Auteur Gustave Min Lunalia Meisje van de Maan

LUNALIA Meisje van de Maan als Sprookjesboek

Literatuur

Lunalia het ‘Meisje van de Maan’ is een sprookjesverhaal met een hoog Peter Pan gehalte, waar inwoners uit de stad Mechelen zich best in herkennen als Maneblussers. Mechels verhalenverteller en auteur Gustave Min heeft dit verhaal geschikt voor 9 tot 99 jaar, in een boek gegoten.

Lunalia Meisje van de Maan kinderboeken
Lunalia Meisje van de Maan – Sprookjesboeken Gustave Min
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Het verhaal ‘Meisje van de Maan” bestond al sinds 2018 als voorstelling die gecreëerd was voor het Festival van Vlaanderen Mechelen ‘LUNALIA’.

Wie is het meisje Lunalia ?

Ik heb het personage Lunalia, de Maan gecreëerd en overgoten met enkele sagen en legenden uit Mechelen” vertelt Gustave Min.”Daar is een surrealistisch fantasieverhaal uit ontstaan waar je ook verschillende plekjes uit de stad zal in herkennen. Zo komt Lunalia terecht op de Sint-Romboutstoren waar het meisje gaat surfen op de sterren langs de maan. Samen met haar vriend Raf tracht ze aan de wrede plannen van de boosaardige Kludde te ontsnappen. Het is een spannende tocht op leven en dood, … Het is eigenlijk een modern sprookje

Auteur Gustave Min Lunalia Meisje van de Maan
Auteur/verhalenverteller Gustave Min ‘Lunalia Meisje van de Maan’
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Het boek is er gekomen door de vraag van bezoekers die op zoek waren naar de tekst. Nu een theatertekst omvormen tot een leestekst, Daar heeft Maneblusser Lode Melis als autodidact voortreffelijk werk gedaan.

De illustraties

De unieke illustraties in het sprookjesboek zijn tot stand gekomen mede dankzij de mama van Gustave, Sylvia Lam (67). Alles is begonnen toen Sylvia een infoblad gemaakt had voor de bezoekers van de voorstellingen waar ze de diverse personages leerden kennen. Mechels kunstenaar Serge Piessens (53) verzorgde dan op zijn beurt de achtergronden.

Boeken lezen steeds populairder

Sinds maart 2020 heeft het coronavirus een stevige greep op de wereld. Wereldwijd probeert men met lockdowns het aantal besmettingen van Covid-19 in te perken. Als burgers worden wij op de proef gesteld. We moeten anders onze kostbare tijd doorbrengen. We moeten creatief zijn. Als mens ontdekken we opnieuw het buitenleven. We trekken de natuur in, en lezen hebben we met zijn allen herondekt.

Mark Verstraelen Standaard Boekhandel
Mark Verstraelen Standaard Boekhandel Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Lunalia Het Meisje van de Maan is een prachtig kinderboek, maar het zal zeker ook gesmaakt worden door volwassenen” vertelt Mark Verstraelen van Standaard Boekhandel.”Het is in deze bizarre tijd een ideaal tijdverdrijf. Er wordt meer gelezen, spelletjes gespeeld, … En het zijn niet alleen leesboeken die in de lift zitten maar ook doe-boeken en knutselboeken zijn populair

Het mooi geïllustreerde boek is in een oplage van 500 exemplaren gepubliceerd door Uitgeverij ElenA. Het is verkrijgbaar in alle Mechelse boekhandels en online te bestellen.

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best