Theater Alfa en Julia Het Echt Mechels Theater

‘Alfa en Julia’ in ‘t Echt Mechels Theater

Kunst en Cultuur Samenleving

14 oktober 2022 mocht ‘t Echt Mechels Theater na alle coronamaatregelen eindelijk weer van start. De voorstelling, een komedie van Bruno Timp speelt zes keer ‘Alfa en Julia’ op een nieuwe locatie. 

Theater Alfa en Julia Het Echt Mechels Theater
Theaterstuk Alfa en Julia ’t Echt Mechels Theater
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best / Traveltopper)
Nieuwe zaal voor 't Echt Mechels Theater
Nieuwe zaal voor ’t Echt Mechels Theater
Foto Verschueren Eddy

Om deze recensie te kunnen schrijven ben ik zondag namiddag binnengestapt aan de Tessestraat 4. De vorige zaal aan de Olivetenvest heeft het Mechels theatergezelschap met weemoed vaarwel moeten zeggen. Gelukkig hebben ze in het stadscentrum in GO! Busleyden Campus Atheneum – Tessestraat, een zaal ter beschikking gekregen die ze samen met een ander Mechels theatergezelschap delen. Het theaterstuk is geschreven door Bruno Timp en is in regie van Anne De Neef. 

We lachen veel samen

Met een uitverkochte zaal is het overduidelijk dat ‘t Echt Mechels Theater een schare trouwe fans achter zich staan heeft. 

Dit stuk stond eigenlijk al gepland in coronatijd” vertelt Bart PepermansOndanks dat de acteurs al veel geoefend hadden hebben we dat niet kunnen spelen. Eindelijk hebben we het nu in onze nieuwe zaal kunnen opvoeren. Het was al zo lang geleden dat we nog gespeeld hadden, en in dit theaterstuk kunnen veertien acteurs meedoen. Het maakt het wel niet makkelijk van het zijn zeer veel korte stukken en zinnen na elkaar waardoor er toch zo nu en dan wat vergeten wordt. Maar we lachen samen heel veel, en dat is het leuke aan theater” (Meer interview binnenkort in een korte video via deze link) Abonneer u vandaag nog, het is gratis en je mist de video niet !

Bart Pepermans acteur 't Echt Mechels Theater
Bart Pepermans acteur ’t Echt Mechels Theater
Foto Verschueren Eddy

‘Alfa en Julia’ naar ‘Romeo en Julia

‘Alfa en Julia’ gaat over schizofrene patiënten in de inrichting van dokter De Hond. Ze verwelkomen een nieuwe verpleegster. Ondertussen vernemen ze dat dokter De Hond een nieuwe therapeutische behandeling heeft bedacht tegen schizofrenie. De patiënten vragen zich af wat die gekke dokter nu weer heeft bedacht. Hij komt het experiment zelf voorstellen aan patiënten en personeel. 

Uiteindelijk draait het erop uit dat iedereen meedoet aan een voorstelling van Romeo en Julia van William Shakespeare. De voorstelling loopt echter niet zoals gepland. Ook de dochter van de dokter zorgt op regelmatige basis voor hilariteit in het gekkenhuis. Maar dan loopt het fout… met doden en gewonden tot gevolg!

Grappig en serieus licht sensueel

De cast met Bart Pepermans, Jacques Giraud, Roger Van Paesschen, Michiel Pepermans, Marc de Wachter, Francis Kinnart, Jean Paul De Hondt, Kathleen Cleynhens, Annick Urbain, Britt Schippers, Martine Tonnoeyr, Mieke De Queker, Shari Vos en Viviane Caes speelden met veel energie in een ietwat sober decor. 

Theater Alfa en Julia Het Echt Mechels Theater
Theater ‘Alfa en Julia’ door ’t Echt Mechels Theater
Foto Verschueren Eddy

Enkele tekstfoutjes tussendoor werden professioneel naar het publiek overgebracht zodat ze bijna ongemerkt als een twist aan het scenario werden toegevoegd. Het stuk werd gedragen door vele grappige momenten, soms licht erotisch getint, aangevuld met een komische zangnoot. Het decor is aan de sobere kant, maar dat doet niets teniet aan de inhoud van het theaterstuk.

‘t Echt Mechels Theater is terug ! 

Ze zijn terug, ‘t Echt Mechels Theater laat weer van zich horen. Wil u ‘Alfa en Julia’ ook bijwonen, dat kan nog op zaterdag 22 of zondag 23 oktober. Zaterdag is om 20.00 uur en zondag om 15.00 uur. 

Theater Alfa en Julia Het Echt Mechels Theater
Succesvol Theaterstuk ‘Alfa en Julia’ ’t Echt Mechels Theater
Foto Verschueren Eddy
Video Verschueren Eddy @traveltoppereu

Noteer nu al de volgende productie ‘En waar de ster bleef stille staan’ die van start gaat op 9 december 2022.  “Ja dat is een geweldig stuk van Felix Timmermans dat zal gespeeld worden met o.a drie topacteurs van onze cast. Er gaan veel Mechelse liedjes gezongen worden en zo af en toe wat aangebrand” besluit een tevreden Bart Pepermans

Meer info https://www.facebook.com/EchtMechelsTheater en https://www.t-emt.be/index.html

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy

De productie van dit blogartikel, foto’s en video is mede mogelijk dankzij ondermeer de steun van Patrons. Wil jij dit blog/kanaal ook een financieel steuntje geven, vanaf 1 € maand, dat kan via onderstaande link. Er is geen verplichting en stopzetten kan ten allen tijde !

https://www.patreon.com/MechelenopzijnBest

2 thoughts on “‘Alfa en Julia’ in ‘t Echt Mechels Theater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *