december online aangevraagd worden door bewoners en zijn bruikbaar op het volledige net, dus ook op de bussen van vervoerregio’s Vlaamse rand en Leuven die Mechelen aandoen. Abonneehouders van De Lijn reizen met hun abonnement.

Veilig oudejaarsavond in met De Lijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *