Special Olympics in De Nekker

Eerste dag Nationale Spelen lokt duizenden toeschouwers

Samenleving Sport

De eerste dag van de Nationale Spelen van Special Olympics Belgium kon donderdag rekenen op een warme, zonnige dag. En dat bracht opvallend veel toeschouwers op de been. Special Olympics Belgium is blij met de massale opkomst, maar waarschuwt automobilisten de komende dagen voor de mobiliteitsdrukte.

Opvallende momenten in selectierondes Special Olympics
Opvallende momenten in selectierondes Special Olympics Mechelen
Copyright Bepublic
Zonnekloppers en sporters op De Nekker
Zonnekloppers en sporters op De Nekker
Copyright Bepublic

Opvallende momenten Selectierondes

Mooi weer lokt veel toeschouwers en zonnekloppers naar Sportpark De Nekker. De atleten van de verschillende competities daarentegen wedijverden donderdag voor de eerste keer tegen elkaar in selectierondes. Op basis van hun resultaten, spelen ze de komende dagen wedstrijden tegen atleten van hetzelfde niveau. Lees verder onder de afbeeldingen

Selectierondes  Special Olympics
Selectierondes Special Olympics te Mechelen
Copyright Bepublic
Special Olympics in De Nekker
Special Olympics Selectierondes in De Nekker
Copyright Bepublic
Selectierondes voor Special Olympics Mechelen
Copyright Bepublic
Selectierondes voor Special Olympics Mechelen
Copyright Bepublic

Atleten krijgen gratis gezondheidscontroles

Al 20 jaar kunnen atleten dankzij het Healthy Athletes Program gratis hun gezondheid laten controleren door gezondheidsprofessionals en -studenten. Zo wil Special Olympics Belgium helpen om bepaalde risico’s, ziekten en kwalen sneller op te sporen. Volgens de organisatie is dat nog vaak een onderbelicht probleem bij mensen met een verstandelijke beperking. Vorig jaar lieten zo’n 1.500 atleten zich gratis screenen. Dankzij de screenings ontdekken de gezondheidszorgers regelmatig afwijkingen . Zo blijkt uit resultaten van de screenings van de afgelopen jaren dat 33% in aanmerking voor een gehoorapparaat, 32,7% overgewicht heeft, 26,4% lijdt aan obesitas, 40,3% de verkeerde schoenmaat draagt en 25,3% nood heeft aan een nieuwe correctiebril.

“Voor mensen met een verstandelijke beperking is het niet altijd gemakkelijk om uit te drukken dat ze zich niet goed voelen als gevolg van een bepaalde kwaal of ziekte. Ook hun omgeving merkt die problemen niet snel op of schrijven ze uit onwetendheid toe aan de mentale beperking zelf, terwijl dat niet noodzakelijk het geval is. Met dit programma kijken we naar acht verschillende aspecten: diabetes, lichamelijke conditie, gezonde voeding, osteopathie, voeten, gehoor, zicht en mondgezondheid. Zo krijgen de atleten en hun omgeving een goed inzicht op hun algemene gezondheid.” aldus Paul Nauwelaerts, mede-verantwoordelijke van Healthy Athletes Program

Mobiliteitsdrukte

Mobiliteitsdrukte door Sportevenementen in Mechelen. Kom met de Fiets !
Mobiliteitsdrukte door Sportevenementen in Mechelen. Kom met de Fiets !
Copyright Bepublic

De Nationale Spelen trekken veel supporters aan en dat leidt ook tot heel wat mobiliteitsdrukte. De organisatie raadt daarom aan om bezoeken tijdig in te plannen de aangegeven parkeermogelijkheden te volgen. Je bereikt het olympisch centrum in De Nekker het best via de B101. Volg de Tangent en neem de afslag richting het centrum. Volg vervolgens de buitenring richting Nekkerspoel.

Parking Nekkerhal is de eerste parking om te benutten. Indien die parking volzet is, raadt de organisatie aan om naar parking Zandpoortvest te rijden, die zich op 15 minuten wandelen van De Nekker bevindt.
De politie controleert sterk op wildparkeren. Bovendien zijn er strenge controles aan de parkings aan UGC en de schaatsbaan, deze zijn niet voorzien voor de Nationale Spelen en kunnen dus niet gebruikt worden.

Tekst en foto’s BPublic / Meer foto’s op facebook Traveltopper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *