Delhaize opent modernste winkel van het land in Mechelen

Hypermoderne Delhaize opent de deuren

Economie Shopping

Mechelen heeft de meest moderne Delhaize uit de regio

Na bijna 16 maanden is de Delhaize supermarkt Mechelen opnieuw klaar om haar klanten te ontvangen. De oude winkel gebouwd in 1974 sloot haar deuren in augustus 2021 en een tijdelijke, veel compactere winkel werd ter beschikking gesteld van haar trouwe klanten. De deuren van de nieuwe supermarkt op palen, nog steeds op dezelfde locatie, werden officieel geopend op 8 december. Speciaal voor de opening lanceert Delhaize een eigen cuvée Mechelen met op het etiket de Sint-Romboutstoren. Er werken in totaal 75 medewerkers. 

Opening van de nieuwe Delhaize Mechelen
Foto Delhaize

Gloednieuw winkelconcept

Bij de bouw van de nieuwe supermarkt stapte Delhaize af van de klassieke inrichting, ten voordele van een gloednieuw winkelconcept. De nadruk ligt hier op een vlotte en efficiënte doorstroming, innovatie en inspiratie. In de nieuwe supermarkt staat de klant en zijn beleving meer dan ooit centraal. Met een investering van 13 miljoen euro heeft de supermarktketen alle registers opengetrokken. 
(Lees verder onder de foto’s)

Afdeling Beenhouwerij Delhaize Mechelen
Foto Delhaize
Afdeling Beenhouwerij Mechelen
Foto Delhaize
Versafdeling Mechelen
Foto Delhaize
Bakkerij afdeling Mechelen
Foto Delhaize
Bakkerij afdeling Delhaize Mechelen
Foto Delhaize
Bakkerij afdeling Mechelen
Foto Delhaize

Het gamma is uitgebreid, onze bakkerij en beenhouwerij werken volgens een nieuw concept en met het nieuwe assortiment delicatessen van Ikana en sushi van Isakaya leggen we nog meer de focus op gezondheid en lekker eten“, zegt Store Manager Ken Verheyen

Ook bij de stad Mechelen zijn ze blij met de komst van de nieuwe winkel. “Delhaize heeft op deze plek een mooie geschiedenis. Deze prachtige nieuwbouw is een wissel op de toekomst met meer commerciële vloeroppervlakte, meer parkeerruimte deels overdekt en een duurzame en energetische behuizing. Op die manier blijft deze plek een herkenbaar ankerpunt in Mechelen. We zijn fier dat een van de modernste winkels van ons land in Mechelen staat”, zegt Mechels burgemeester Alexander Vandersmissen.

De winkelruimte is te bereiken via 2 liften of via een trappenhal. Opvallend detail is dat er geen roltrap beschikbaar is, wat naar mijn mening kijkend naar andere supermarkten toch wel een ontbrekende schakel is.

Ontdek de nieuwigheden 

Als klant zal het even wennen zijn om binnen het concept je vertrouwde winkel terug te herontdekken. Zo is er een nieuw winkelparcours met 15.000 producten waarbij klanten die enkel iets nodig hebben uit de To Go-afdeling meteen naar de 10 quickscans kunnen. 

Wijnafdeling Delhaize Mechelen
Foto Delhaize
Wijnafdeling Delhaize Mechelen
Foto Delhaize

Ook de beenhouwerij is een volledig nieuw concept met bediening met een ruimer assortiment vlees en bereidingen. Een nieuw gamma van producten van Ikana, met uiterst kwalitatieve delicatessen zoals fijne vleeswaren, kazen en bereidingen.  

De afdeling groenten en fruit is nu ruimer. Hier legt men de focus op seizoensgroenten en  voorgewassen groenten tot en met een kant en klare maaltijden ook wel ‘convenience’ genoemd. Voor de liefhebbers is er een sushi verkoopspunt van Isakaya.

Een ontspannend moment tijdens het winkelen die is te vinden aan de ‘coffee corner’. Een als laatste is ook de bloemenstand uitgebreid met een uitgebreid en kwalitatief gamma snijbloemen, planten en boeketten.

Glutenvrije en veggieproducten 

Omdat de vraag naar producten voor speciale voedingsregimes, zoals glutenvrije en veggie producten, in opmars is en gezondheid een prioriteit werd het assortiment glutenvrije producten, van ontbijt tot dessert, uitgebreid. Het wordt nu samen gepresenteerd met andere producten voor aangepaste voeding, zoals sportvoeding, dieetproducten, suikervrije producten, enz.   

Duurzaamheid een prioriteit

Naast gezondheid is ook duurzaamheid een prioriteit. Zo zijn alle winkels 100% CO2-neutraal, ook die van Mechelen. Daarom werd het aantal parkeerplaatsen voor fietsen verdubbeld en voorziet Delhaize speciale plaatsen voor bakfietsen. 

Het gebouw wordt voortaan verwarmd met warmtepompen en we installeerden een nieuw, ultra zuinig ventilatiesysteem. De koeling gebeurt via CO2. Zo zijn nieuwe vitrines met dubbel glas aan de frigo’s en de oude verlichting werd vervangen door LED-verlichting. Bovendien is de winkel niet langer voorzien van een gasaansluiting en voorziet hij voor een stuk in zijn eigen stroomnoden door middel van zonnepanelen. De nieuwe Delhaize, heeft een optimale natuurlijke daglichtinval en een groen dak.  

Delhaize opent modernste winkel van het land in Mechelen
Delhaize opent modernste winkel van het land in Mechelen
Foto Delhaize

​Praktische info 

De Delhaize van Mechelen is nog steeds gevestigd op de Oscar van Kesbeeckstraat. De winkel is open van maandag tot zaterdag van 8 uur tot 20 uur en op vrijdag tot 21 uur.  

Tekst en foto’s Delhaize

QR-code YouTube Traveltopper
Abonneer u op mijn YouTube kanaal
Scan de Qr-code

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *