Parking Indigo laadpunten in Mechelen

INDIGO geeft Park & Zen primeur aan Mechelen

Economie

INDIGO Park Belgium lanceert als primeur in Mechelen met Park & Zen een nieuw product en plaatst tegen eind februari 60 laadpunten bij in de centrum- en randparkings. Als snelgroeiende en centraal gelegen centrumstad heeft Mechelen samen met Vlaanderen de ambitie om de overgang naar elektrische wagens op een duurzame en efficiënte manier te maken.

Indigo installeert 60 nieuwe laadpunten aan de parkings
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

In de ondergrondse parking Kathedraal ben ik mijn oor te luisteren gaan leggen wat de plannen allemaal omvatten. Zowel Bart Somers (Vlaams minister van Binnenlands Bestuur / Titelvoerend burgemeester), Philippe Vranckx (General manager van Indigo België) als Vicky Vanmarcke (Schepen van Mobiliteit) namen ruim de tijd om te verduidelijken 

Parkeren en laden combineren

In dit breed project zal INDIGO o.a 300 bijkomende laadpunten installeren in verschillende parkings in België. Aanvullend wordt een aangepast abonnement ‘Park & Zen’ voorzien dat parkeren en laden combineert. Een abonnee van INDIGO kan daarmee terecht in wel 122 parkings.

Al meer dan 20 jaar is INDIGO Park Belgium een betrouwe mobiliteitspartner van de Stad Mechelen. Vandaag werd bekendgemaakt dat beide partners samen een ambitieus plan uitwerken om een van de meest toonaangevende en duurzame steden van België te worden.

INDIGO parking Kathedraal in de stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best/Samen op weg met Eddy)

Om dit te realiseren werkt INDIGO samen met het bedrijf Blue Corner met de intentie dit jaar het aantal laadpunten voor elektrische voertuigen in haar netwerk gevoelig op te drijven. In combinatie met de reeds aanwezige laadpunten in deze parkings brengt men tegen eind februari 2022 het totaal op 70 laadpunten. En daar stopt het niet want zodra de bezetting toeneemt wordt het netwerk verder uitgebouwd.

De laadpunten zullen verdeeld worden over Parking Veemarkt, Parking Grote Markt, Parking Kathedraal, Parking Tinel en parking Zandpoortvest. Voor wat deze laatste betreft is het de ambitie om een volwaardige laadhub te voorzien waar zowel gewone laadpalen als snelladers zullen worden voorzien. Hierdoor zijn de inwoners verzekerd van genoeg laadpunten en wordt de burger extra gemotiveerd mee te schakelen naar een duurzame toekomst. Bij de laadpunten zullen we ook steeds meer de mogelijkheid krijgen om meerdere auto’s aan te sluiten op één laadpunt. Deze snelle omschakeling ligt helemaal in lijn met Globale, Europese, Federale en Vlaamse ambities.

1 miljoen elektrische wagens tegen 2030

Vlaanderen wil zich voorbereiden op 1 miljoen elektrische wagens tegen 2030 en ijvert daarom naar 100.000 (semi-)publieke laadequivalenten. In het Lokaal Energie en Klimaatpact zegt Minister Bart Somers om de doelstelling om 1 laadpunt per 100 inwoners te realiseren bovenop de voorziene (ultra-) snellaadinfrastructuur langs de autosnelwegen, zoals voorzien in het ‘Clean Power for Transport’-plan.  

Elektrische auto’s zijn de toekomst. Ze zorgen voor minder CO2-uitstoot en dankzij innovatie zullen elektrische wagens binnenkort goedkoper zijn dan wagens met een fossiele motor. Liefst 293 van de 300 lokale besturen hebben dit pact ondertekend en hebben zich geëngageerd om de doelstellingen te behalen” aldus minister Bart Somers.

870 laadpunten in Mechelen

Vandaag staan er al 278 (semi-)publieke laadpunten in Mechelen. Bij de stad streven ze naar 870 laadpunten tegen 2030.

Schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke (Mechelen)
Foto Verschueren Eddy
INDIGO ondergrondse parkings in Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Mechelen ambieert als snelgroeiende en centraal gelegen stad de transitie naar elektrische wagens op een duurzame en efficiënte manier te maken. Het uitbouwen van laadpunten op strategische plaatsen past in onze visie op de mobiliteit van de nabije toekomst. We zijn nu al nummer 1 centrumstad betreft het aantal laadpalen en blijven ook in de toekomst inzetten op deze snel toenemende vraag“, stelt schepen voor Mobiliteit Vicky Vanmarcke.

INDIGO Park Belgium neemt samen met Stad Mechelen en Bluecorner het voortouw bij het uitbouwen van een duurzaam laadnetwerk. Om de uitrol van dit elektrisch laadnetwerk vlot te laten verlopen, lanceert INDIGO het nieuw product Park & Zen. Het product zorgt ervoor dat een abonnee van INDIGO (gelijk waar in België) gebruik kan maken van een laadinfrastructuur voor een vast forfaitair bedrag van 69 euro.

Ontdek ook mijn YouTube kanaal ‘Samen op weg met Eddy

Over INDIGO

Indigo ontwikkelt, bouwt en exploiteert openbare parkings zowel onder- als bovengronds en controleert en beheert openbare wegen over de hele wereld. De basisfilosofie is samen werken met openbare diensten en lokale besturen om het mobiliteitsprobleem in de steden op te lossen. INDIGO legt daarbij de nadruk op de kwaliteit van de binnenstedelijke mobiliteit en op het respect van het leefmilieu.

Over Blue Corner                          

Het Belgische Blue Corner startte in 2011 als één van de pioniers van laadpunten voor elektrische wagens. Vanuit het aspect duurzaamheid wil de leverancier en beheerder van deze installaties elektrisch rijden makkelijk en toegankelijk maken. Blue Corner zet in op slimme 360° totaaloplossingen met abonnementen voor professionelen, particulieren en partners. Het snel groeiend netwerk telt verspreid over België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk meer dan 7.000 oplaadpunten. Met een publieke laadpas van Blue Corner staan ook 250.000 laadpunten in de rest van Europa ter beschikking.

Blue Corner installeert laadpalen en laadpunten in de stad Mechelen en Europa
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best/Samen op weg met Eddy)
Laadpunten Blue Corner in ondergrondse parkings
Foto Verschueren Eddy

Tekst en foto’s Stad Mechelen en Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *